Groeit een piercing dicht?

Groeit een piercing dicht?

(Op de afbeelding zie je een microdermal piercing zonder topje. Je ziet enkel het staafje met schroefdraad waar je andere topjes op kunt zetten, gek gezicht he?)

Groeit een piercing dicht?

Groeit een piercing wel helemaal dicht als je het sieraad eruit haalt? Blijft er een litteken achter?

Sommige wel, sommige niet helemaal.
Des te langer je de piercing had vóór je het sieraad verwijderde, des te groter de kans is dat het gaatje enkel krimpt en niet helemaal dicht zal groeien. Maar dit geldt meestal niet voor piercings in het slijmvlies (mond, kruis). Orale piercings en intieme piercings genezen over het algemeen veel sneller. Dus ook als je deze al erg lang had kunnen ze soms zelfs binnen een uur al dicht gegroeit zijn.

Tot wanneer een piercing dicht groeit? Niet alleen tijdens de genezing maar het kan dus ook lang na dat de piercing volledig genezen zijn dat het zonder dragen van een sieraad dicht gaat.

Hier een paar voorbeelden:

In het geval van een Christina Piercing: Ja en nee, het kan altijd, de meeste mensen hebben een goed genezingsvermogen waardoor bijna alle piercings dicht gaan. Maar een Christina piercing is soms ook te vergelijken met een navelpiercing omdat het iets hoger zit daardoor zou het kunnen dat het ook niet meer dichtgaat net als een oorbel krijg je dan een klein gaatje maar.

In het geval van een navelpiercing: Ja maar niet helemaal. Als je het sieraadje er pas voor het eerst uit heb gehaald na de aanbevolen genezingstijd en het is verder ook helemaal gezond, dan is het meestal zo dat het krimpt maar niet meer helemaal dichtgaat, net als een oorbel zeg maar.

In het geval van een piercing in de wangen ook wel bekend als een CheekPiercing: De binnenkant van een piercing in de wang is in het slijmvlies van de mond. De slijmvlies in de mond geneest ontzettend snel. De binnenkant van de piercing in de wang zal dus best snel kunnen genezen. Bij de meeste mensen blijft er aan de buitenkant een kuiltje en een klein gaatje zichtbaar.

Veel piercings gaan niet meer dicht dus zelfs na jaren kan het zijn dat je er nog steeds een beetje talg vindt (wordt vaak verward met etter of pus, maar dit zijn slechts doode huidcellen en een beetje vet). Als dat zo is kun je eventueel je piercing weer in gebruik nemen door met een insertion pin en glijmiddel op waterbasis je sieraadje weer terug te laten plaatsen, zonder naald dus. Als het gaatje nog open is, is het meestal niet verstandig om het opnieuw te piercen. Daarom, kijk altijd eerst even of dat ie echt dicht is, of láát dit doen.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.