Lijst betrouwbare piercers in Nederland

Hier is mijn lijst van alle betrouwbare piercers die ik in Nederland kan bedenken/vinden.

Deze lijst is naar mijn persoonlijke mening. Hiermee zeg ik dus niet dat het op feiten gebaseerd is maar enkel op mijn persoonlijke en professionele mening. Ik vind deze piercers goed. Dat houdt in dat ik ze vertrouw op vakkundigheid, hygiëne, nauwkeurigheid, kwaliteit, kwaliteit sieraden, kwaliteit en kennis op het gebied van nazorg… Ik zou mijn lichaam aan hen toevertrouwen.

Misschien staan er piercers niet op die ook erg goed zijn, waarvan jij vindt dat ze goed zijn of dat ze op de lijst zouden moeten staan voor een reden of een andere. Misschien staan ze er niet op omdat ik er geen ervaring mee heb of omdat ik ze wel erg goed vind maar incidenteel dingen van ze heb gezien waar ik een beetje over twijfel. Of misschien hebben ze wel een hele goede reputatie maar vind ik dat zelf volkomen onterecht, dat kan natuurlijk ook.

Ik ben zelf ontiegelijk kritisch en nauwkeurig.

Dat betekent dat ik dus ook op die manier mijn artiesten uitzoek, of het nu gaat om een knipbeurt, nagels lakken, tattoo, piercing, body modification (implantaten, tong splijten bijvoorbeeld) of andere artiesten aan wie ik een deel van mijn lijf toevertrouw, tijdelijk of niet. Ik ben ook vaak genoeg op mijn snufferd gevallen wat dat betreft. Hierdoor ben ik nog scherper geworden.

Het is dus geen insult als een piercer hier niet op staat maar wellicht wel een compliment als een piercer hier wél op staat.

Dit zijn overigens niet alleen piercers, maar soms ook hele piercingstudio’s.

Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet, aangezien ik vast en zeker niet alle betrouwbare piercers hierop heb staan.