Over intiem piercings

Nazorg instructies voor intiem piercings

Nazorg instructies voor intiem piercings:

 • Was de piercing gedurende de genezing (of iig de eerste twee weken) twee keer per dag met zoutoplossing (zie flyer, “waarom zoutoplossing”) of Easypiercing Milde Reinigende Gel.
 • Geslachtspiercings rond de urinebuis hebben extra zorg nodig. Middeltjes zoals zeep en bijvoorbeeld de Easypiercing Milde Reinigende Gel in de urinebuis kunnen een blaasontsteking veroorzaken. Door ca. een uur voor het schoonmaken van de piercing met de Easypiercing Milde Reinigende Gel een glas water te drinken worden de resten na het wassen sneller uitgeplast.
 • Piercings in de geslachtsdelen moeten tijdens seksuele gemeenschap beschermd worden met een extra stevig condoom (bijv. een condoom voor anale seks) of een beflapje. Bij voorkeur geen seksuele gemeenschap tijdens de genezing van een piercing in de geslachtsdelen om wrijving te voorkomen, bovendien kunnen er makkelijk bacteriële infecties ontstaan als er gemeenschap plaatsvindt wanneer de piercing nog niet geheel hersteld is.
 • Ik hoor vaak dat mensen denken dat ze aan het sieraad moeten draaien tijdens de genezing of dat ze het moeten schuiven tijdens het wassen van de piercing om ervoor te zorgen dat het goed geneest of te voorkomen dat het “vastgroeit”. Natuurlijk is dit alles behalve waar! Schuiven, draaien, wiebelen met het sieraad zal niets verbeteren maar juist verslechteren. Het zal alleen de genezing vertragen. Het heeft namelijk dezelfde werking als het steeds verwijderen van het korstje op een gewone wond.Juweliers en onopgeleid personeel van warenhuizen en sieradenwinkels die oorbellen schieten met een pistool of met het zogenaamde push-through systeem vertellen dit telkens weer maar het is een fabel dat meer kwaad doet dan goed. Als een sieraad lijkt vast te zitten aan de huid is het omdat opgedroogd wondvocht of bloed aan zowel de huid als het sieraad weleens gaat plakken en dan een korstje vormt wat inderdaad aan beide zal blijven zitten zolang de wond niet genezen is. Maar zodra de wond genezen is en de piercing dus ook laat het korstje los en blijft er niets plakken of groeien. Als je de korstjes en opgedroogde deeltjes verwijderd voor de genezing afgelopen is kun je de huid en wond beschadigen en irritatie veroorzaken, overmatig littekenweefsel en misschien zelfs een ontsteking. Zeker als je niet steeds je handen heb gewassen vóór dat je aan je piercing ging draaien.wpid-img-20141020-wa0001.jpg

  Voorbeeld van een vochtbultje (kleine plaatstelijke ontsteking) dat vaak ontstaat als gevolg van draaien, schuiven of te vroeg wisselen van sieraad.

  Als je geen korstjes of opgedroogde deeltjes hebt tijdens de genezing betekend dit niet dat de genezing slecht
  verloopt of dat de wond alweer genezen is. Soms zijn de opgedroogde deeltjes zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Nieuwe huid dat zich vormt op een genezende wond is heel breekbaar en kan makkelijkgescheurd raken of gebroken en hierdoor overmatig litteken weefsel veroorzaken of irritatie, of ontsteking.

  Om een lang verhaal kort te maken. Laat je piercing met rust zo lang als je kunt. Laat je piercing met rust en zorg er goed voor, houd het schoon en doe de warme zoutoplossing badjes, twee keer per dag tot de wond genezen is.

   

De hier genoemde producten zijn ook te bestellen via mijn webshop.