Over de surface anchor

Piercing eruit halen

Hoe haal ik mijn piercing eruit?

smiley jewelled captive disc rings

Ball closure ring, of Captive bead ring, maar in dit geval zijn het discs omdat deze speciaal voor smiley piercings zijn ontwikkeld.

Kraakbeen/oor piercing/oorbel: Het hangt ervan af wat voor sieraad je erin hebt zitten. Het kan een staafje zijn met een platte

circularbarbell

Circular Barbell

achterkant (labret), een staafje met 2 balletjes (barbell), een krom staafje met 2 balletjes (curved barbell, gebogen barbell),  een ringetje met een balletje (ball closure ring), eentje met twee balletjes (circular barbell) of eentje zonder balletje (segment ring)…

Er zijn zoveel verschillende stijlen… vaak is het een afschroef systeem of klem systeem… in ieder geval, ga niet met brute kracht op je piercing sjorren en als het niet lukt, laat het dan zitten. Anders zou je lichaam op de frictie kunnen reageren door te gaan irriteren wat een lang genezingsproces weer gaat eisen voor je het sieraad er probleemloos weer uit kunt halen.

 

Lippiercing: Als het een staafje is, kun je in de meeste gevallen het balletje eraf draaien. Als het een ringetje met één balletje is zul je een spreider tangetje moeten gebruiken. Of bij je piercer langsgaan en vragen of hij/zij het voor je doet.

labret

Labret

Geschoten piercing of oorbel: In alle gevallen: was je handen zorgvuldig met een antibacteriële zeep vóór je aan de piercing of piercingsieraad of oorbel komt. De achterkant van een geschoten piercing is niet altijd hetzelfde (nóg een nadeel van het laten schieten van je oorbellen). Meestal is het een zogenaamde vlindersluiting. In dit geval houd je het vast met duim en wijsvinger terwijl je met je andere hand de voorkant van de oorbel/kopje van het sieraad met duim en wijsvinger vasthoudt. Trek voorzichtig aan de vlindersluiting dan moet deze losschieten. Aangezien het vaak vastgeklikt is kan het even lastig zijn dus wees voorzichtig.

bananabell

Bananabell of curved barbell

Als het toch om een gewone piercingsieraad gaat hangt het ervan af of het een staafje of ringetje is. In het geval van een staafje heb je meestal te maken met één of meer balletjes. De balletjes zijn meestal los te schroeven. In het geval van een ringetje kan het verschillende gevallen zijn. Een ringetje met een balletje, een open ringetje met twee balletjes, of een gesloten ringetje zonder balletje. De eerste en laatste gevallen zul je hulp bij nodig hebben. De piercer gebruikt vaak een tangetje om het ringetje een beetje te spreiden en zo het balletje of onzichtbare klemstaafje ertussen uit te kunnen halen. In het geval van een open ringetje met twee balletjes kun je ook deze balletjes (meestal is één balletje genoeg) los schroeven.

barbell

Barbell

Hoe haal je een piercing met platte achterkant eruit? Een piercing met aan een kant een balletje en aan de andere kant een plat schijfje heet een Labret piercing. Net als een onder lip/kin balletje. De achterkant van een dergelijk piercing (het platte schijfje) zit vast. Alleen het balletje of steentje aan de andere kant van het staafje is losschroefbaar. Hoe de dat sieraadje eruit haalt is heel simpel: het balletje is een schroefballetje en denk “righty-tighty, lefty-loosy” rechts vast, links los. Als deze los is kun je met je duim en wijsvinger het schijfje van de andere kant vastpakken en zachtjes trekken. Als het pijn doet moet je het niet doen.

 

nostril screw jewelled blue

Nostril screw

Als je piercing nog niet helemaal de geadviseerde genezingsperiode heeft gepasseerd moet je het niet doen. Als de piercing geïrriteerd en pijnlijk of rood of iets dergelijks is moet je eerst naar je piercer om advies en/of hulp bij het uithalen van het sieraad.

ball closure ring opener pliers

Ball closure ring opener pliers/tang

Bij een neuspiercing kunnen het ringetjes zijn of nosebones of nostril screws. Ringetjes kunnen doorlopende ringetjes zijn of open nose rings zijn. Doorlopende ringen moet je eigenlijk van elkaar af buigen, zijwaarts zodat de cirkelvorm niet verloren gaat. Bij de open nose rings moet je het van binnen naar buiten plaatsen zodat het plaatje aan de binnenkant van de neusvleugel zit, dus andersom draaien om eruit te halen.

Nosebones hebben een klein bolletje aan de binnenkant voor comfort maar zijn iets lastiger in en uit te halen. Met duim en wijsvinger de bovenkant vastpakken en iets trekken. Het is niet echt fijn maar moet ook niet echt pijnlijk zijn. Nostril screws hebben een balletje aan de buitenkant dan een recht staafje dat door je huid blijft zitten en aan de binnenkant tegen je neusvleugel zit een soort varkensstaartje.

 

open nose rings

Open nose ring in het zwart PVD gecoat chirugisch staal. Uit de collectie van SoesahDuka.nl

Trek eerst voorzichtig aan het balletje wat op je neusvleugel zit tot je het een hoekje om kan draaien waardoor het rechte gedeelte van het staafje plat op je neusvleugel ligt, dat is eigenlijk het lastigste. Daarna heb je alleen nog het halve cirkeltje van het “varkensstaartje” door je piercing gaatje zitten. Deze kun je eenvoudie eruit halen door een klein beetje mee te buigen ind e beweging van je vingers. Het eruit halen van een nostrilpiercing voelt altijd een beetje raar en soms zit er een pulkje aan de binnekant vast waardoor het ook voelt alsof je een pulk uit je neusgat trekt :P.

doorlopende neus ringetjes

Seamless ring/doorlopende neus ringetjes

Alle sieraden hier afgebeeld en veel meer varianten zijn verkrijgbaar in mijn webshop SoeshaDuka.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.