Pure emoe olie

Ook al heet het “olie”, is emoe olie eigenlijk meer als een lotion. Het wrijft goed in en laat geen vettig residu achter. Emoe olie voelt extreem verzachtend vanaf het moment dat je het opsmeert. Deze aangename eigenschappen helpen om regelmatig gebruik te stimuleren. Het wordt ook aanbevolen in de strijd tegen zwelling, pijn, ontstekingen, littekens… Het wordt ook vaak gebruikt voor de verzorging van tattoo’s en voor het oprekken van piercings. Pure emoe olie kan ook veilig gebruikt worden aan de binnenkant van de mond. Het heeft geen smaak en is bovendien hypoallergeen.

Emoe olie wordt gemaakt van het opgeslagen vet van de emoe (vleugelloos dier uit Australië dat erg lijkt op een struisvogel).

De rijkelijk aanwezige vetzuren (zoals omega 3, 6 en 9) in emoe olie helpen tegen pijn en zwelling  en verstopt de poriën niet. Het voorkomt zelfs het opdrogen of plakken van wondafscheidingen zoals wondvocht waardoor minder tot geen korstjes ontstaan en er geen ongemak is bij het genezen van wonden (dus ook bij piercings en tattoo’s). Emoe olie werkt ook voor vermindering van blauwe plekken, striae, littekens en roodheid als gevolg van acne…  Het herstelt de vetzuursamenstelling in droge, beschadigde, ondervoedde, vermoeide en dus ook verouderde huid; en werkt sterk en effectief tegen ontstekingen en schimmels. Het dringt van nature effectief door de huid en zo hebben de voordelen niet alleen invloed op het oppervlak van de huid maar op alle 7 lagen ervan.

Emoe olie dringt diep door in de lederhuid en functioneert als een secundaire voedselbron.

De huid bestaat uit verschillende lagen dode cellen (de opperhuid) en lagen levende huidcellen (de dermis). De dode lagen van de huid zorgen voor een waterdichte barrière. Deze voorkomt eigenlijk dat de meeste oliën, lotions, zalven en dergelijk cosmetica de huid daadwerkelijk bereiken.

Lichaamstemp huid

 

Hierboven een diagram van de huid (plaatje is niet van mij)

Emoe olie werkt anders.

In de diepere dermis lagen van de huid zijn de huidcellen omringd door vet dat dient als voedselvoorziening. Het vet uit emoe olie is vergelijkbaar met dat uit onze huidcellen. Onze huidcellen kunnen onze vet nauwelijks van dat uit emoe olie onderscheiden. Hierdoor dringt emoe olie diep door in de huid en kunnen de cellen optimaal profiteren van alle weldadige eigenschappen ervan.

Om nu te zeggen dat je dit op je nieuwe of geïrriteerde piercing moet gebruiken… probeer eerst de gangbare methoden. Als dit niet werkt of je hebt een ander probleem, raadpleeg eerst jouw vertrouwde piercer om te kijken wat er aan de hand is.

Maar waar gebruik je het nou voor dan?

Nou bij het stretchen kan het helpen om je huid soepeler te maken, het is ook een goed glijmiddel om de sieraden in te zetten, of als afwisseling met jojoba. Het is namelijk zo dat als je af en toe van verzorging wisselt het de werking van de middelen versterkt.

Ik gebruik het ook voor het genezen van mijn tattoos. In plaats van 2 weken jeuk is het na een paar dagen over.

Ook als nachtcrème na het verwijderen van de make-up, voor het slapen gaan. Het werkt ook erg goed als je het mixt met een ander crème product. Dan trekt dat product dieper de huid in en is de werking van beide producten optimaal.

Het werkt ook heel goed in striae voorkomen tijdens zwangerschap, of het verhelpen ervan in combinatie met een beetje lavendelolie of rozenolie (let op en heeeeel klein beetje van deze laatste oliën en niet lavendel én rozen olie gebruiken).

Het is ook een heel fijne labello en je kunt er zelfs mee koken!

Ook emoe olie is verkrijgbaar via mijn webshop.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.