Wat voor zeep kan ik gebruiken?

Wat voor zeep kan ik gebruiken voor de verzorging van mijn piercing?

Indien gebruik van zeep rondom de piercing nodig is tijdens de genezing, neem dan bij voorkeur een pH-neutraal, hypoallergeen, ongeparfumeerde, liefst vloeibare zeep, bijvoorbeeld Neutral 0%… Geen desinfecterende/antibacterieel zeep gebruiken. Na de genezing is regelmatige reiniging met water en vloeibare zeep voldoende.

Gebruik dit zoals je ieder ander zeep zou gebruiken.

Was eerst je handen en spoel ze af. Bevochtig je handen nogmaals en bevochtig ook de piercing met lauw warm water. Doe een beetje zeep op je vingers en wrijf deze samen om een beetje schuim of sopje te krijgen. Was zachtjes je piercing met dit sopje en spoel daarna goed af. Zorg dat er geen zeep resten achterblijven, maar beweeg vooral het sieraadje niet. Dep de piercing droog naderhand, met keukenpapier, niet met tissues or toilet papier omdat deze door vocht uitelkaar vallen.

Bij de verzorging van een nieuwe piercing of bij een geïrriteerde piercing, raad ik aan om de eerste twee weken de piercing twee keer per dag te wassen met Neutral 0%.

Bij het wassen en bij het spoelen (en altijd eigenlijk) moet je het sieraad zo veel mogelijk met rust blijven laten. Dus hier ook niet draaien, schuiven, wiebelen of wisselen of eruit halen. Ook niet voor twee seconden. Dit kan de fistel beschadigen en ontstekingen, irritaties of overmatig littekenweefsel veroorzaken of in elk geval de genezings periode verlengen.

Easeypiercing green cleansing gel. Dit werkt zoals een zeep. Zie de beschrijving op SoeshaDuka.nl

Easeypiercing green cleansing gel. Dit werkt zoals een zeep. Zie de beschrijving op SoeshaDuka.nl

Een goed alternatief op Neutral 0% is easypiercing groen en als je geen zeep wilt gebruiken kun je easypiercing oranje gebruiken voor hetzelfde resultaat..

Beide verkrijgbaar op SoeshaDuka.nl.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.