Wat

Ik werk deze informatie rijke website dagelijks bij zodat mensen alle juiste antwoorden op hun vragen kunnen vinden.

Bodypiercing is sinds de jaren tachtig steeds populairder aan het worden. Maar vaak wordt het nog steeds als een taboe gezien. Door deze dubbele visie is er ook maar beperkte (afgezien van dat van de GGD en het LCHV) controle op de werkwijze en zorg van bodypiercings en bodypiercers.
Dit heeft aan één kant wel zijn charme natuurlijk, die taboe. De meeste mensen die bodypiercings nemen en/of bodypiercer willen zijn of worden zijn zelf in meer of mindere mate zogenaamd alternatief en willen dat ook blijven. Het heeft iets aparts, iets geheimzinnigs, en zo blijft het een soort van ambacht en dat is mooi. Maar de keerzijde is dat er veel onduidelijkheid of slechte informatie is over bodypiercings. De juiste informatie is er wel, maar ligt niet voor het oprapen.

Aangezien bodypiercers vaak, behalve de training, onopgeleid zijn in de zorg of vergelijkbare zaken moeten zij “verder dan het puntje van hun neus” zoeken om de juiste informatie te krijgen, laat staan om deze te kunnen geven. Hiernaast zijn ook veel artsen kortzichtig op dat gebied en geven uit koppigheid of desinteresse onbewust slechte en soms zelfs gevaarlijke informatie of advies aan hun patiënten als deze met problemen of klachten om raad komen vragen.

Via mijn website kom ik vragen tegen waar ik artikelen over schrijf om deze te beantwoorden. Ik controleer altijd via verschillende betrouwbare bronnen naar de juistheid van mijn antwoorden en geef ook altijd het advies contact te houden met niet alleen mij, of de piercer bij wie mijn bezoekers normaal gesproken heen gaan, maar ook met hun huisarts.

Ik lees en leer steeds bij. Ik heb mezelf aangesloten bij de Vereniging Professionele Piercers Nederland. Deze vereniging is een equivalent van de Amerikaanse APP. Helaas is deze recentelijk ontbonden.
Ik lees en blijf leren over de geschiedenis van Bodypiercing en de ontwikkelingen hierin.