piercing fidget

Hoe blijf je toch van je piercing af?

Blijf van je piercing af!

Deze zin heb je vast al meerdere malen gehoord. Van mij, van anderen… en toch kun je het niet laten. Om meerdere redenen: je kunt je piercing niet goed zien dus dan voel je er graag aan, je bent blij met je piercing dus dan friemel je er graag aan, maar ook… je friemelt er gewoon veel aan en daarvan 90% van de keren heb je het zelf niet eens echt in de gaten.

Het is slecht voor je piercing maar toch kun je het niet laten. Daardoor breng je het in contact met bacteriën, veel bacteriën en leg je het dus bloot voor ontstekingen en irritaties, maar toch kun je het niet laten. Daardoor veroorzaak je frictie, wrijving en druk op je piercing, dat is slecht voor je piercing en veroorzaakt irritaties en vochtbultjes, verleng je de genezingsperiode, en toch kun je het niet laten.

afblijven

De nepperd, in Alicante gekocht met vakantie, gelijk onafscheidelijk. Voor mij was het ook een brein-afleider waardoor ik eindelijk weer kon lezen. Maar dat is een ander verhaal (ADHD en what not).

Jezelf vertellen dat je het niet moet doen en stoppen iedere keer je jezelf erop betrapt is een begin maar vaak niet effectief genoeg omdat je die gewoonte nu al hebt. Dus hoe los je dat op? Hoe voorkom je het gefriemel? Hoe zorg je dat je het gewoon niet meer doet?

Nou, ik weet niet of dat bij jou zou werken maar wat ik heb gevonden is voor mij zeker een oplossing geworden. De Fidget Cube. Je kent de Fidget Spinner al. F*ck dat ding :P. Daar heb je twee handen bij nodig en ben je al gauw zat omdat je telkens dezelfde beweging moet maken en niet je ei kwijt kan, bovendien heb je al vrij snel Carpal Tunnel Syndroom of RSI door dat ding omdat de beweging telkens hetzelfde is.

De Fidget Cube is pas écht handig. Het is een heel loos dingetje met click dingetjes erop. En het is verslavend maar echt waar, je friemelt alleen nog maar met dat ding, kunt je beter concentreren (net als bij het kauwen aan een kauwgom of het klikken van je pen) én je blijft van je piercing af maar toch krijg je een voldaan gevoel.

piercing fidget, afblijven

Een echte en een neppe, toen ik die van AntsyLabs net binnen kreeg. Ik vond het even wennen aangezien ik de nepperd al een paar dagen gebruikte maar nu wil ik niet meer terug. De neppe is een goede manier om het concept te leren kennen omdat hij niet zo duur is maar het is uiteindelijk wel een beetje een miskoop [vind ik] want hij gaat niet zo lang mee.

Er zijn heel veel nepperds in de omloop en daarvan is er maar één die enigszins zijn werk doet. Nepperds heb je vanaf 4 euro. Maar 99% daarvan is echt knudde.

De wieltjes draaien niet soepel. Er zit een schakelaar op die maar half klikt of geen geluid maakt. De roller rolt stroef en klikt niet bij het indrukken… Allemaal voorbeelden van hoe frustrerend de nepperds kunnen zijn.

Er is één echte, van Antsy Labs, die heb je vanaf €12.99. Ik had eerst een nepperd, waar ik al snel aan gewend was dus toen ik een echte in huis haalde moest ik wel even wennen, maar ik wil nu geen andere meer. Het klikt, ratelt, schuift, rolt… Ik kan niet meer zonder. En, echt waar, iedere keer als ik naar mijn piercing wil reiken, pak ik de Fidget Cube. De aanleiding om de piercing aan te raken gaat dan gewoon weg, als sneeuw voor de zon.

Ik verkoop ze zelf nog niet. Ik zeg nog niet want het is voor mij zo’n uitkomst geweest dat ik er wel serieus over aan het nadenken ben.

Wil jij er ook een? Een echte of een nepperd? Laat het me even weten, des te meer belangstelling des te sneller ik ze in zal willen kopen. Helaas zijn ze maar schaars in Nederland dus ik moet hard zoeken naar een handelaar hiervoor.

Info@soesha.nl