Anodiseren

Anodiseren

Titanium sieraden voor piercing zijn veilig en betrouwbaar en het meest gekozen materiaal voor het plaatsen van piercings.

Anodiseren
Een titanium labretje met blue zircon gem, geanodiseerd in purple teal.

Soms wil je een piercing liever laten zetten met een gouden sieraad maar echt goud is vaak veel prijziger en dat ligt niet altijd in jouw budget op dat moment. Daar is een voordelige optie voor, het anodiseren van een titanium sieraad.

Maar er is ook een andere redenen om je sieraad te laten anodiseren. Het is namelijk ook reinigend. Door de elektrische lading worden de eventuele stofjes en deeltjes die nog zijn achtergebleven van het fabriceren van het sieraad van het sieraad afgestoten, zo is het sieraad nóg schoner!

Hier een titanium curved barbell of bananabell, geanodiseerd in dark purple.Titanium en niobium kunnen in vele verschillende kleuren worden geanodiseerd. Dit betekent dat het sieraad door een elektrolytische behandeling een kleurtje krijgt. Dit kan in goud, rosé goud, maar ook paars, blauw, geel, turquoise, brons… allerlei kleuren! Vaak is het ook leuk om een titanium sieraad met een gekleurd steentje te anodiseren om zo de kleur van het steentje mooier te laten uitkomen door een complementerend kleurtje uit te kiezen.

Het materiaal wordt niet aangetast, het sieraad is nog steeds hypoallergeen en het bladert niet los na verloop van tijd. Door de elektriciteit worden ook microscopische deeltjes stof en vuil of fabrieksrestanten van het sieraad afgestoten, dus het is nog reinigend ook.

Bij het dragen van het geanodiseerd sieraad kan de kleur vervagen. Meestal alleen op het gedeelte van het sieraad dat door de huid steekt. Meestal duurt het een jaar voor de kleur vervaagt, maar op den duur zal het terugkeren naar de natuurlijke zilverkleur.

Dat is onschadelijk, en je kunt het dan indien gewenst opnieuw laten doen.

Links, twee titanium plugjes vóór het anodiseren. Rechts dezelfde titanium plugjes erna. Hier in de kleur bronze.
Een titanium curved barbell van het merk Industrial Strength, zogenaamde Gemini Curved Barbell, met twee synthetische opaaltjes in de kleur bubblegum pink, geanodiseerd in de kleur gold.
Een titanium labret staafje met synthetisch opaaltje in de kleur sky blue, geanodiseerd in de kleur ice blue. Van het merk Industrial Strength.
lip piercing stretchen
Een titanium labretje met synthetisch opaaltje in de kleur teal, geanodiseerd in de kleur dark bronze. Van het merk Industrial Strength.
handen af
Een titanium smooth segment ring, geanodiseerd in de kleur rose gold op de foto helaas niet goed zichtbaar).

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Als er vragen zijn, bel of WhatsApp naar 070 2148937 of mail naar info@soesha.nl .

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.