Artsen maken fouten

Artsen maken fouten:

Artsen hebben het niet altijd bij het juiste eind. Hierbij het voorbeeld van vandaag.

Een dame met een bultje op haar 3 maanden oude piercing is bij haar huisarts langsgegaan om raad hierover en deze heeft het volgende gedaan:

  • Diagnose gegeven van zogenaamde wild vlees op haar piercing (bestaat niet, zeker niet op piercings)
  • Fucidin voorgeschreven (antibacterieel créme meestal voorgeschreven bij ontstoken eczeem, huidinfecties en krentenbaard)
  • Regelmatig behandelen met zilvernitraat (middel tegen hypergranulatie weefsel, waar dit dus niets mee te maken heeft).

Dit zijn drie totaal verschillende dingen die door deze (huis)arts als hetzelfde zijn behandeld.

Artsen maken fouten

Na het bekijken van haar piercing constateerde ik een zogenaamd vochtbultje dat vooral geen crème of zalf moet krijgen (Fucidin is een crème of zalf) maar een regelmatige spoeling met fysiologische zoutoplossing en/of een antibiotica kuur dat ingenomen moet worden en niet opgesmeerd. Na een week of twee moet het hierdoor rustiger worden. Als dit niet het geval is kan er nog een andere milde oplossing worden bedacht, maar zeker niet drie verschillende die niets met elkaar te maken hebben.

Dus een bericht voor de huisartsen: als er twijfels zijn over de juiste behandeling van een verschijnsel met een piercing, werk dan samen met een professioneel piercer met ervaring. Bovendien zijn topische/cutane middelen voor huidinfecties achterhaald.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.