Zelf stretchen

Blow-out part III: Stretchy’s Finest Sensitive Care

Blow-out part III: Stretchy’s Finest Sensitive Care

Iedereen die zijn oorlellen stretcht of heeft gestretched heeft dit vast wel eens meegemaakt:

  • Een oorlel die minder makkelijk mee rekt dan de andere.
  • Of ineens, na al maanden of langer op dezelfde maat te zitten raakt de huid ervan geïrriteerd, door een switch van sieraden, of earweigths op een feestje gedragen te hebben of wat dan ook.

Wat ik dan meestal doe en aanraad is (afhankelijk van de zwelling en irritatie dan natuurlijk):

  • De bewuste oorlel rust te geven door een maat kleiner sieraden te dragen, of een dag of 2 of 3 helemaal niets te dragen en daarnaast goed schoonhouden, afblijven en glazen plugjes aanschaffen voor wanneer je ze weer gaat dragen.
  • De huid van je opgerekte piercing een handje helpen met een olie is ook erg goed voor het herstel. Dan raad ik meestal emu olie of jojoba olie aan, mits er natuurlijk geen wond is.  Olie op een wond is meestal (hangt er natuurlijk vanaf welke olie je gebruikt, maar toch) niet zo’n goed idee. Wanneer er enkel sprake is van irritatie, zwelling en gevoeligheid met of zonder droge huid is olie een hele goede optie om je huid te helpen herstellen.
  • Na een dag of 4 à 7 is het meestal wel weer bijgetrokken, dan ben je wel misschien een maat of twee achteruitgegaan maar de oorlelletjes zijn weer happy. Dan rest nog voorzichtig heropbouwen en voorlopig enkel glazen plugjes dragen (lees meer over glas en de toepassingen ervan met piercings, op deze website).
  • Gebruik Stretchy’s Finest Sensitive Care.

Wat is het?

Zelf stretchen

Stretchy’s Finest Sensitive Care

Ik gebruik (en verkoop) enkel de “sensitive” variant van Stretchy’s Finest Sensitive Care, mede omdat ik zelf een super gevoelige huid heb en van mening ben dat als er een “sensitive” variant is, waarom dan de andere gebruiken? Het is tenslotte je huid. Stretchy’s Finest Sensitive Care is een soort lotion, met een (natuurlijk, geen parfum) geurtje. Je hebt er maar heel weinig van nodig, een half erwtje is al veel voor een oorlel. Het smeert heerlijk en glijdt ook een beetje. Ik hoorde er al een poos over en had het nog niet geprobeerd. Onlangs kreeg ik weer last van een “bui” van mijn rechter oorlel (je kent het waarschijnlijk van eerdere verhalen die ik op deze website heb verteld) en besloot ik het eens uit te proberen. Nou ik was zeer blij verrast! Na 3 dagen was alles helemaal over! Mijn huid was weer zacht en stretchy (see what I did there? stretchy Stretchy’s Finest Sensitive Care ;)) en ik had geen maat verloren! Ik gebruik mijn emu olie nu niet meer als geneesmiddel voor dit soort dingen, maar als glijmiddel voor het inzetten van sommige plugs en ik raad Stretchy’s Finest Sensitive Care dan ook nu iedereen aan voor vergelijkbare probleempjes. Het is redelijk prijzig, maar je kunt er superlang mee doen omdat je zo weinig ervan nodig hebt. Mits je het “mondje” van het flesje van Stretchy’s Finest Sensitive Care niet aanraakt natuurlijk, want dan komen bacteriën in het flesje en kan het toch vrij snel niet meer zo goed voor je zijn.

Ik moest je dit echt even vertellen. Wellicht heb je het flesje Stretchy’s Finest Sensitive Care al een poosje terug op mijn webshop gezien en had je zoiets van “wat is dat nou weer” en omdat ik er nog niet over had gehad hier op de site, ben je er gewoon voorbijgegaan. Nou nu niet meer! Ideaal spul dat Stretchy’s Finest Sensitive Care! En nee dit is geen verkooptruc.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.