Blow-out part II: The return

Wat is een blow-out eigenlijk? Het is de huid die eigenlijk aan de binnenkant, in het midden van je oor hoort te zijn maar dat is naar buiten gesleept door het oprekken van je oor. Dit kan ook gebeuren na dat je gestretched hebt. Dan zwelt je oor en komt er vocht in. Dan wordt het eigenlijk vergelijkbaar met een vochtbultje maar op groter schaal omdat je gaatje ook wat groter is.

Dus!

Zoals jullie weten was ik eerst bezig mijn oorlellen op te rekken naar 18 (nieuw doel maat is nu 19 trouwens :P).

En dat ging voor mijn linkeroor keurig en vlekkeloos maar voor mijn rechteroor? Mmm niet zo vlekkeloos.

Twee dagen geleden, 24 maart dus, ging ik mijn tanden poetsen en waren beide oorlellen naar 18, jeej! Glazen single flare plugs erin van Gorilla Glass, awesome! Ik had al n tijdje geen last meer van mijn rechter oorlel, sterker nog, mijn linker oorlel was aan het opspelen. Om dit te verhelpen waste ik mijn oren en plugs één keer per dag met een milde parfumvrije zeep.

[Snelle waarschuwing: dit is een hele poos geleden geschreven, ik ben het nu aan het nalezen en ga het niet aanpassen voor authenticiteit redenen maar... oorlellen die pijn doen of moeilijk doen na stretchen, niet goed. Wassen met milde zeep? Gaat niet helpen. zo. Ik heb dit de "hard way" geleerd zoals je gedeeltelijk in dit stukje kunt nalezen maar doe mij (uit dit artikel) niet na.]

Maar die bewuste morgen keek ik naar mijn oorlellen, voornamelijk de rechter en zag ik een blow-out. NOOOO!

Wat doen we in geval van een blow out?

Gelijk plug eruit, wassen, niet meer erin doen. Oorlel heb ik ook gewassen en daarna gemasseerd met emoe olie. In de loop van de dag is de blow-out netjes weer terug in mijn oor gekeerd. En ja hoor, na twee dagen, vandaag dus, weer terug naar 16mm… Ik heb een Kaos Softwear Siliconen Skin Eyelet van 16mm erin gedaan omdat het dan niet duwt op de huid bij het inzetten.

Geen siliconen gebruiken om mee te stretchen mensen!

Eerlijk is eerlijk. Toen het vorige keer gebeurde heb ik niet de aanbevolen tijd gewacht om mijn oor weer op te rekken. En daar boet ik voor. Dus nu moet ik minimaal 2 maanden met 16 rondlopen, dan 2 maanden met 17 dan 2 maanden met 18 en dan, eindelijk, naar 19. Balen… maar het zal me leren!

Dus leer van mijn fouten jongens. Is je oor ongeduldig? Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt en dat je geduldig bent. Zorg dat je de opgerekte huid goed verzorgt en lang wacht. Hoe lang? In ieder geval lang genoeg om je huid zijn collageen te laten heropbouwen.

Als je oor er goed uit ziet en geen pijn doet, ook niet bij het oprekken, wilt het niet zeggen dat hij er klaar voor is.

Leer hiervan.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.