Borstoperaties en tepel piercings

Borstoperaties en tepel piercings

Borst Operaties en tepel piercings:

Ik heb nu al een paar keer een bijzonder geval gekregen in de piercingshop. Tepelpiercings die door artsen zijn geplaatst. Dan denk je, he dat zou chill zijn, dan worden de piercings misschien nog vergoed ook! Ja dat zou wel chill zijn inderdaad, maar zo zit het niet. Het was gedaan om inklappen van de tepel te voorkomen.

Een vrouw van een jaar of 50 bijvoorbeeld had een borstverkleining laten doen. Haar arts had een tepelpiercing geplaatst met een plastic buisje om te voorkomen dat de tepel zou inzakken. Iets wat veel schijnt te gebeuren bij borst operaties (vergrotingen of verkleiningen).

Industrial Strength Implant grade titanium ASTM F136 tepel clickers met synthetisch opaal. Met de hand gezet, zonder lijm, levenslange garantie op de steentjes en het scharniertje… De best mogelijke kwaliteit voor gezonde piercings ongeacht de gevoeligheid van de huid, voor een zeer betaalbare prijs.

De plaatsing van de “piercing” door deze arts was erg slecht gedaan. Het zat niet even met de tepel, schuin, met een veel te lang staafje dat eruit zag als een PTFE staafje maar ik denk dat dat eerder iets van een stukje buis van een katheter was of iets dergelijks want het was ook te dik.

Ik heb de vrouw uitgelegd wat ik normaal doe bij een tepel piercing. Dat ik een titanium steriel staafje plaats in de onderrand van de tepel aan de hoogste rand van de areola of tepelhof. Dat het staafje 1.6 mm dik is en 1,5mm à 2 mm uitsteekt aan beide kanten van de tepel zodat er voldoende ruimte is voor zwelling maar kort genoeg om niet te gaan irriteren, scheefgroeien of uitgroeien. Ik legde ook uit hoe de piercing verzorgd moet worden en waar ze voor uit moet kijken. Zij wilde graag zo een sieraad kopen en laten zien aan haar arts alvorens deze te laten plaatsen. Nou dat is natuurlijk prima maar ik raadde haar wel aan om het plaatsen door een professioneel piercer te laten doen omdat artsen er soms onhandig ik kunnen zijn en daarom meer schade aan kunnen brengen dan hun of haarzelf lief is.

Een ander geval was bij een borstvergroting. Een van de twee tepels dreigde in te storten dus had de arts bij haar twee tepelpiercings kruislings geplaatst.

Ze had de borstvergroting en piercings laten doen door een cosmetisch arts bij de Wellness kliniek in België. Ik heb vaak veel goeds over artsen en zorg en dergelijke in België gehoord en wat ik voor me zag was er een bevestiging van. De piercings waren zeer correct geplaatst, met oog voor precisie en zelfs voor schoonheid.

Wel waren er te dunne naalden voor gebruikt.

De canules van twee 1.2mm naalden zaten in haar tepel, daar wilde ze gepaste staafjes voor in de plaats krijgen. Ze was erg bang en haar tepel was erg gevoelig.

Ik legde haar uit wat ik ging doen, en hoe en waarom, hoe ze het moest gaan verzorgen en vroeg ook gelijk hoe de operatie was gegaan en het herstel – ik wil zelf namelijk al sinds ik een jaar of 11 ben een borstvergroting (écht? Ja echt) – ik gebruikte hier ook barbells van 1.2mm dik omdat ik deze nu echt niet op ga rekken. Ik legde haar uit hoe ze deze moest verzorgen en vroeg hoe lang de arts bepaald had dat ze deze in zou moeten houden. Ik gaf mijn kaartje zodat zij weet wanneer ik aanwezig ben in de studio voor het geval ze meer vragen heeft of deze wilt laten verwijderen. Ze was erg opgelucht dat het minder pijnlijk was dan ze had gedacht.

Een tepelpiercing bij een dame zoals hij geplaatst hoort te zijn.

En wat leren wij hiervan?

Dat tepelpiercings nog best handig kunnen zijn. Maar artsen en patiënten: let op dat de piercings met 1.6mm dikte worden geplaatst. Zo niet kan het gaan snijden, migreren, irriteren en uitgroeien. Hierdoor kunnen lelijke littekens ontstaan of onnodige complicaties. Let op dat de plaatsing van deze – bij dames met een voldoende ontwikkelde tepel – niet door de areola gaat, maar net onder de tepel onder andere omdat de areola bij de dames veel zwelt en slinkt.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken (hoeft niet mag wel)? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.