Bultjes en bobbeltjes

Over Bultjes en bobbeltjes:

Er komt rood vlees uit mijn navelpiercing. Wat kan het zijn? Wat kan ik eraan doen? Zal het blijven?

Rood vlees klinkt als hypergranulatie weefsel.
Er zijn verschillende opties om het te verhelpen, zoals zilvernitraatstift (vraag aan je huisarts) of een hypertone zoutoplossing (dat is een zoutoplossing zoals de fysiologische zoutoplossing maar met iets meer zout). Het belangrijkste is dat het goed droog blijft. Hypergranulatie moet uitdrogen om te genezen.

Er zitten vochtbultjes bij mijn cheek piercing. Hoe moet ik dat behandelen?

Bij cheek piercing zijn er verschillende dingen die kunnen gebeuren. Cheekpiercings zijn namelijk risicovolle piercings. Deze moeten met grote precisie en zorg geplaatst worden en met zowel het juiste materiaal sieraad als de juiste lengte en de juiste zorg.Bultjes en bobbeltjes

 

Dit is een cheek piercing die slecht geplaatst is en vermoedelijk een belangrijke klier heeft doorboord.

Gaat een hypergranulatie litteken weg met een zilvernitraatstift?

Hypergranulatie is geen litteken maar is wel met zilvernitraat te behandelen. Ga hiervoor wel eerst na of het bij jou om hypergranulatie gaat.

Bultjes en bobbeltjes

Deze tragus piercing heeft aan de voorkant verschijnselen van hypergranulatie en aan de achterkant een vochtbultje

Hoe kan dat je al twee jaar een piercing hebt en er zit nu ineens een bult op?

Het kan zijn dat je piercing geïrriteerd is geraakt door wrijving zoals bij een neuspiercing zou het verkoudheid of hooikoorts of iets dergelijks kunnen zijn, hierdoor snuit je vaak en kriebelt je neus meer waardoor je vaker aan je neus komt, en niet altijd met schone handen. Dit kan ook gebeuren als je piercing al enige tijd goed genezen is. Bij irritatie kan (in het kraakbeen al helemaal) makkelijk een bultje ontstaan. Meestal is er dan sprake van een vochtbultje. Dit kan ook komen door een reactie op het materiaal waarvan je sieraad gemaakt is. Ga na wat voor materiaal dit is.

Ik heb een pus bult bij mijn septum piercing. Wat kan ik eraan doen?

Ga eerst na of er echt sprake is van pus. Als dat inderdaad zo is dan is er sprake van een ontsteking en moet dat behandeld worden middels antibiotica. Laat wel het sieraad zitten!

Ik heb last van hypertrofisch weefsel. Het voelt branderig aan. Klopt dat? Kan ik er iets aan doen?

Hypertrofisch littekenweefsel is doorgaans niet branderig, enkel kan het soms een beetje jeuken. Ik denk dat je dan eerder te maken hebt met een reactie op een middel waarmee je het verzorgt of het materiaal van het sieraad die in de piercing zit. Als je merkt dat de klachten ook een beetje uitslag rondom de piercing veroorzaken kun je te maken hebben met een allergische reactie. Worst case: wondroos maar meestal brandt het dan alleen niet.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.