Over intiem piercings

Clithood piercing sieraad

Waar kan ik een clit hood piercingsieraad kopen en waar moet ik op letten voor het aanschaffen van zoiets?

Een veel gestelde vraag, hierbij het antwoord.

Een clithood piercing kan verticaal of horizontaal gezet worden.

Bij een verticale (rechtop staand) clithood piercing wordt er een staafje geplaatst en dat is ook het meest aangeraden type sieraad om hierin te dragen. Een ring wordt weleens gedragen in dit type piercing maar het draagt niet altijd even comfortabel omdat deze dan “rechtop” zal blijven “staan”. In het geval van een staafje is het een curved barbell of een banana bell.

De dikte van een sieraad in de clithood, of het nu een verticale of een horizontale is, zal niet kleiner zijn dan 1.6mm.

Bij een horizontale (liggend) clithood piercing raad ik een ring aan of een circular barbell ook wel bekend als een hoef ijzertje. Een staafje heb ik weleens gezien maar dit raad ik af omdat het dan schuin kan gaan groeien door de druk van de buitenste schaamlippen en de benen dat erop komt te staan in normale houding van het lichaam.

De diameter van het ringetje of lengte van het staafje wisselt per persoon maar zal niet kleiner zijn dan 9mm bij een ring of 8mm bij een staafje.

Kwa materiaal raad ik of titanium of chirurgisch staal aan maar Bioplast kan ook in het geval van een staafje. Dit is vaak comfortabeler omdat het dan wat meer mee beweegt met het lichaam en daardoor minder voelbaar is wanneer dit niet gewenst is.

Deze kun je ook kopen in mijn webshop uiteraard.

circularbarbell

Als er vragen zijn, bel of stuur een whatsapp bericht naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of volg mijn activiteiten op sociale media.