Daith en migraine: feit of fabeltje?

Internet ridders beweren dat de Daith piercing door een acupunctuur drukpunt zou gaan die migraines beïnvloeden.

Daarna werd er beweerd door menig blogger en ander internet lui dat de Daith de oplossing zou zijn tegen migraines.

En hier is mijn visie hierover.

Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik menig migrainepatiënt op mijn behandelbank heb gehad om een Daith piercing te laten zetten maar dat zij helaas hierdoor niet van hun migraines af kwamen. Wel hadden ze een hele mooie nieuwe piercing erbij.

Mijn theorie is dat de Daith te oppervlakkig zou moeten zijn om het drukpunt daadwerkelijk te beïnvloeden. Maar ik ben geen acupuncturist natuurlijk dus ik heb er niet echt verstand van. Wel heb ik verstand van piercings en de Daith piercing moet, naar mijn mening mooi diep zitten om gezond te genezen en het mooiste effect te geven. De Daith piercings die ik heb gezien die migrainepatiënten schijnen te hebben geholpen waren veelal oppervlakkiger gezet en dus geen lange termijn oplossingen. Voor de piercing dan in ieder geval. Wie weet blijft de migraine weg wanneer de piercing uitgegroeid is, dat weet ik niet. Maar de piercing zal niet mooi blijven zitten en waarschijnlijk meestal ook niet fijn genezen.

Het placebo-effect speelt hier ook een rol. En daar ben ik helemaal voor.

Want kijk, als ik jou van je migraine af kan helpen door je te piercen, be my guest! Het is mij echt een genoegen om je dan dubbel blij te maken geloof me!

Maar als je naar me toe komt om een of andere piercing te nemen met als enig doel je daardoor te genezen van een klacht of een andere, dan zal ik je niets kunnen of mogen beloven. Sterker nog, ethisch en professioneel gezien, mág ik je dat niet beloven aangezien er geen wetenschappelijk bewijs voor of tegen is.

Dus de keuze is helemaal aan jou. Maar de Daith piercings die ik plaats, plaats ik zo dat de piercing mooi zit, gezond geneest en prachtige sieraden kan dragen voor zo lang jij de piercing wilt houden (meestal een leven lang).

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.