Kan ik mijn dermal zelf verwijderen?

Kan Ik Mijn Dermal Er Zelf Uit Halen? Kan Ik Mijn Surface Anchor Er Zelf Uit Masseren?

Een Surface Anchor, ook wel bekend als Microdermal of Dermal Implant moet meestal verwijderd worden door een betrouwbare piercing professional of een arts.

Een Dergelijk Piercing Sieraad Heeft Gaatjes In Het Onderste Plaatje.

kan ik mijn dermal eruit halen
Zo zit een microdermal plaatje onder de huid.

Dit plaatje zit onder de huid en tijdens het genezingsproces is huidweefsel door de gaatjes gaan groeien om het zo goed op zijn plek te houden. Als een dergelijke piercing afgestoten wordt of migreert, is er in bijna alle gevallen nog steeds weefsel door de gaatjes waardoor het min of me vast blijft zitten aan het lichaam. Hierdoor kan het gevaarlijk zijn om een dergelijk piercing uit de huid te willen masseren. En pijnlijk.

Maar Een Skindiver, Kan Er Vaak Wél Uitgemasseerd Worden.

Dit is hoe een microdermal of dermal anchor sieraad eruit ziet. De afmetingen kunnen iets verschillen maar nooit meer dan een millimeter.

Aan de buitenkant kun je alleen meestal niet zien of het om deze gaat of toch om een dermal, microdermal… Daarom is het altijd wel wijsheid om dit in elk geval vooraf te laten beoordelen door een betrouwbare professional.

Dit is hoe een skin diver eruit ziet. Het topje met het steentje is (geschat 4mm diameter) vast aan het staafje en het pijltje aan de onderkant is wat er onder de huid rust.

Mijn Microdermal Is Heel Geïrriteerd En Doet Pijn, Hij Moet Eruit, Kan Ik Dat Laten Verdoven?

Een vergunde piercer in Nederland zal dat nooit mogen doen. Wettelijk gezien mag je pas verdoving voorschrijven en/of toedienen als je arts bent en daar een diploma voor hebt en geregistreerd bent onder BIG. Een piercer is dat niet (tenzij een uitzonderlijke piercer ook arts is) en kan je daarom niet verdoven. Wel kan ik je garanderen dat ik mijn uiterste best doe om je géén pijn te doen. Dit zowel voor jou als voor de genezing van het wondje. Hoe rustiger en pijnloos het verwijderen, hoe minder kans op littekenweefsel en irritatie bij de genezing van het nieuwe wondje.

Als Je Dan Toch Naar De Arts Gaat

Zorg dan dat je voor hen voldoende informatie meeneemt. Een arts heeft namelijk waarschijnlijk geen beeld van hoe het onder de huid eruit ziet en hoe groot het is, hoe diep het zit etc.

Daarom de afbeeldingen hierboven. Laat deze aan jouw arts zien zodat je straks niet met een 5cm lang litteken zit voor een sieraad dat amper 2 of 3mm ruimte nodig heeft om eruit te komen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, whatsapp of bel naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of volg mijn activiteiten op sociale media.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.