Waarom je oude sieraden niet wegdoet

Dit is waarom je de sieraden in je kleinere maten dus niet wegdoet!

Dit is waarom je de sieraden in je kleinere maten dus niet wegdoet!

Ik ben alweer een poosje eindelijk op mijn gewenste maat (22mm) terecht en ik draag nog steeds glazen plugjes, single flare, omdat mijn rechter oorlel nog wel wat extra liefde nodig heeft af en toe.

Als ik bijvoorbeeld de sieraden even uit doe ’s nachts om ze even te laten luchten en om ze ook even goed te wassen en in te smeren zoals goed voor ze is merk ik dat ik ’s ochtends nog steeds moeite heb met de plugjes in 22 mm erin te doen.

Daarom heb ik dus nog steeds plugjes, ook glas, ook single flare, in 20, 19 en 18mm.

Want in de ochtend heb je zwelling, door het liggen, net als bij je ringen, aan je vingers, die in de ochtend soms wat krapper zitten, heb je dat ook met je opgerekte oorlellen. Maar met mij op 22mm heb ik soms dat ik in de ochtend, ook 20 minuten na het opstaan, ook na het douchen 20 mm er zelfs nog steeds niet in krijg! Dus dan heb ik 2 dagen weer een maatje nog kleiner.

En daarom mensjes is het wijsheid om gewoon je oudere sieraden van de kleinere maten te bewaren. Je zou ze zo maar weer eens nodig hebben!

Want als je ze er niet krijgt, zelfs als je zo eigenwijs bent als ik en het toch nog ff extra probeert, met wat lotion van Stretchy’s Finest, wil het soms nog steeds niet lukken!

Sterker nog! Het was ook eens een keer wel gelukt, maar ik moest later die middag boeten voor mijn eigenwijs gedrag… Zwelling van hier tot Verweggistan! En ja, dan moeten ze er helemaal uit. En dan natuurlijk laten rusten tot ze weer normaal aanvoelen en lekker vertroetelen, schoonhouden en masseren… nou toen was ik pats boem gewoon van 22 naar 18mm in 2 dagen… ja hoor, hele verhaal weer opnieuw.

Wat wel zo is, is dat als je meer dan 3 maanden op een maat zat en je een poosje erna dit verschijnsel hebt, je wel iets sneller mag terug stretchen naar de vorige maat, omdat de huid eigenlijk al opgerekt is. Maar wees niet zoals ik! Niet eigenwijs doen want je lichaam vergeeft niet. Als je forceert krijg je drama’s en als je drama’s krijgt kan het blijvende schade aanbrengen. Zo heb ik in de afgelopen 6 maanden wel 2 of 3 keer gehad dat ik nog maar net aan een blow-out mocht ontsnappen.

Leer hiervan mensjes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.