Voor het eerst een piercing…

Voor het eerst een piercing…:eerste piercing

Het is heel belangrijk dat je niet te licht over piercings denkt. Een piercing zetten is iets dat serieus genomen moet worden ookal kun je de meeste piercings er later eventueel wel uit halen, er blijft dan bijvoorbeeld bijna altijd wel een (klein) littekentje achter.

Allereerst de wettelijk bepaalde leeftijdsgrenzen voor het laten zetten van piercings:

  1. Het is verboden om een piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Het aanbrengen van een piercing in de vorm van een oorbel mag wel.
  2. Jongeren van 12 tot 16 jaar moeten toestemming krijgen van hun ouders voor het aanbrengen van een piercing. Hun ouders moeten tevens aanwezig bij het aanbrengen van de piercing.
  3. Het aanbrengen van een genitale piercing of een tepelpiercing bij meisjes van 12 tot 16 jaar is verboden.
  4. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen volgens de leeftijdsgrens tattoos en piercing zelf bepalen of zij een piercing laten zetten, waar zij deze piercing laten zetten en wanneer zij een piercing willen laten zetten. Daarnaast hoeven deze jongeren geen ouders meer mee te nemen bij het zetten van een piercing.
Voor het eerst een piercing...
Cheek piercings zijn een voorbeeld van piercings die veel aandacht, zorg, geduld en expertise vereisen. zowel van de piercer als van de gepiercede. Zoek altijd een goede ervaren professional voor dit type piercing en bespaar niet op je gezondheid!

Je moet altijd goed nadenken over een bepaalde piercing, de consequenties met je werk of toekomst, de reactie met je lichaam of gezondheid

Denken aan de zorg die je dan in moet leveren, aan de periode waarin je die laat zetten. Hoe consequent je zelf bent met de verzorging van de piercing en daarmee welke piercing het verstandigst is.

Waar je die gaat laten zetten, bij welke shop door welke piercer. Kijk naar de foto’s die in de piercingshop hangen, ziet het er netjes uit? Zitten de piercings mooi? En de piercer, luistert hij/zij goed naar je wens? Welke keuzes krijg je bij de piercingshop? En waarop zijn die opties gericht? Is de shop schoon? Wast de piercer zijn/haar handen bijv. ? Uiteraard moet de GGD vergunning goed zichtbaar zijn, zo niet mag je ernaar vragen en zou de piercer of floormanager van de shop je zonder raar te kijken deze gelijk moeten kunnen tonen.

Denk erom: Goedkoop is duurkoop.

Voor het eerst een piercing...

Een piercing zetten is niet goedkoop.

Niet alleen om de handeling van de piercer, zijn/haar opleiding en bekwaamheid, maar ook om de kwaliteit van de sieraden, de naalden die gebruikt worden, de stoomsterilisator of autoclaaf die jaarlijks getest moet worden, de ultrasoon reiniger, de sealverpakkingen waar allee steriele instrumenten per stuk in verpakt zijn, de handschoenen…

Laat staan de massagetafel die regelmatig nagekeken wordt en opnieuw bekleed wordt, het onderhoud van de piercing ruimte en de reiniging ervan, de lampjes, wattenstaafjes, gentiaanviolet….

Er zitten heel veel kosten verbonden aan het houden van een piercingshop.

Als je ergens een piercing heel goedkoop kan laten zetten, ga dan na hoe dat zou kunnen zonder dat de shop verlies lijdt. Waarop zou er bezuinigd moeten worden? Bovenstaande zijn in ieder geval van groot belang voor het hygienisch en veilig uitvoeren van een piercing plaatsing.

De nazorg instructies moeten goed nagevolgd worden om lelijke littekens, zwellingen en ontstekingen te voorkomen.Voor het eerst een piercing...

Aan piercings zijn altijd risico’s verbonden. Risico’s die gelinkt zijn aan 3 factoren:

  • de piercer die het gezet heeft, en dus hóe deze gezet is.
  • Hoe de klant (persoon die gepierced wordt) meewerkt en luistert naar de piercer tijdens en na het zetten van de piercing.
  • de manier waarop de drager zijn piercing verzorgd (zowel in genezingsperiode als laterin de leven van de piercing),
  • hoe de drager’s lichaam op piercings e.d. reageert.

Soorten piercings (hier een aantal piercings uitgelegd/~gelicht)

  • Surface piercings (nek, pols, cleavage, gezicht…) zijn piercings die door de oppervlakte van de huid  wordt gezet. De genezingstijd en maatregelen zijn vaak hetzelfde als die voor een navelpiercing.
  • Microdermals/dermal anchors zitten oook in de oppervlakte van de huid geplaatst. Deze kunnen overal op het lichaam geplaatst worden maar ook hier moet rekening gehouden worden met eventueel onderliggend bot en huidspanning. Bijvoorbeeld op het voorhoofd of de handen kunnen ze door de vele bewegingen langzaam uit gaan groeien, maar ook dit gebeurd dus niet bij iedereen.
  • Navelpiercing. Heel eenvoudig te verzorgen, maar als je hem neemt om in de zomer er lekker mee te showen op het strand zou ik het ergens in de winter laten zetten want je mag er niet mee zwemmen en je moet het standaard sieraadje er minstens 6 maanden in laten zitten zodat het goed geneest. Als deze punten niet gevolgd worden zou het veel langer kunnen duren en dat zou vervelend zijn.
  • Orale piercings (tong, lip, Madonna, smiley, wangen…) zijn het makkelijkst te verzorgen, genezen het snelst, maar groeien meestal ook het snelst dicht, dus als je je sieraad kwijt ben, snel een nieuwe halen! (meestal groeit het binnen het uur al dicht). Piercing in de wangen zijn overigens wel een geval apart. Voor tips en adviezen hierover verzoek ik je om mij een mail te sturen.
  • Intieme piercings (bij dames): clithood en christina piercing zitten best ver vooruit, het prikje is even niet zo lekker maar je hebt er na een paar minuten geen idee meer van dat je die gezet hebt. Een labia piercing is net zo gevoelig alleen dan zou je een of twee weken bijvoorbeeld niet kunnen fietsen of strakke broeken/panty’s dragen omdat het dan wel kan vrijwen en even gevoelig kan zijn. Maar niet meer dan dat.

Problemen piercings

  • Het grootste probleem als er iets misgaat met een piercing is eigenlijk de onwetendheid van  de gepiercde. Dat is de schuld van de piercer die goed dient uit te leggen aan de klant wat de risico’s en verzorgingsmaatregelen moeten zijn. Zorg dus dat je je vragen stelt als je die hebt, het zijn er nooit teveel, het gaat tenslotten ook om je gezondheid! Vraag maar raak dus.

Nazorg piercings

  • Ik bied natuurlijk ook advies bij vermoeden van ontstekingen of andere klachten omtrent piercing.
  • Als je je piercing bij een andere zaak bent gaan “halen” maar diegene heeft je niks verteld over hoe het te verzorgen, ga dan niet zomaar jodium of Sterilon erop doen maar stuur mij een berichtje, kom langs of check de website.

Hoe wordt een piercing gezet?

Voor het eerst een piercing...

Navelpiercing:

Ik laat je liggen voor de meeste piercings, deze dus ook. Dat is voor jou comfortabeler en ik kan het dan allemaal goed zien. Een navelpiercing hoort over het algemeen niet erg pijnlijk te zijn. Het zou te vergelijken zijn met een oorbel. Maar het idee is wel anders omdat het dit keer op je buik is. Ik leid je altijd door alle stappen van de piercing zodat je precies weet waar je aan toe bent (behalve als je dat juist niet wilt bijvoorbeeld). Ik kies er ook vaak voor om van tevoren een soort gesprekje met je te voeren terwijl je het formulier aan het invullen bent. Zo leer ik meer over jou en over hoe zenuwachtig je bent en weet ik dan ook wat voor jou het prettigst is om gepierced te worden.

Een goede tip voor iedere piercing of tattoo: goed slapen en goed eten van tevoren en proberen de avond ervoor geen alcohol te consumeren.

Hoe kun je je het beste erop voorbereiden?

Voor het eerst een piercing...
Deze twee dametjes hebben bij mij hun oorbelletjes laten piercen, kijk hoe blij zij zijn! Piercen is ook veel beter, gezonder en minder pijnlijk dan laten schiten 😉

Zorg dat je gegeten hebt, dat je goed geslapen hebt. Zorg dat je jouw piercer informeert over zaken over gezondheid, allergieën, mogelijke medische ingrepen, vakantieplannen etc.

Zenuwachtig zijn we allemaal. Hoeveel piercings je genomen hebt voordien maakt eigenlijk niets uit. De een is nooit echt bang, de ander altijd, ook na meer dan 16 piercings.

Wanneer de piercer daadwerkelijk gaat beginnen, adem dan rustig door. Diep maar niet hard. Houd je adem niet in want dan verkramp je als het ware. Dit doen je huid en spieren dan ook waardoor het pijnlijk kan worden en/of lastiger. Wanneer je pijn of ongemak voelt adem dan zachtjes uit. De hele inhoud van je longen. Niet persen maar zachtjes blazen. Daardoor ontspan je, ook je huid en spieren en dit leidt je bovendien ook af.

Bijschrift:

Deze informatie dient ter oriëntatie en informatie. Je krijgt natuurlijk alle officiële informatie op papier mee als je een piercing bij mij komt halen.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.