Mijn oorlellen toch maar groter stretchen

Mijn oorlellen toch maar groter stretchen

Ik ben heel lang geleden begonnen met het oprekken van mijn oorlellen zoals je kunt lezen in een ander artikel waarbij ik vertel over mijn eigenwijs gedrag en de consequenties ervan. Nu ben ik al een jaar of 2 misschien langer gebleven op 16mm diameter of 5/8” gauge. Ik heb heel veel geld uitgegeven aan mooie sieraden van hoge kwaliteit en goede merken zoals Diablo Organics, Quetzalli, Tawapa… En onlangs had ik een paar Manakees gekocht via Etsy. Ik vind ze werkelijk prachtig. Een nadeel, ze waren toch veel zwaarder dan ik verwachtte. Nu heb ik daar normaal gesproken geen probleem mee, maar dit keer vond ik het geen gezicht. Het trekt zo aan mijn oorlellen dat ik nog langere oren krijg ervan. En dat vind ik niet mooi en erg jammer want ik wil ze toch dragen. Toen bedacht ik me toch de knoop door te hakken waar ik al een aantal maanden over nadenk.

Misschien wil ik dus toch mijn oorlellen groter oprekken. Stap 1: 18mm dus. Niet meer dan 2mm per keer is de regel. Maar natuurlijk gaat dat niet helemaal volgens mijn droombeeld. Zoals ik dus al weet van mezelf is mijn linker oorlel veel makkelijker dan mijn rechter. Mijn linker oorlel kan vrijwel gelijk naar 18. Oké, dat is niet helemaal waar maar echt veel weerstand krijg ik niet. Mijn rechter oorlel weigert soms al met plugs waarvan de flare wat steil is.

Ik bedacht me dus dat de slimste aanpak zou zijn om de tape methode eens een gooi te geven. Het is tot op heden niet nodig geweest omdat stretchen altijd wel makkelijk is gegaan tot nu toe en omdat ik altijd wel erg lang wachtte voor ik naar een grotere maat ging. Dus PTFE tape aangeschaft en volgens het boekje één laag over twee (opaliet) glazen (ja, opaliet is glas, laat je niet in de maling nemen) plugs gewikkeld en terug in gezet. Mijn linker oorlel deed nergens moeilijk over. Het ging heel natuurlijk. Mijn rechter oorlel moest wat emoe olie als hulp krijgen voor het terug zetten van de plug.

Twee dagen later, oren helemaal rustig, nog één laagje erbij en zo steeds een laagje verder om de twee à vier dagen. Ik haalde ze op een avond weer eens uit om een laagje toe te voegen en besloot ze te meten. Ik zat op 17mm. Ja, ook ik word weleens ongeduldig. Maar goed. Braaf een laagje erbij gedaan, terug erin en door met de show.

En toen, 31 december 2014, oud en nieuw. Ik wou die avond mooie plugs in doen. En die glazen plugjes met lagen witte tape erover heen waren nou niet bepaald sierlijk. Dus, op werk, in de pauze, mijn tapers gepakt en plugjes in 18 gekocht uit de studio. Ik begon uiteraard met mijn makkelijkere linker oorlel. Goede laag glijmiddel erop, sieraad erop aansluiten, punt van de taper in mijn oorlel, adem in, duwen, adem uit en floeps! Ja, ik kreeg het best warm, want als je het bij jezelf doet is het nog steeds best spannend. Het deed geen pijn, ik voelde wel wat druk op het laatste stukje maar niet meer dan dat. Glijmiddel eraf vegen, schroef topje erop draaien en jeej! Klaar! Nu die andere nog. Zelfde verhaal: glijmiddel, topje erin, adem in, duwen en nee he… ik kwam net iets voorbij de helft en toen weer druk. Even stoppen, adem in en zachtjes en oplettend verder duwen. Auw! Oké, voorzichtig er weer uit gehaald. Plugje met tape weer terug op zijn plek gezet. Jammer… zo teleurstellend. Nu loop ik scheef. Één oor 18, andere getapet naar 17. Één mooi bling, de andere echt stom en lelijk sieraad. Maar ja, liever dat dan een scheurtje, of erger, een blow-out.

wpid-imag4083_1.jpgToen ik ’s avonds thuiskwam kon ik natuurlijk niet genoegen nemen met dat lelijke plugje met tape erover heen, dus heb ik mijn witte acryl plugjes gepakt. Ik heb over één van de twee tape gewikkeld tot ik weer bij 17 kwam en die in gezet. Zo. Nu zie je de tape niet iig en staat het wel wat leuker. Acryl is niet echt een materiaal wat je langer dan een dag in moet houden. Daarom heb ik de tape goed en breed erover heen gewikkeld zodat mijn huid er niet mee in contact zou komen want dit kan minimaal anderhalve maand duren voor ik weer kan proberen te stretchen naar 18mm.

En dat is waar ik nu ben. Ik update binnenkort wanneer het gelukt is.