Veel gestelde vragen over navelpiercings

Een apart “Veelgestelde Vragen” stukje, maar dan over navelpiercings.

Eerst Een Inhoudsopgave

Gaat het gaatje van mijn navelpiercing nog verdwijnen?

In de meeste gevallen is een navelpiercing dat goed genezen is praktisch permanent.
Na volledige genezing is een navelpiercing vergelijkbaar met een oorbel. Als je langere tijd geen sieraad in het gaatje draagt kan het gaatje wel zodanig krimpen dat je het sieraad er niet meer makkelijk in krijgt maar vaak kan dit wel met een insertion pin met glijmiddel op waterbasis. Als het je zelf niet lukt of je durft het niet kun je jouw piercer dit vragen te doen.

Is mijn huid dik genoeg voor een navelpiercing?

Ik maak niet vaak mee dat het niet zo is. Wat wel kan is dat de huid te stevig is voor een navelpiercing. Het risico van afstoten van het sieraad is dat iets groter. In het geval van een afstoting wordt de huid op de piercing langzaam dunner. Wanneer de huid opvallend dun is of rood wordt is het aan te raden het sieraad te verwijderen om verdere littekens te voorkomen.

Krijg je een navelpiercing na lange tijd niks erin te hebben gedragen, nog open?

Door middel van stretching krijg ik m meestal wel open het doet geen pijn, hooguit voelt het raar aan. Ik gebruik dan een pinnetje die een punt heeft van de dikte van wat het gaatje nu is en wordt geleidelijk dikker tot het eind waar het dan net zo dik is als het staafje van een normaal navelpiercing sieraadje. Die sluit ik aan op je eigen navelpiercing sieraad en ‘floeps’ daar zit ie weer! Dagelijks spoelen en verder afblijven gedurende 4 weken en klaar is kees. De eerste week kan het een beetje gevoelig aanvoelen maar niet meer dan dat.

Is mijn buik piercing scheef gaan zitten door ontstekingen? Wat kan ik doen tegen het scheef groeien?

Een piercing kan zich verplaatsten in de huid. Of het komt door ontstekingen kan ik alleen weten als ik het zie. Maar ik denk niet dat er sprake is geweest van een ontsteking omdat dat vrij serieus zou zijn. Wel kan het misschien door irritaties voorkomen en het te veel bewegen van het sieraad of een te lang sieraad. Lees de nazorg instructies van deze website nog even goed door. Het afplakken van het sieraad tijdens slapen en sporten scheelt vaak ook erg veel.

Wat is de kleinste maat voor een navelpiercing?

Over navelpiercings kan het sieraad bijvoorbeeld een ring zijn of een staafje. De dikte van het sieraad is in elk geval minimaal 1,6mm. De diameter van het ringetje en de lengte van het staafje verschilt. Met een staafje is het meestal 10mm lang. De lengte van het staafje en diameter van het ringetje zijn meestal gelijk. Er bestaan ook navel piercing sieraden van 6, 7 en 8 mm. Laat je adviseren bij je aankoop.

Kan een barbell type sieraad in mijn navelpiercing?

Over navelpiercings: nee. Een recht staafje zou teveel aan de huid van deze piercing trekken door de manier waarop de huid daar gevormd is.

Kan ik een oorbel door mijn navelpiercing steken?

Als het provisorisch is, omdat je nu je navelpiercing sieraad kwijt bent en vandaag nog een nieuwe gaat kopen bij een piercingshop, dan zou dat theoretisch kunnen voor korte duur.

Kort, omdat een oorbel een veel dunner sieraadje is dan een navelpiercing, dit zou hierdoor kunnen scheuren.

Maar als je navelpiercing volledig genezen is zal het meestal niet zo gauw sluiten dus hoef je er niets in te houden tot je een nieuwe hebt. Dus ga vandaag nog naar de winkel om een sieraad te kopen en vraag eventueel om een beetje glijmiddel om het plaatsen van het sieraad makkelijker te maken.

Over navelpiercings, als je een oorbel wilt gebruiken omdat het smaller is en je wilt kijken of je piercing nog open is dan kan dat wel tot uitsluitsel helpen. Het is uiteraard beter om dat door een professionele bodypiercer te laten doen. Met een steriele taper of insertion pin en een beetje glijmiddel op waterbasis kan de piercer meestal eenvoudig en pijnloos een sieraad terug in je piercinggaatje plaatsen.

“Hoe lang moet ik wachten na dat ik mijn navelpiercing sieraad heb verwijderd vóór ik deze opnieuw kan laten piercen?”

Over navelpiercings, als je de piercing langer dan 1 jaar gezond en genezen hebt gehad heb je kans dat het niet helemaal dicht meer gaat groeien.

In elk geval is het belangrijk minimaal 3 maanden te wachten vóór je een piercing opnieuw laat plaatsen. Dan bedoel ik 3 maanden tussen het moment dat je het sieraad hebt verwijderd en dat je het opnieuw laat piercen. Laat je huid goed nakijken vóór je beslist over navelpiercings. Soms is langer wachten verstandig om overmatig littekenweefsel en andere mogelijke problemen te voorkomen.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

16 thoughts on “Veel gestelde vragen over navelpiercings

 1. Hoi ik had een vraag, ik heb vorig jaar mijn navelpiercing laten zetten, heb er snel een ander in gedaan, die nep was en ik niet tegen kon, Er zit nu een klein litteken, omdat ik hem eruit gehaald heb, ik wil hem graag opnieuw laten zetten, zou dat kunnen? Voor de 2e keer?
  Alvast bedankt, kaylee

  1. Vaak kan dat wel idd. Zorg wel dat er altijd minimaal 3 maanden zitten tussen toen je het eruit haalde en wanneer je het opnieuw gaat laten zetten. 😉

 2. Hallo,

  Ik heb al 2x een navelpiercing gehad maar omdat ik niet tegen het materiaal kon bleef het ontsteken de 2e x moest ik hem eruit halen omdat i tijdens me zwangerschap ging ontsteken. Nou wil ik heel graag een nieuwe en dan met een gouden piercing laten zetten omdat ik nooit problemen met goud heb maar kan het voor de 3e keer??

  Groetjes m

  1. Hallo m,

   Ik denk niet dat het het materiaal is waar je een reactie op had maar dat je simpelweg verkeerde of onvoldoende informatie hebt gekregen over hoe het te verzorgen. Als je de piercing in nederland hebt laten zetten is het namelijk geplaatst met titanium. De kans op een allergische reactie op titanium is bizar klein. Een reactie op een gouden piercing sieraad daarentegen is veel groter. Ik zou je het liefst eigenlijk willen vragen hoe je de piercing de afgelopen 2 keer hebt verzorgd en waarmee en hoe vaak, om zo te kunnen bepalen waar het probleem daadwerkelijk heeft gezeten.

   Als je meer wilt weten hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 3. Hai Soesha,

  Ik heb nu voor de tweede keer een navelpiercing. De vorige keer is hij uitgegroeid, maar omdat ik het zo mooi vind wilde ik het nog een keer proberen. Nu werd het velletje na een jaar weer wat kleiner en denk ik dat hij weer aan het uitgroeien is. Nu ontdekte ik vorige maand dat chirurgisch staat nikkel bevat, en daar ben ik erg allergisch voor. Ik heb nu tijdelijk een kleiner piercing in van titanium en binnenkort komt mijn nieuwe navelpiercing van titanium binnen. Ben ik nu nog op tijd om het verdere uitgroeien tegen te gaan? Of heeft het inmiddels niet veel nut meer en zal hij verder uitgroeien? (ik had een staafje van 8mm die redelijk los zat)

  Groetjes,
  Cynthia

  1. Hallo Cynthia,

   De hoeveelheid nikkel in chirurgisch staal is zo laag dat het amper afgeeft op de huid. Sieraden mogen in nederland alleen nikkel bevatten als de afgifte van nikkel niet groter is dan 0,5 µg/cm2 per week. Dat is heel weinig dus een allergische reactie hierop is onwaarschijnlijk. Helaas is uitgroei niet echt tegen te gaan. Zo te merken zal het waarschijnlijk opnieuw uitgroeien zoals het bij jou vorige keer ook gebeurd is. Een staafje van 8mm is al erg kort en als deze los zit dan zou ik je aanraden om de piercings toch eruit te halen anders zou je met een split litteken kunnen eindigen. Je voelt namelijk niet wanneer de piercing eraf zal vallen. Ineens gaat de huid splitten.
   Ik hoop dat je hier wat aan hebt, lees ook dit artikel over uitgroei.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 4. Hoi, ik heb mijn navelpiercing twee jaar geleden laten zetten. Deze is toen eruitgegroeid na circa 7 maanden. Ik wil me piercing graag weer laten zetten omdat ik het heel mooi vind. Ik weet dat ik kans heb dat het nogmaals gebeurd maar is er ook een kans aanwezig dat dit niet gebeurd? Mijn litteken ziet er niet meer zo erg uit als eerder want ik heb bio oil gebruikt. Je ziet er haast niks meer van. Alvast bedankt voor uw reply. Gr. Pelin

  1. Hallo Pelin,

   Je zou het kunnen proberen maar de kans dat ie opnieuw uitgroeit is best groot. Het nadeel zou zijn dat je met een groter, zichtbaarder litteken zou achterblijven wanneer dat weer gebeurd.
   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 5. Hallo. Ik ben Dilara en ben 18 jaar, afgelopen zomer rond augustus heb ik mijn navelpiercing gezet, maar ik heb een lange staafje weet niet hoe mm maar is dat wel goed? En heb nu mijn navelpiercing bijna 5maand wanneer kan ik het verwisselen. En ohja heb me navelpiercing inTurkije gezet, nee niet bij zomaar iemand maar gewoon in een tattoo/piercing shop..

  Groetjes Dilara

  1. Hallo Dilara,

   Welkom!
   Een navelpiercing wordt meestal met titanium gezet in Nederland. Gebruikelijk is een staafje van 1.6mm dik en 12mm lang, soms 10mm lang. Na genezing kiezen veel mensen ervoor om nog maar 10mm lang te gebruiken maar 12 is vaak ook geen enkel probleem.
   Je mag je navelpeircing pas na volledige genezing wisselen en dat is pas na 6 à 9 maanden. Vaak voelt ie helemaal genezen aan na 3 à 4 maanden maar dat wil niet zeggen dat ie al genezen is. Een navelpiercing geneest namelijk van buiten naar binnen. Wees er voorzochtig mee en blijf het goed schoon houden.

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Laat je een berichtje achter in het gastenboek?

   Groetjes!
   ps: like, deel en beoordeel ajb mijn facebookpagina. Dankjewel!

 6. Heeii ik ben sanne en ik heb me navelpiercing nu zo’n 7 weken en me huid tussen beide balletjes in wordt kleiner de ene zegt dat het komt door de genezing en de andere zegt dat het komt omdat die uitgroeit ik ben zo bang me vorige piercing was er ookal uitgegroeid maar toen werd alleen me huid dunner en nu wordt die kleiner ik weet niet wat ik moet doen help me xx

  1. Hallo Sanne,

   In elk geval raad ik altijd de navelpiercing af opnieuw te zetten als het de vorige keer ook al uit is gegroeid aangezien het makkelijk nog een keer kan gebeuren. Ik zou graag een of meer duidelijke foto’s willen zien om een goed oordeel te maken. Deze kun je mailen via consulten.
   groetjes!
   p.s.: Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek? 😉

 7. heey! Ik ben Kirsten (15 jaar) en ik heb ongeveer 6 weken geleden mijn piercing laten zetten. Ik wou deze graag verwisselen met een andere maar ik heb een probleem… Ik krijg mijn piercing niet open, dus is mijn vraag: Hoe kan ik deze nou open krijgen?
  Groetjes Kirsten 😉

  1. Hai Kirsten,

   Je mag je navelpiercing pas na 6 a negen maanden wisselen anders kun je een ontsteking oplopen of lelijk littekenweefsel.
   Verzorg je navel piercing goed, blijf er zoveel mogelijk vanaf en wees geduldig, dan kun je sneller wisselen voor een mooi sieraad. Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!
   Wil je ook even mijn google+ beoordelen?
   Wil je ook even mijn Facebookpagina liken, delen en beoordelen?
   Laat je ook even een berichtje achter in het gastenboek?
   Dankjewel, ik doe dit namelijk gratis, in mijn vrije tijd, maar alleen voor niks gaat de zon op 😉

 8. Hoi ik had een vraag (13 jaar) ik heb 3 dagen geleden me piercing gezet en mn navel steekt uit vroeger hadden ze iets fout gedaan maar het ziet er keurig uit, maar als ik tussen die onder en boven voel voel ik die metalen ding het is wel rood maar niet blauw ofzo kom ook geen spul uit maar als ik buk gaat die bovende piercing naar boven en dat doet egt mega pijn en als ik de aan zit ik snap wel dat het net de in is gezet maar ik ben echt bang ik wil niet dat die de uit. Gaat ten eerste zie je een gaat en ten tweede zie ik me lelijke navel heel erg met een gat maar veder met lopen enz gaat goed maar ik ben bang dat het niet geneest heeft u een tip gr Nikita ❤️

  1. Hallo Nikita en welkom,

   Goed dat je vraagt bij twijfel. Echter, om jou in jouw situatie beter te kunnen helpen, wil ik je vragen om een mailtje te sturen met je vraag en een of meer duidelijke foto’s via consulten.

   Ik zie je mailtje graag tegemoed.

   Groetjes,
   Emmie

Comments are closed.