philtrum piercing

Genezing bijzonderheden bij de medusa piercing.

Genezing bijzonderheden bij de medusa piercing.

Tijdens de genezing van de medusa – zelfs wanneer het goed geplaatst is – kunnen er wat kleine problemen voorkomen.

filtrum philtrum piercing medusa

Het staafje van de piercing moet de eerste 2 à 4 weken langer zijn dan wanneer het genezen is om voldoende ruimte te laten voor de zwelling. Vaak zakt een flink deel van de zwelling al vrij gauw, maar de bovenlip is een en al spier en kan daarom in de ochtend heel anders aanvoelen dan in de avond (nu niet gelijk met je hand naar je bovenlip, afblijven! :P). Of wanneer je ziek bent of het erg warm is bijvoorbeeld.

Hierdoor kan het zijn dat je het sieraad wel al iets hebt laten inkorten maar nog steeds te lang aanvoelt en dus vaak nog blijft haken tijdens bepaalde mondbewegingen zoals bij het eten bijvoorbeeld.

Een piercing in de mond is na 4 weken wel veel minder gezwollen en “buiten de gevarenzone” maar over het algemeen is het pas na een maand of 4 echt genezen. Dit betekent dat de zwelling af en aan kan terugkomen tijdens de periode ervoor. Dit betekent ook dat het sieraad niet te veel beweging mag krijgen in de periode ervoor. Dit betekend ook dan zolang de piercing nog niet volledig genezen is en het nieuwe huidje in de fistel ervan nog niet volledig hersteld en versterkt is er nog af en toe irritatie kan optreden, zwelling, wondvocht, roodheid… en er dus tijdens deze gehele periode met zorg mee omgegaan moet worden zodat de piercing spoedig kan genezen en het sieraad naar wens en comfort kan worden aangepast. Pas dan zullen de verdere klachten en kleine ongemakken als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Maar:

De medusa of filtrum piercing – de filtrum is het stukje net boven de “cupid’s bow” van je bovenlip, onder je neus – wordt vaak verkeerd geplaatst. Verkeerd ingeschat door de piercer is een betere verwoording. De lip blijft namelijk niet “recht” en kan heel anders gaan zitten wanneer het gepierced wordt waardoor de piercing aan de buitenkant hoger uitkomt dan aan de binnenkant. In een dergelijk geval wordt de genezing niet alleen lastig maar het kan ook schadelijk zijn voor de tanden omdat het platte schijfje van het sieraad, aan de binnenkant van de mond telkens tegen de tanden blijft schuiven en zo on der andere erosie kan veroorzaken. In zo een geval is het belangrijk het sieraad te verwijderen en de piercing dicht te laten groeien zodat het opnieuw gepierced kan worden maar dan op de correcte manier.

Dus hier ook:

Wanneer je een piercing neemt is het feitelijk net zoals wanneer je een puppy neemt. Zoek goed op waar je de piercing vandaan haalt en je moet er geduldig, zorgvuldig en consequent mee omgaan en alleen zo zul je een healthy and gorgeous piercing eraan overhouden waar je echt een leven lang plezier van kunt hebben.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.