Hoe oud moet je zijn?

Hoe oud moet je zijn?

Hoe oud moet je zijn om een piercing te mogen nemen?

Wettelijk? of moreel? Ik heb zelf namelijk niet helemaal dezelfde mening als de overheid. De minima houd ik uiteraard aan maar soms maak ik ze later. Ik leg het even uit.

Als iemand van 12 binnenkomt en wilt een helix piercing. Zijn of haar ouder of voogd is mee, legitimatie is mee, alles klopt… Maar na ons gesprekje over nazorg en verzorging, over waar de piercing moet komen etc… ik nog het gevoel heb dat mijn klant (de 12jarige) niet geduldig en consequent genoeg kan zijn om de piercing zodanig te verzorgen zodat het probleemloos tot een gezonde piercing geneest, dan behoud ik het recht om af te wijzen.

Dit is voor je eigen bestwil. Bovendien doe ik dit niet alleen bij minderjarigen. Al hebben volwassenen het recht om na mijn negatief advies toch ervoor te kiezen de piercing te nemen. Ik behoud mij het recht om alsnog te weigeren. Voor je eigen veiligheid meestal natuurlijk.

Ik wil namelijk niet alleen dat je straks blij bent als je in de spiegel kijkt in mijn piercing ruimte en wanneer je de deur van mijn studio uit loopt. Ik wil dat je over een aantal jaren nog steeds blij bent met je piercing. En dat het allemaal soepeltjes verloopt. Dat ligt voor 75% in jouw handen namelijk. Ik kan namelijk niet dagelijks bij je zijn om je te vertellen wat je wel en niet moet doen en dat je de piercing moet verzorgen en dat je er vanaf moet blijven etc… Begrijp je wat ik bedoel?

Kijk hier voor de wettelijk toegestane leeftijden van piercings.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.