Immuniteitsziekten en piercings

Immuniteitsziekten en piercings, zoals bijvoorbeeld Suikerziekte/diabetes, maar dit geldt in wezen ook voor mensen met Hemofilie of een andere immunstoornis.

Wondgenezing bij diabetici:

In eerste instantie is het belangrijk voor iedereen die suikerziekte (dit geldt ook voor mensen die lijden aan hemofilie of een immunstoornis) heeft te weten dat piercings laten zetten of oprekken van piercings of iedere andere vorm van bodymodification vaak afgeraden wordt. Als er toch een van deze behandelingen verricht wordt is het uitermate belangrijk voor de klant in kwestie in acht te nemen welke mate verantwoordelijkheid dit vereist. Met goede zorg en consequent en verantwoordelijk gedrag kan dit natuurlijk wel goed af lopen.

Wonden genezen zeer traag bij diabetici.

Factoren zijn: een afgenomen antimicrobacteriële activiteit, stoornissen in de bloedtoevoer en een verminderde respons op zogeheten groeifactoren.

Hierdoor is (net als bij andere mensen die geen suikerziekte hebben in feite) ook bij diabetici goede hygiëne cruciaal bij de genezing van een piercing en moet je rekening houden met een langere genezingstijd. Daarnaast is de bekende zoutoplossing nog steeds een van de beste manieren om de wond te verzorgen gedurende de gehele genezingstijd en ook hier moet (extra) goed op de hygiëne gelet worden (handen wassen, schone handdoek gebruiken, schone kleren, vaak het bed verschonen, alles wat in contact komt met de piercing, het sieraad en de middelen waarmee de piercing verzorgd wordt moeten pietluttig en met een tikkeltje smetvrees behandeld worden).

Hygiëne, pus, ontsteking.

Slechte hygiëne kan leiden tot een ontsteking.

Immuniteitsziekten en piercings kunnen grote tegenpolen zijn, tenzij je het goed verzorgt. Een ontsteking en pus zijn bij iedereen maar zeker bij diabetici zeer gevaarlijk. Voorkomen is beter dan genezen dus behoud een goede hygiëne en bij ieder twijfel, raadpleeg piercer én huisarts.

Bij pus (zie artikel), pijn, roodheid, koorts… neem contact op met zowel piercer als huisarts.

In elk geval, ook bij piercings, laat het sieraad zitten of vervang het met een biomedisch inert materiaal/hypoallergeen materiaal. Ga na wat er voor jou het meest geschikt is. Bij ieder twijfel bij het huidig sieraad, om elke vorm van allergie of andere reactie op de sieraad zelf uit te sluiten. Hiervoor kun je contact opnemen met professionele piercers.

Het sieraad moet goed passen: niet te groot, niet te klein.

De plaatsing van de piercing moet wel goed zijn. Piercing en sieraad moeten hygiënisch en steriel geplaatst zijn onder de beste omstandigheden om iedere vorm van ontsteking te voorkomen. Als al deze criteria goed gevolgd zijn heeft de ontsteking vermoedelijk zijn oorzaak in de verzorging of nalatigheid ervan.

Immuniteitsziekten en piercings

Zijn dus geen fijne combinatie maar dat hoeft je er nog niet van te weerhouden zolang je goed onderzoek doet naar een goede piercer, juiste sieraden, goede nazorg en regelmatig op controle gaat. Zo kun je prima last hebben van immuniteitsziekten en piercings dragen.

Als er vragen zijn, bekijk dan eerst de Veel Gestelde Vragen. Kun je jouw antwoord niet vinden? Neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.