industrial strength synthetic opal captive beads

Interessante weetjes

Belangrijke en interessante weetjes over piercings:

Bodypiercings laten niet altijd de metaaldetector afgaan. Sterker nog, meestal niet.

Een klein litteken en een beetje huidverkleuring op de plek van de piercing zijn heel normaal.

Een piercing te snel stretchen of te dun huid te ver stretchen heft grote/lelijke/ongezonde gevolgen. In het ergste geval kan je huid op die plek afsterven samen met de piercing.

Huiduitslag zoals eczeem en psoriasis of littekens zijn meestal niet een zodanig probleem voor het zetten van een piercing. Maar vraag het altijd eerst aan je piercer.

Je kunt beter niet je sieraad draaien of schuiven.

Oorlelpiercings zijn iets heel anders dan bodypiercings. Er zijn maar weinig piercings die zo snel genezen en dezelfde behandeling weerstaan als oorbelletjes. Veel piercings doen er 3 maanden over om te genezen, minimaal. De navel bijvoorbeeld is pas na 6 a 9 maanden volledig genezen, soms zelfs langer. Wel raad ik altijd aan na 3 maanden deze te komen laten zien voor een check up voor het geval een korter sieraad beter zou zijn na de zwelling voor betere verdere genezing.

Orale of intieme piercings zijn niet vatbaarder voor ontstekingen dan andere piercings, ook zijn ze niet pijnlijker dan andere. Sterker nog: sommige piercings in deze gebieden van het lichaam zijn juist het tegenovergestelde.

Piercers piercen meestal de kleinste en oppervlakkigste van de vaatjes en/of zenuwtjes met geen enkel negatief effect.

Sieraden kunnen soms voor röntgen en MRI scans en andere medische ingrepen ingehouden blijven. Dit hangt namelijk vaak van het materiaal van het sieraad zelf af. Er wordt over het algemeen geadviseerd een metalen sieraad te vervangen met een plastic alternatief. Indien je zeker weet dat jouw sieraad van Ti6Al4VEli ASTM F136 titanium is gemaakt, dan kun je jouw arts hiervan op de hoogte stellen en is een MRI meestal gewoon mogelijk. Vaak moeten zij wel de MRI op een andere setting zetten, namelijk die geschikt voor mensen met implantaten.

Sommige piercings moet je gewoon niet doen. Er zijn natuurlijk wel foto’s van deze online te vinden maar deze hebben ze nu waarschijnlijk wel al uit gedaan.

Tepel piercings zijn meestal niet een probleem voor borstvoeding.

Het is altijd verstandig om eerlijk te zijn tegen je piercer over je gezondheid, aangezien de gevolgen soms heel groot kunnen zijn.

In het geval van gezondheidsaandoeningen of immuniteitsziekten is het zetten van een piercing sterk afgeraden omdat de mogelijkheid van je lichaam om het wondje te genezen dan beperkt is.

Sommige hartproblemen maken je vatbaarder voor dodelijke infectie aan het hart. Als je toch een piercing wil zul je moeten bewijzen dat je arts ermee eens is.

Bacteriële infecties variëren tussen een beetje pus en roodheid tot dodelijke infecties in de hersenen of om het hart. Negeer nooit een infectie of ontsteking: als deze niet behandeld wordt kan het dodelijk aflopen. Plaatselijke bacteriële infectie (op de plaats van de piercing) is het meest voorkomende soort infectie. Diepere, grotere ontstekingen zijn bij piercings gelukkig zeldzaam.

Piraten en andere zeelui kregen op zee een zeemansgraf. Ze werden overboord gegooid. Uiteraard werd het lichaam eerst in zeildoek gewikkeld met een aantal canonskogels om het te verzwaren. Dan werd het zeildoek om het lichaam dichtgenaaid en uit angst iemand levend overboord te gooien ging de laatste steek door de neus van het slachtoffer. Als hij dan niet reageerde wist men zeker dat hij overleden was.