Over intiem piercings

Intiem piercing oprekken

Ik heb een paar keer de vraag voorbij zien komen: hoe stretch ik mijn intiem piercing?

Deze ga ik nu beantwoorden.

Het gaat in principe op dezelfde manier als voor oorlellen maar de huid van intiem piercings is vaak gevoeliger dan dat van je oorlellen. Alhoewel het soms ook juist makkelijker oprekt.

Het is belangrijk dat je de piercing al minstens drie maanden genezen hebt. Dus geen klachten of ongemakken what-so-ever. Geen wondvocht, geen roze of rodige huid. Het sieraad zit gemakkelijk en comfortabel in de piercing en is ietwat beweeglijk uit zichzelf (niet heen en weer schuiven of draaien om daar achter te komen!).

Dan is het belangrijk dat de piercing bijna uit zichzelf al opgerekt kan worden. Onder het gewicht van het sieraad kun je al een beetje (hoe klein dan ook) ruimte zien.

Rek de piercing op met gladde metalen tapers en glijmiddel op waterbasis of, misschien nog liever, dead stretchen.

Dead stretchen is eigenlijk een klein maatje grotere sieraad erin plaatsen zonder taper te gebruiken. Dat houdt in dat het nieuwe sieraadje gemakkelijk in het gaatje past zonder er druk op te hoeven doen.

Het is wel altijd makkelijker om dit aan het eind van een warme douche te doen omdat de huid al slapper en losser is door de warmte en met het water glijdt het makkelijker op zijn plek.

Of het oprekken nu is gegaan met een taper of met de dead-stretch methode, geef de piercing 3 maanden geneestijd per millimeter dat je het hebt opgerekt. En rek het nooit meer dan 2mm per keer, 1mm is beter.