Kerst Kapriolen

Kerst Kapriolen

Kerst! Leuk! Feesten, familie, champagne, veel eten, cadeaus, verwennerijen….

Ja dat ís ook leuk. Maar ook druk en stressen en kerstboom versieren, dit jaar een echte waar je nicht zo’n hooikoortsallergiereactie op krijgt? Of toch een neppe waar je zelf een stofallergie reactie van krijgt?

Want ja als je een allergische reactie krijgt kan dat je piercing ook beïnvloeden. En zo zijn er nog meer dingetjes die je piercings of oorbellen of opgerekte oorlellen boos kunnen maken, of de genezing ervan negatief kunnen beïnvloeden. En dát, onder andere, is nou nét waar ik het met je over wil hebben met deze blogpost.

Dan hoor ik je denken: “ja maar de mijne is al jaren genezen” Gnegnegne, dénk je dat?

En je opgerekte oorlellen dan? Zo’n groot oppervlak littekenweefsel is wel een groter oppervlak gevoelige huid he. Wat betekent dat als je net de kerstboom hebt staan versieren met de stoffige écht glazen ballen van tante Tina uit de zolder en tussendoor wat jeuk (HA! Zie je wel!) aan je piercing had, de allergenen ondertussen wel zijn gezakt naar jouw 14mm plugs om daar morgen lekker te gaan zweten en zwellen en jeuken etc. Dan weet je dat.

“Omg!!! Wat moet ik doen je hebt gelijk mijn piercing – geen opgerekte oorlel maar gewoon een 4e oorbel – is nu onwijs gezwollen maar ik heb m al zo lang!” Geen paniek. Neem dit artikel door en volg de instructies op de letter gedurende een week – ongeacht of de klachten eerder al afgenomen zijn of niet – daarna zou het helemaal weer bijgetrokken moeten zijn.

Wat nog meer… stress heeft invloed op je weerstand, slaaptekort ook, lagere weerstand kan jeuk of andere klachten geven bij piercings. Genezen of niet.

Houd het schoon en blijf ervan af, dan trekt het vanzelf weer bij. Misschien ook ff een schoonheidsslaapje tussen de voorbereidingen door en kurkuma pilletjes (Kruidvat of Holland & Barrett) innemen om je lever wat extra steun te geven.

Leuk he, die feestdagen. Moe voor het begonnen is en van vermoeidheid komt vergeetachtigheid en daardoor schiet dat sprayen met de zoutoplossing er ineens bij in. “Shitshitshit ik heb gisteren mijn kussensloop niet vervangen!”. Kijk, het is niet handig en kan een irritatie geven maar dat hoeft niet, en hoe dan ook, je daar nu druk over maken schiet je niets mee op want het kwaad is al geschied. Dus wat doe je nu dan? Even een momentje voor jezelf, lekker je benen harsen zodat je die ene jurk aan kan en je gezicht in een masker, haar in de verf…

PAS OP!!! Masker en haarverf dus echt niet op je piercing als ie niet genezen is of een beetje geïrriteerd is.

Maar als je toch lekker jezelf aan het pamperen bent: Pak de nazorg instructies er nog even bij en ga het even goed na. Ga na wat je wilt aanscherpen of niet meer moet doen. Volg de instructies op de letter dagelijks tot en met 7 januari, dan trekt alles bij en/of krijg je nergens last van.

En kóud dat het is! Ja dat, en sneeuw, en de neefjes en nichtjes die om de haverklap een sneeuwballengevecht met je beginnen, om dan een hoopje op je te bouwen want het is zo leuk en gezellig en al die knuffels en liefde… Ja dat wel, maar wat je piercings daardoor allemaal wel niet te verduren hebben gehad jongens! Oh oh oh, die navelpiercing is wel 20x blijven hangen! En mijn oorpiercing of oorbel is door oma nu wel 4x gecrushed tegen mijn hoofd. Maar goede pokerface hoor! Ze had niets door… ik ging door de grond van de pijn maar ik zie haar bijna nooit… daar zeg je toch niet zomaar wat van.

Tip: ontwijk het, word een piercing-ontwijk-ninja. Knuffels alleen aan de andere kant van je hoofd accepteren.

Let maar op: op een gegeven moment ben je daar heel soepel in! Hoopjes op je bouwen ga je tactisch je heup ervoor in de weg zitten waardoor je navelpiercing geen klappen vangt… Dat soort handige dingen allemaal. En na die dikke pakkerds van oma? Ff naar de plee, oor onder de kraan, desnoods ff steriele zoutoplossing spray er ff op, spoelen, velletje keukenpapier ff ertegenaan, hup de prullenbak in en de woonkamer weer binnenlopen alsof er niets aan de hand is “iemand nog Prosecco?”.

Ja dan heb je dat natuurlijk ook nog: Prosecco. Dat kan er dan ook nog wel bij.

Stress, vermoeidheid, alle knuffels van oma, de hoopjes van je neefjes en nichtjes, sneeuwballen tegen je nieuwe Daith piercing, verkouden van de kou en allergische reactie van het stof op de kerstballen van oma… Dan is je weerstand al niet helemaal op peil en dan ga je er ook nog een proseccotje of 10 aan toevoegen. Wijsheid is anders maar tja, kerst is ook maar één keer per jaar (of 2, want je hebt twee kerstdagen natuurlijk). Denk aan jezelf, denk aan je lijf, denk aan je weerstand en je gezondheid. Drink veel water, vergeet niet je Neilmed spray en ga de nazorginstructies na.

Pimp je weerstand met een multivitamientje, bananen, avocado’s, vette vis… Kortom nog meer eten maar zo gezond mogelijk – tussendoor dan, want chocola hoort erbij, toch? En die koekjeskransen die in de boom hangen dan? – en vergeet niet je schoonheidsslaapje (op een verse kussensloop).

Wees voorzichtig met je sjaal en muts bij het om en af doen. Of die kerst trui! Omg die kersttrui. Wanneer je hem aan of uittrekt doe dan je hand over je oor/lip/neus/wenkbrauw alsof het een soort stolp-kooitje is zodat je er niet zomaar aan blijft hangen wanneer je het aan of uit trekt. Doe ook éérst de kant om/over die pas net gepierced is want daar heb je dan de meeste controle over – mét “kooi” dan – en dan pas de rest van die trui over je hoofd, of er weer af.

En ja hoor… je piercing bloed! Of je bent een opschroeftopje verloren, en daar kom je natuurlijk achter vér na 7 uur ‘s avonds! Omg en Soesha is de 25ste en de 26ste nog dicht ook! Wat nu?

Geen paniek: neem de nazorg instructies nog eens door voor de zekerheid, houd het staafje of ringetje er – dan maar zonder balletje/topje – gewoon in om zeker te zijn dat de situatie niet erger wordt en stuur mij een privé berichtje. Granted, ik reageer trager wanneer de winkel dicht is… denk ik, misschien is dat niet eens zo, hoe dan ook de service gaat gewoon door. Dus app me gewoon ff en in de tussentijd doe je bovenstaande gewoon.

Áls je een vriendin hebt die toevallig een dingetje heeft die op het staafje of tussen het ringetje kan om jouw sieraad te sluiten, oké. Maar weet wel dat haar bacteriën (open wondje, dus veel gevoeliger dan normaal) ook op dat stukje zitten, zelfs al is ie zó lang niet meer gedragen.

Dus ga het toch ff wassen met water en zeep (het geleende opschroefdingetje) en goed afspoelen en dan weer ff met een doekje met alcohol ff afnemen vóór je het op je piercing gaat plaatsen. En dan nog een keer de nazorg doen, zoutoplossing dan, en water en keukenpapier en verder afblijven. Maar dat is waarschijnlijk wat ik je ga vertellen wanneer je mij appt. Maar toch, vragen? Gewoon appen.

Omg en dan is het moment daar! Je mag cadeautjes geven en krijgen en openmaken en jeeeej! Dat ene sieraadje die je zo graag wilt hebben! Nou dat gaat dan ongeveer zo:

“Omg! Dat is die ene van BVLA!”. Frutsel frutsel, openscheuren, topje in je hand, zo spannend, zo mooi! Probeer je het erop te schroeven, past niet? Lukt niet. Oké wtf. “Ik wil het er nú op hebben!” staafje eruit, ff klooien, schroef-schroef, lukt niet. Verkeerde maat? “Oh neeeee! Verkeerd type! Deze is voor threadless! En ik heb internally threaded! Omg en ik heb het net helemaal uit de verpakking gehaald dus nu kan ik het niet meer ruilen ook!” huilen geblazen. Teleurstelling alom. Degene die het wou geven én degene die het ontvangt… DRA-MA!

En daarom: cadeaubon! *BA-DUM. TSSS*

Een tattoo of piercing kun je niet een ander geven op een andere manier dan in de vorm van een cadeaubon. Het is persoonlijk, het moet op maat, er is meestal ook hulp nodig bij het inzetten van het sieraad, of je weet dat ze een piercing wilt voor kerst maar je weet niet welke, wat het kost, wat komt erbij kijken, misschien is het nu niet het juiste moment… dan zeg ik, nogmaals…

CADEAUBON! “Ja maar dat is toch niet leuk om te geven?” Dénk je dat? Echt niet.

Helemaal fancy ingepakt, Soesha stempel erop, afspraak maken, 100% persoonlijke service, een lach erbij, passend sieraad, helemaal op maat, mét de zorg en informatie die je nodig hebt om er helemáál een succes van te maken… Wie wil dat nou niet? “Ja dat is ook makkelijk, verkooptruc zeker”. Nou, ik moet je zeggen, ik heb liever dat je een cadeaubon krijgt dan dat jij én degenen die het jou cadeau doet diep, díep teleurgesteld zijn en verdrietig omdat het verkeerde sieraad/maat/stijl gekocht is. Want wanneer het eenmaal de drempel over is kan het niet meer geruild worden namelijk… én: Ik verkoop je graag mijn hele assortiment, maar heb nog véél liever dat je er ook echt jaren wat aan hebt en blij van wordt.

Kortom: bereid je goed voor!

Door dit artikel te lezen dus, zoals je nu gedaan hebt – applaus voor jezelf – en door je steriele zoutoplossing in je clutch/handtas/jaszak/laars te houden, de website in de gaten te houden en de zoekmachine te gebruiken en, als het nog steeds niet helpt en je weet het echt niet meer: stuur mij lekker een appje via Facebook of Instagram.

En, écht waar, van een cadeaubon word je veel blijer, sterker nog je kunt ze stapelen!

Eentje van €5 van je kleine zusje, eentje van €80 van opa en eentje had je nog liggen waar nog €13.25 op staat. Nou daar zou je zomaar een hele nieuwe piercing met sieraad van Industrial Strength voor kunnen halen, en dan hou je misschien nog wat over ook! Of een aanbetaling op een fancy-ass sieraad van LeRoi! En als je zusje en je opa jouw blik zien wanneer je jouw nieuwe aanwinst(en) komt showen – of ze het nu begrijpen of niet – dáár doen ze het voor, dáárom geven ze jou die cadeaubon, omdat je daar zo vreselijk blij van wordt.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.