Lijst betrouwbare piercers Internationaal

Lijst betrouwbare piercers Internationaal

De Nederlandse lijst betrouwbare piercers ken je inmiddels misschien wel, dit is zijn Internationale broertje. Vandaar de naam: betrouwbare piercers internationaal.

Bekijk de lijst op een kaart voor het gemak.

Veel piercers of studio’s op deze lijst heb ik helaas niet zelf kunnen keuren. Of ze op de lijst betrouwbare piercers internationaal konden heb ik dan gebaseerd op ervaringen van kennissen, ontmoetingen op conferenties en beoordelingen van mensen die ik vertrouw.

Dit is dus de lijst betrouwbare piercers Internationaal.

Want niet alle piercers zijn gelijk en niet alle piercers met een vergunning zijn betrouwbaar.

Disclaimer!:

Deze lijst is naar mijn persoonlijke mening.

Hiermee zeg ik dus niet dat het op feiten gebaseerd is maar enkel op mijn persoonlijke en professionele mening. Ik vind deze piercers goed.

Dat houdt in dat ik ze vertrouw op vakkundigheid, hygiëne, nauwkeurigheid, kwaliteit, kwaliteit sieraden, kwaliteit en kennis op het gebied van nazorg… Ik zou mijn lichaam aan hen toevertrouwen.

Misschien staan er piercers niet op die ook erg goed zijn, waarvan jij vindt dat ze goed zijn of dat ze op de lijst zouden moeten staan voor een reden of een andere.

Misschien staan ze er niet op omdat ik er geen ervaring mee heb of omdat ik ze wel erg goed vind maar incidenteel dingen van ze heb gezien waar ik een beetje over twijfel.

Of misschien hebben ze wel een hele goede reputatie maar vind ik dat zelf volkomen onterecht, dat kan natuurlijk ook.

Ik ben zelf ontiegelijk kritisch en nauwkeurig.

Dat betekent dat ik dus ook op die manier mijn artiesten uitzoek, of het nu gaat om een knipbeurt, nagels lakken, tattoo, piercing, body modification (implantaten, tong splijten bijvoorbeeld) of andere artiesten aan wie ik een deel van mijn lijf toevertrouw, tijdelijk of niet. Ik ben ook vaak genoeg op mijn snufferd gevallen wat dat betreft. Hierdoor ben ik nog scherper geworden.

Waar beoordeel ik een betrouwbare piercer op?:

 • Uiteraard in eerste instantie of zij een vergunning hebben
 • Ervaring
 • Kennis van het vak
 • Kennis van anatomie, fysiologie, pathologie, dermatologie…
 • EHBO certificaat en/of kennis
 • Hoe hygiënisch/aseptisch zij werken
 • Welke sieraden verkocht worden en met name of de studio of piercer ook high-end sieraden verkoopt met inwendig schroefdraad, handgepolijst ASTM F136 titanium op z’n minst.
 • Of ze certificaten hebben van internationale conferenties en seminars voor body piercing
 • Hun werk portfolio van zowel nieuwe als genezen piercings
 • De nazorg instructies en nazorg middelen die door hen worden aangeboden.
 • Mijn gevoel bij de totale “score”.

Het is dus geen insult als een piercer hier niet op staat maar wellicht wel een compliment als een piercer hier wél op staat.

Dit zijn overigens niet alleen piercers, maar soms ook hele piercingstudio’s.

Deze kun je vanaf nu ook op een kaart bekijken,

waar niet alleen deze maar ook de Nederlandse lijst in is opgenomen. Maar soms ook alleen bepaalde piercers van bepaalde piercing studio’s dus als er namen tussen de haakjes staan, dan betekent dat dat ik alleen díe kan aanbevelen.

België: Pirate Piercing Turnhout, Pirate Piercing Antwerp, Abraxas piercing Genk.

Deutschland: Inky & Stretchy Neu-Isenberg, Hellermod Berlin (Michael Heller), Jane Absinth Piercing Dusseldorf-Derendorf.

Switzerland: Hellfire, Thun, Jamming Piercing GmbH in St.Gallen

United Kingdom: Love Hate social Club London (Nicole), Maria Tash Liberty London (Charlie, Peter), Bold and Gold body art Edinburgh (Nikki), Reb3l studios Aberdeen (Maree), Blue Lotus NewCastle (Nici, Seb).

Italia: Micromutazioni, Industrial Strength Italia, Indastria, Virgoz studio, Ghirigori Family (Bruno)

France: Tribalact Paris (Oceane, Seb), Dysmorphic Body Art Lyon, France, L’atelier 140 Châlons-en-Champagne, France, Ellipsoïd Tattoo Shop Troyes, France.

Zit jouw piercer hier niet tussen? Voldoen ze aan de meeste van mijn criteria?

Stuur een mailtje naar info@soesha.nl met gegevens (instagram/website/naam/adres/andere link naar hun gegevens en foto’s van hun werk) dan zal ik ernaar kijken en misschien voeg ik ze wel toe, misschien ook niet. Ik geef echter géén antwoord op dat mailtje, dan weet je dat. Ik zal het zeker nakijken en beoordelen, maar of ze op de lijst komen te staan of niet zal je alleen zien doordat zij er op een gegeven moment bij komen te zitten, of niet dus.

Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet, aangezien ik vast en zeker niet alle betrouwbare piercers hierop heb staan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Waarom? Voor duizend goede redenen!

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.