Lip piercing stretchen

In de lip zitten spieren. Hierdoor is het stretchen van een lip piercing iets anders dan het stretchen van een oorlel. Net zo als dat het stretchen van kraakbeen anders is dan het stretchen van een oorlel maar dat is voor een ander artikel.

Hoe Stretch Je Een Labret Of Lip Piercing? Is Er Verschil Tussen Bovenlip En Onderlip?

Belangrijk is ook dat je geen blow-out wilt op je lip, nergens eigenlijk uiteraard maar ook al helemaal in het midden van je gezicht. En zoals je nu weet van een ander artikel van mijn over het rekken van je piercings is dat je er geduldig en langzaam mee overweg moet. Met de juiste sieraden, de juiste modellen sieraden maar ook de juiste maat en de juiste materialen.

De Spieren In De Lip Maken Het Gebied Dus Moeilijker Op Te Rekken En Ook Wel Gevoeliger.

Dat wil zeggen, per millimeter per drie maanden of langer of zelfs per halve millimeter per drie maanden of langer.

Bij Het Oprekken Van Een Lippiercing Moeten De Etappes Ook Kleiner Zijn.

Het stretchen van een lip piercing kun je het beste per halve millimeter doen, maar dat is natuurlijk een beetje wisselend van persoon tot persoon. Delrin, PTFE en glas zijn eigenlijk de enige goede materialen voor het oprekken van lip piercings. Je kunt het beste deadstretchen voor het oprekken van je lip piercings.

Vanaf een millimeter of 6, of 8 kun je eventueel ovale labrets gaan dragen in je opgerekte labret piercing. Meestal moeten deze op maat gemaakt worden, op maat gemaakt, om met de vorm van je lip aan de binnenkant en je tandvlees het beste mee te vormen.

Dit geldt ook wel voor de medusa’s bijvoorbeeld, opgerekte filtrum piercings moeten op een gegeven moment ook een andere achterkant krijgen omdat de platte ronde achterkant bij grotere maten niet meer wenselijk is voor lip, labret en medusa piercings die opgerekt zijn.

De Platte Achterkant Van Plugs Kan Op Een Gegeven Moment Schadelijk Worden Voor Tanden En Tandvlees.

De platte achterkant van plugs kan schade aanbrengen aan tanden en tandvlees. Het slimst is om de op maat gemaakte sieraden (of in elk geval plugs die de speciale achter kant hebben ontworpen voor lip piercings) te gaan dragen vanaf 6 of 8mm of vanaf het moment dat je de gewenste maat hebt. Maar dan kun je nog niet gelijk de ovale labret plugs gaan dragen. Bij kleinere maten zijn de plugs voor labret piercings nog rond, de achterkant is wellicht wel al ovaal en wat afgerond om de vorm van je tanden en tandvlees meer te volgen. Dan zou je langzaam steeds een ovalere vorm moeten nemen in dezelfde maat om zo de vorm van de labret piercing wat aan te passen.

Kleine stappen, goede materialen en vooral veel sieradenkennis.

Een beetje gevoelig is het wel maar het moet niet een scherpe pijn zijn meer een druk op de spier. Verzorg het goed en speel het niet mee. Ook belangrijk, de lengte van het plugje. Meestal langer dan 10mm. Nogmaals, bij twijfel, laat je adviseren door een professional die dan ook gelijk naar je piercing kan kijken.

Als je piercings op wilt rekken moeten ze ook altijd minstens 3 maanden genezen zijn.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.