Lip piercing stretchen

Hoe stretch je een labret of lip piercing? Is er verschil tussen bovenlip en onderlip?lip piercing stretchen

In de lip zitten spieren. Hierdoor is het stretchen van een lip piercing iets anders dan het stretchen van een oorlel. Net zo als dat het stretchen van kraakbeen anders is dan het stretchen van een oorlel maar dat is voor een ander artikel.

De spieren in de lip maken het gebied dus moeilijker op te rekken en ook wel gevoeliger.

Belangrijk is ook dat je geen blow-out wilt op je lip, nergens eigenlijk uiteraard maar ook al helemaal in het midden van je gezicht. En zoals je nu weet van een ander artikel van mijn over het rekken van je piercings is dat je er geduldig en langzaam mee over weg moet. Met de juiste sieraden, de juiste modellen sieraden maar ook de juiste maat en de juiste materialen.

Bij het oprekken van lippiercing moet je ook zeker niet per twee millimeter gaan maar per millimeter, maximaal.

Het beste is toch per halve millimeter maar dat is natuurlijk een beetje wisselend van persoon tot persoon. Delrin, PTFE en glas zijn eigenlijk de enige goede materialen voor het oprekken van lip piercings. Je kunt het beste deadstretchen of de tape methode gebruiken voor het oprekken van je lip piercings. Vanaf een millimeter of 6, of 8 kun je eventueel ovale labrets gaan dragen in je opgerekte labret piercing. Meestal moeten deze custom made worden, op maat gemaakt, om met de vorm van je lip aan de binnenkant en je tandvlees het beste mee te vormen.

Dit geldt ook wel voor de medusa’s bijvoorbeeld, opgerekte filtrum piercings moeten op een gegeven moment ook een andere achterkant krijgen omdat de platte ronde achterkant bij grotere maten niet meer wenselijk is voor lip, labret en medusa piercings die opgerekt zijn. Deze kunnen schade aanbrengen aan tanden en tandvlees. Het slimst is om de op maat gemaakte sieraden (of in elk geval plugs die de speciale achter kant hebben ontworpen voor lip piercings) te gaan dragen vanaf 6 of 8mm of vanaf het moment dat je de gewenste maat hebt. Maar dan kun je nog niet gelijk de ovale labret plugs gaan dragen. Bij kleinere maten zijn de plugs voor labret piercings nog rond, de achterkant is wellicht wel al ovaal en wat afgerond om de vorm van je tanden en tandvlees meer te volgen. Dan zou je langzaam steeds een ovalere vorm moeten nemen in dezelfde maat om zo de vorm van de labret piercing wat aan te passen.

Kleine stappen, goede materialen en vooral veel sieradenkennis.

Een beetje gevoelig is het wel maar het moet niet een scherpe pijn zijn meer een druk op de spier. Verzorg het goed en speel het niet mee. Ook belangrijk, de lengte van het plugje. Meestal langer dan 10mm. Nogmaals, bij twijfel, laat je adviseren door een professional die dan ook gelijk naar je piercing kan kijken.

Als je piercings op wilt rekken moeten ze ook altijd minstens 3 maanden genezen zijn.