Twee veelvoorkomende reacties op bepaalde piercings

Twee duidelijke reacties die voorkomen bij piercings, zijn migratie en afstoting/uitgroeien.

Reactie op piercing 1: Migratie

Dit betekent dat de piercing zich letterlijk verplaatst van de originele plek naar een andere om daar weer normaal te genezen.

Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien

Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden. Wanneer je dit opmerkt raad ik aan het sieraad te verwijderen om een (split) litteken te vermijden.

Meestal komt migratie voor als er te weinig huid is gepakt voor de piercing, of dat het te oppervlakkig is gezet of dat het sieraad te dun is of te klein/krap. Het kan ook zijn dat het sieraad van slechte kwaliteit is.

Een reactie op piercing zoals migratie en uitgroei kunnen ook voorkomen van een te sterk genezing~/verzorgingsmiddel, slechte gezondheidsgewoontes of dat de piercing heftige druk heft gekregen (sport, te kleine sieraad, emotionele stress).

Alsnog komt het voor dat je een reactie op je piercing krijgt zoals bovenstaande, ondanks juiste plaatsing en goede sieraden.

Ieder lichaam is anders en er zijn natuurlijk nog steeds lichamen die zich sterk tegen een piercing af kunnen weren.

Als er vragen zijn, bekijk dan eerst de Veel Gestelde Vragen. Kun je jouw antwoord niet vinden? Neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.