Moet ik mijn sieraad nou wel of niet draaien tijdens de genezing?

Mijn mening over dit filmpje

Oké dan!

Ik had beloofd dit filmpje te beoordelen en verder in diepte te treden over wat hier allemaal wel niet mis mee is.

Daar gaan we.

Vooraf:

  • Ik ben normaal heel chill en aardig (insert silly emoji), maar ik ben ook zeer gepassioneerd in mijn vak en kan me enorm druk maken om dingen die fout gaan in mijn vak door incompetente piercers of mensen die onzin uitkramen of mensen die naar niemand luisteren en dan doen of ze alles weten. Dus als je mij “heftig” vind in deze blogpost, kan dat wel kloppen (insert laughing emoji).
  • Dit is dan ook een beetje – misschien wat meer dan een beetje – een rant. Dit is tenslotte mijn mening over dit filmpje. Dus als je gevoelig bent is dit misschien niet echt iets voor jou. Als je een gevoel voor humor hebt en een beetje nieuwsgierig dan wél.
  • Dit filmpje is in het Engels, soms vertaal ik stukjes die ze vertelt, soms ook niet. Dus als je geen Engels kan of iig niet voldoende om het filmpje te volgen zonder ondertiteling is het misschien ook lastig voor jou om deze blog helemaal te volgen, maar misschien ook niet. Ik doe mijn best voor je.
  • Deze blogpost is bedoeld ter informatie, educatie, klankbord, klaagmuur… en je bent vrij om hieronder in de comments lekker mee te ranten. Behalve als het kwetsend is voor mij of een ander die ook een reactie heeft achter gelaten, dan blokkeer ik jouw reactie. Niet jou, wel jouw reactie.
  • Zij is geen professioneel piercer, dus alle kritiek gaat niet naar haar maar naar de professional of professionals die haar behandeld hebben.
  • Dan heb ik het over de professional piercer of piercers, en niet over de dermatoloog.
  • Al vind ik dat de dermatoloog echt een beetje op de gok heeft gewerkt (lees: incompetent, beetje jammer van al die honderden euro’s – of dollars in dit geval denk ik – aan studiegeld die deze heeft uitgegeven om dermatoloog te worden) aangezien een vochtbultje iets is dat buiten piercing om eigenlijk niet in de medische wereld voorkomt. En als ik het mis heb en jij weet ervan en hebt een bron om jouw argument te ondersteunen dan wil ik dat héél graag weten want dat vind ik reuze interessant.

Goed, komt ie.

Het begint gelijk al goed. Ze heeft mega issues met een piercing, in haar neus en dan zie ik gelijk én een ring, én een pleister. Ik bedoel, serieus? Een ring dat het wondje telkens open schaaft (want ze kan er niet vanaf blijven OBVIOUSLY) én een pleister die lekker alles stikt en de wond kan niet ademen, zij komt er telkens aan, pleister op, pleister af, waarom zit dat ding er dan uberhaubt?

Oké oké… adem in…. Adem uit… moving on.

Neeee! Echt een plakkaat aan make up dat duidelijk alle lagen foundation en poeder bevat en dan laat ze nog een clipje zien van een van haar make-up filmpjes waarbij ze de make-up borstel er praktisch op strijkt (lees: RANZIG want die dingen wassen we nooit zo vaak als we zouden moeten – ik ook niet – en onder andere daarom weg houden – en dan bedoel ik KILOMETERS – van genezende open wondjes!)! But noooo… gewoon erop, ja ernaast maar dat is hetzelfde als erop, ik bedoel kijk dan! (insert sad emoji).

En dan een ander clipje waarbij ze de poeder met haar vinger verspreid op haar neus… Even jongens, in koor, wat moet je doen met die vinger? “bacteriën kunnen 20 cm per 24 uur afleggen dus weg houden die hap!” Goedzo! Kijk, jij hebt opgelet. Oké druk op play, here we go.

NEEEE! “it’s kind of normal to have the bump on the nose piercing for the first three months of having it”.

Oké oké, ff vertalen: ze zegt “het is soort van normaal om het bultje op je neuspiercing te hebben voor de eerste 3 maanden dat je ‘m hebt”. (ooohhhmmmm mani padmé hoooeeemmmmm, zen blijven Em, zen blijven) SERIEUS?! Welke idioot heeft jou dat verteld? Wie is jouw piercer? Waar is mijn shotgun? Kom op man, als dat normaal was… zou IEMAND zo’n piercing dan nog nemen? Echt hoor… doe ff gezond anders. De piercer die het haar verteld heeft he, zij niet… Al is een dosis gezond verstand misschien wenselijk.

Uberhaubt waar ze de piercing heeft laten zetten, een piercing booth op een event… kan… kan… en ze heeft er al een poosje over na zitten denken om deze piercing te nemen. Oké kijk, dát vind ik raar. Want als je er al een poosje over nadenkt, in internet tijdperk – want toen ík erover nadacht was internet nog niet zo beladen met informatie overal en was het nog niet “standaard” om een website te hebben als bedrijf zijnde, maar nu wel! – dus wat-de-fuc ja toch. Waarom heb je geen research gedaan dan?

En dan zegt ze het zelf ook nog he, dat je research moet doen enzo. Maar serieus, kijk de rest van het filmpje want zij doet het complete tegenovergestelde. – Ja ik blijf rustig, I’m cool, I’m cool – (insert silly emoji)

Needle and cork (naald en kurk), geen “gun”. Oke, gelukkig maar, want ze zit, rechtop, op een kruk zo te zien, ik kan het mis hebben. Naast een plant (lees: STOF!) met slechte belichting (zomers daglicht schijnt hard via het raam naar binnen waardoor het licht eigenlijk alleen chill is in één bepaalde hoek, en alle andere geven tegenlicht). Zijn handschoenen zitten er niet goed op, duidelijk latex ook nog (latex handschoenen schijnen je niet goed te beschermen, maar dat moet hij weten). Hij doet er aardig lastig over om het sieraad erin te krijgen, ik weet niet, je ziet het niet zo goed maar ik krijg er geen goed gevoel bij eigenlijk.

Moving on…

“The first 3 motnhs were fine. I did the whole sea salt soak thing using non iodized salt”

Ik vertaal het ff ja: “de eerste 3 maanden waren oké. Ik heb het hele zee zout badje ding gedaan, gebruikte daarbij niet gejodeerd zout”

Stop! Stop right there! Dus je hebt de eerste 3 maanden je piercing telkens geweken in een zelf gemaakt zout badje. Oké, happens to the best of us, maar hebben ze je dan op z’n minst uitegelegd welke verhoudingen je moet hebben tussen water en zout, dat je het water moet uitkoken, hoe lang je moet weken, dat je het moet afspoelen en dan drogen? Vast niet…

Maar ze zegt zelf wel dat het een flesh wound is dus dat je ervoor moet zorgen… maar zou je een snijwond in een… nevermind… we gaan door.

“They do suggest that you have a stud for the first 3 months because you can get caught on everything and then – oké let op ja – then your piercing goes – ik kan mijn lach (of zijn het tranen?) niet inhouden, echt – into shock and the bump forms”. REALLY? OMFGWTFBBQR2D2!!!

Oké en dan heft de “piercer” ook nog eens moeite gehad met de maat uitzoeken en het inzetten en sluiten van het sieraad. Ik bedoel doe normaal hoor… niet zo gek dat ie dan een vochtbultje gaat maken (want zo heten die dingen, dan weet je dat).

Hierna is ze “home remedies” gaan proberen.

Maar vooral niet naar een betrouwbare piercer. Die in Amerika natuurlijk vreselijk moeilijk te vinden zijn want ze hebben daar ook géén website aan gewijd http://safepiercing.org… Zucht…

Sea salt paste? Met een wattenstaafje? Diepe zucht.

Aspirin paste? Daar heb ik een artikel over… diepe DIEPE zucht.

Toothpaste? Really? Piercing care zalf spul met tea tree oil en vitamin E? OMG wat mensen niet verzinnen om geld te maken op de rug van onwetenden… serieus… diepe, DIEPE, DIEEEEEPE zucht…

Oh ja en massage, tuurlijk, met olie, want dat zou je ook op een snijwond doen natuurlijk. Met een ring erin die waarschijnlijk niet goed past en misschien ook wel van verkeerderde legering is, waarschijnlijk ook niet handgepolijst is… ugh… zoek je piercer goed uit mensen! Het is je lichaam die je aan hen toevertrouwd he – inmiddels niet meer boos maar verdrietig –. Arme meid.

Ja want een vochtbultje is ook echt “scar tissue” – tranen met tuiten – .

No pull piercing disc! Now that COULD actually help! Maar niet zoals zij het aanraadden. Maar eerlijk, dit is het eerste zinvolle van het hele filmpje! 3 weken is te kort, en het werkt niet op alle soorten bultjes maar omg deze griet is ook wel errug eigenwijs hoor. Hoor dit – klik – “I don’t think I want like a plastic thing like on my nose for three weeks”. Serieus? Maar wél een pleister én een ring én een puist? Kom op man, je bent een volwassen meid, wees verstandig! Zo gaat het toch een eeuwigheid duren! Misschien trekt het wel nooit meer weg zelfs!

En het is pas 2 maanden dat ze het bultje heeft! Oooooh, niets aan de hand dan toch? – sorry hoor maar nu mag ik toch wat minder diplomatisch doen? – dumbass… (insert monkey “no speak” emoji)

Oke dus dan gaat ze naar de dermatologist om van het bultje af te komen. Ik ben benieuwd.

Hoe ze haar dermatoloog heeft gevonden: yelp, ratings, reviews, maar niet van allen, nee alleen van die bij haar in de buurt. Mmm, ok.  – ik zou naar alle in een straal van 50 of 60km hebben gekeken maar het is Amerika dus de verhoudingen zijn anders, misschien is “near me” ook zoiets als 50 of 60km omhaar heen. Wat ik bedoel is dat als je zo’n issue hebt dan ga je wel verder dan een busrit om een oplossing te vinden, toch? Maar ik weet niet hoe ver het was dus ik kan niet oordelen.

Dan heeft ze er één gekozen die haar het snelst kon zien. Persoonlijk vind ik dat minder dan verstanding. Want een goede dermatoloog is dan toch niet vaak vrij? Toch? Of zie ik dat verkeerd? Ik twijfel. Moving on.

“She injected some numbing solution on to the bump” vast een goed idee. Klinkt niet logisch maar ik ben geen arts. Oké, ga verder.

“And then she took this blade out and shaved off the bump”. Ik bedoel, wist ze überhaupt wel wat de bump was dan? nee? Dan maar gewoon wegsnijden toch? Want van een open wond een grotere open wond maken is vast een goed idee… (insert rolling eyes emoji)

Maar dat ook he, het is Amerika, ze hebben daar geen verzekering – in elk geval heeft niet iedereen een ziektekosten verzekering bedoel ik – en betalen dat uit hun zak. Een dermatoloog is niet goedkoop! Dus waarom, waarom mensen, waarom heeft ze niet gewoon vanaf dag één haar piercing laten zetten bij een fancyshpancy piercingstudio met gelijk goud for all I care, die 100% steriel en veilig werkt, die nazorg biedt en controles en wissels etc… waarom niet? Ik snap het niet. Maar echt.

De nazorg die de dermatoloog heeft aangeraden ook. Half hydrogen peroxide, half water. Moet ze dat zelf maken? Dat is dan toch ook niet steriel? Dat is dan toch ook niet fool proof? Dus dan kan daar toch ook enorm veel in mis gaan? Waarom geeft ze haar niet een voorgemaakt goedje dan? Nee dat moet ze met een wattenstaafje toedienen. Kortom, precies wat je dus niet met een open wond moet doen, doen we gewoon nog een keer in de hoop dat het nu wél werkt ofzo…

Dan moet er dus ook nog een pleister op overdag en ’s nachts om het te beschermen tegen de zon en tegen stof enzo. Ik bedoel… zucht…

En ’s nachts moet ze er vaseline op doen. WHYYYYY!? Om meer bacteriën aan te trekken en straks met nóg meer littekenweefsel te zitten? Of is het om de poriën te verstoppen zodat het zeker weten gaat ontsteken, al helemaal met die pleister erop, ring erin, make up ertegenaan en de constante vingers erop. Ik bedoel dit is gewoon een nucleaire explosie op die neusvleugel dit!

“Keep it covered” met steristrips. Weet je wat een steristrip is? Een flinterdun soort plakband, super smal dat gebruikt wordt om wonden dicht te “hechten” zonder te hechten met naald en draad. Dus deze snap ik dan ook echt niet. Hoe moet ze dat gebruiken met haar genezend wondje? En waarom moet ie bedekt blijven? Dat ademt dan toch niet? Oké, granted, steristrips ademen wel. Maar goed, ik ben ook geen arts he.

En nog een keer de vinger erop, ja nog een keer want we zien het niet goed genoeg met die gigantische pleister erop natuurlijk. Oh ja en de pleister moet erop, ook binnen want de UV stralen van het buitenlicht komen ook binnen via de ramen. Dat is makkelijk zonnen dan, met de ramen dicht gewoon achter de ruit zitten. Kom op man. Oh ja en zonnebrand erop smeren, altijd. Ook heel handig en slim en veilig en hygiënisch. Tuurlijk. (insert shocked emoji)

Oh maar ’s nachts! Dán moet de pleister eraf zodat het kan ademen! Tuurlijk. Want ’s nachts moet het ademen maar overdag hoeft dat niet. #sarcasme

En dan vertelt deze vlogger dat het verschil enorm is, dag en nacht verschil zegt ze. En dat het duur was maar het was het waard. Waarom niet gelijk zo’n bedrag uitgeven bij een fatsoenlijke piercer! Weet je hoe mooi het dan had kunnen worden!? En dan vertelde de dermatoloog dat het nog steeds terug kan komen ook. Diepe zucht. Omdat het een heel gevoelige zone is, vertelt een dermatoloog he. En dat de dermatoloog verteld dat de piercing nog niet volledig genezen is en in shock kan raken. Ik bedoel, weet je wat shock betekent? Een shock is een situatie waarin je bloeddruk te laag is om je lichaam van bloed en zuurstof te voorzien. Dus nie lulle nou.

En dan gaat ze de pleister er weer even vanaf halen om het ons allemaal te laten zien. Want dat is belangrijker dan je handen wassen of überhaupt het eindelijk eens een keer met rust laten zodat het kan genezen natuurlijk. Diepe zucht.

Dus alsjeblieft, alsjeblieft (!) volg het advies van deze vlogger niet op.

En het was natuurlijk ook nog eens niet de eerste keer want de vorige keer had ze geen idee hoe ze het moest verzorgen zegt de vlogger. Want nu wel natuurlijk, duidelijk te merken aan dit filmpje. Diepste zucht ooit.

Oké en de vorige keer dat het mis ging was het niet omdat ze een “gun” hadden gebruikt natuurlijk maar omdat ze in detailhandel werkte en het telkens eruit moest halen. Nee dat is niet beter maar ook niet slechter dan wat er nu met je neuspiercing is gebeurd lieverd. Vind het eerlijk echt een beetje sneu voor haar. Bovendien lijkt ze er niet van te hebben geleerd. Want ja… dit filmpje he.

En nee een neuspiercing hoeft niet zoveel werk te zijn, als je bij de goede gaat en juist advies krijgt en dat advies opvolgt.

Thank God this is over – ik geloof niet in God maar bij wijze van spreken dan – ! Ik ben erdoorheen. Het kost me wat zenuwen maar ik hoop dat je hier wat van opsteekt. Als je vragen hebt laat gerust even weten, ook als de piercing niet door mij is gezet. Vraag maar raak! Je valt me nooit lastig en ik beantwoord graag al jouw vragen. (insert happy emoji)

Ik hoop dat je dit enigszins vermakelijk hebt gevonden, dat je hier misschien wat van hebt geleerd of dat het je in elk geval stof tot nadenken heeft gegeven.

Is er een filmpje die je bent tegengekomen online waar je graag mijn mening over zou willen weten? Drop een reactie hieronder en wie weet wordt dat wel de volgende. Dankjewel voor het lezen en graag tot een volgende keer. (insert kiss emoji)

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Lees dan dit artikel.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.