Mijn mening over dit filmpje: The pros and cons of having stretched ears van Katrin Berndt.

Mijn mening over dit filmpje: The pros and cons of having stretched ears van Katrin Berndt.

Mijn mening over filmpjes van YouTube.

Nieuwe serie? Misschien, als je het wat vindt en er voldoende reacties, ideëen en suggesties uit komen, dan misschien wel. Ik heb dit vaker gedaan, maar dan op Facebook.

Dit wil ik voortaan ook gewoon lekker op mijn website houden. Dat is omdat ik begrepen heb van een collega ondernemer dat de reacties die mensen plaatsen op Facebook leuk zijn voor je pagina maar eigenlijk niets toevoegen aan je bedrijf. Maar wél aan Facebook! Nu ben ik niet zo van de complottheorieën maar mijn bedrijf is wel mijn (2e) kindje dus als het risico er is wil ik hem vermijden.

Dus, voor het eerst op de website: mijn mening over dit filmpje.

Allereerst, zij (Katrin Berndt) is superleuk. En het is niet “stretched ears” (beetje een gek gezcht zou dat zijn) maar “stretched lobes”. Maar ik ben een piercing mierenneuker dus vergeef me.

Zij is dus géén professional piercer, ik wel. Dit filmpje is haar persoonlijke mening en ervaring en hieronder lees je de mijne over de hare… ingewikkeld? Een beetje, maar ik denk dat je er wel wat aan zult hebben. Verder, ik ga niet álle punten waar zij het over heeft bespreken met je, alleen de punten waarvan ik het nodig vind, of handig of interessant of fun-fact-achtig.

Daar gaan we dan:

Één van de puntjes van haar “con” lijst is dat je er geen normale sieraden meer in zal kunnen dragen.

Ik ben ik gedeeltelijk mee oneens. Met de huidskleurige “hider” plugs van Kaos Softwear kun je dat namelijk wél. Niet voor álle sieraden of maten maar wel een flinke zooi. Je kunt er namelijk een gaatje in prikken en daar jouw oorbellen doorheen dragen aangezien de achterkant van deze plugs hol is. Dus de knopjes met briljant die je van je oma hebt gekregen? Die hoef je niet om te smelten maar kun je gewoon daar in blijven dragen alsof je je oorlellen nooit hebt opgerekt!

Nog een puntje: de koude oorlellen.

Daar heb ik ooit iets over geschreven maar ik kan het niet terug vinden, jij waarschijnlijk dus ook niet.

Het zit namelijk zo: Bij flink opgerekte oorlellen heb je te maken met een lagere bloeddoorstroming. Het stukje huid, dat eerst lekker warm tegen je lijf aan zat, leidt nu een eigen leven (huilende moeder thuis, nest verlaten emoji-dingetje, zie je het voor je?) en los(ser) – niet helemaal natuurlijk want dat is dan gewoon oorlelamputatie en daar hebben we het niet over – van je lichaam zit dan in eerste instantie bedoeld was.

– goh, zou dát zijn waarom je opgerekte oorlellen eigenlijk voornamelijk terugvindt in inheemse culturen van wármere landen? –

Hierdoor is dat gedeelte dus kleiner, dus minder bloeddoorstroming, dus minder warm en daardoor kan het dus zijn – net als met je vingers, puntje van je neus en je tenen – dat ze sneller koud worden of zelfs bevriezen.

– net als de tenen van schaatsers op de Elfstedentocht –

Daar kun je wat tegen doen. Amber plugs dragen bijvoorbeeld. Waarom amber? Omdat het van zichzelf warm is en warmer wordt. Geinig he? Of andere natuurlijke materialen maar géén steen (want deze worden ook koud, net als bij metaal). Plugs dus en liever geen tunnels. Of van die schattige oorwarmers die op Etsy te vinden zijn die specifiek zijn gemaakt om als een soort wantje om je oorlel en plug heen te zitten en deze lekker warm te houden.

Dat van het geluid van de plug tegen de telefoon is zooo relatable!

En iedere keer ben ik bang dat ik mijn telefoon sloop als ik stenen of glazen plugs draag. Maar dat is meer grappig dan informatief.

Dat ertegen gediscrimineerd wordt is inderdaad zo, maar ik merk er zelf nog maar weinig van.

Ik ben nu ook gewoon oud – zoekt rollator – en doorgewinterd in het mensen shockeren (gniffel), dus ik kijk er niet meer zo van op. Nee, maar ff serieus: Laten we het zo zeggen ik heb er schijt aan. Ik gedraag me keurig, ik ben netjes opgevoed.

 - Denk ik. Want tjah, uiteindelijk weten we allemaal geen drol stiekem! Ja ouders van de wereld, jullie vallen allemaal door de mand! -

Zo gedraag ik me ook en als ik merk dat iemand mij behandelt volgens een vooroordeel dan pak ik het heel simpel aan: ik doel op het shock-effect in hoe netjes ik me gedraag, en welbespraakt en geïnformeerd ik ben, ook in mijn manieren en beleefdheid enzo… en daar krijg ik juist een kick van. Van wat? Nou, van de blik van sommige mensen – jep, zelfs in mijn eigen winkel, can you believe it? – vóór ze mij even gesproken hebben en erná. En echt, het is een verschil van dag en nacht! En dan moet ik vanbinnen lachen. Zoiets van: “van HA! I killed you! I killed you with kindness!”. Dus dat.

De gevoeligheid waar zij het over heeft is ook een feit en weet je waarom? Omdat het een litteken is.

Dat was het gelijk al bij de eerste oorbelletjes maar als je ze gaat op rekken dan rek je dus ook het litteken en littekenweefsel is veel gevoeliger voor bepaalde stoffen en materialen waar je zelf misschien enige gevoeligheid voor hebt maar dan on steroïds.

De geur. Aaah! De geur.

Heel bekend verhaal.

Ik was mijn oorlellen ook niet iedere dag. Dat wil ik wel altijd doen als ik douche. Want dat is het beste. Maar ik vergeet het regelmatig.

Ik draag momenteel voornamelijk glas en dat is hypoallergeen dus beter dan staal en “zweet” minder dan met staal maar toch gaat het “zweten”. Het mooie van natuurlijke materialen is dat het zweet – wat eigenlijk geen zweet is maar talg en daar heb ik weer een ander artikel over – soort van opneemt en absorbeert. Dat heeft voor~ en nadelen natuurlijk. Lees hierover meer in dit artikel. Maar persoonlijk vind ik dat hout en hoorn het minst “stinkt”.

Als je de plugs of tunnels van alle andere materialen niet dagelijks of op z’n minst eens in de 3 dagen onder de douche uithaalt, afspoelt en masseert – en je sieraden dus ook – dan stinkt het gewoon.

Maar let op! Hoorn en hout moet je dus niet onder de douche in houden. Die gaan daardoor uitdrogen en kunnen gaan barsten, ze worden dof en door de barstjes gaan ze troep verzamelen, zoals talg, maar dan er ín en dat gaat bacteriën aantrekken en irritaties veroorzaken en pats boem ineens krijg je irritaties van je lievelingsplugs. Hier nog ff een link over hoe je zelf stretched en wat wel en niet te doen want ik hoor je al denken namelijk.

Over de allergieën over verschillende soorten hout heb ik ook een apart artikel geschreven, check hem hier ff anders.

Dat ze niet weet welke geur we het dan over hebben lijkt me sterk want ze heeft een septum piercing en de talg geur krijg je daar ook regelmatig, ook bij gewone oorbellen trouwens. Als je er veel aan friemelt en dan je vingers ruikt… doe maar ff ik wacht wel… zie je? Díe geur is het, beetje kaas achtig. Maar des te groter de maat die je in je oorlellen hebt gestretched, des te groter het oppervlak dus ook des te groter de hoeveelheid talg en dus de geur.

Haha dat van fitness en de handdoek, só true!

Maar ja, zo vervelend is het niet, ik weet niet meer beter eerlijk gezegd. Ben het gewend nu.

Het verbergen ervan kan dus met de hiders van Kaos maar dat is heel afhankelijk van hoe groot je ze hebt.

Ik heb zelf 22mm en zij 30 en inderdaad, als ik de Kaos hiders in zou doen dan val ik nog steeds door de mand maar bij een kleinere maat oorlel zou dat wel goed werken.

En ja, je kunt het herstellen.

Maar dan moet je wel geopereerd worden of dit door een bodymodification artiest laten doen. Ik raad je vooral de laatste aan. Denk jij hierover na? Neem dan contact met me op ik kan je verwijzen naar zeer kundige artiesten die je oren er netjes uit kunnen laten zien als je dit zou willen.

En inderdaad. Als je opgerekte oorlellen wilt en je vindt het mooi dan is het alles van hierboven waard.

En het is nog steeds minder opofferen dan op hoge hakken lopen. Vind ik. En ik heb járen achter de bar gestaan op 13 cm stiletto hakken dus ik weet waar ik het over heb.

Ik hoop dat je dit leuk vond. Ik wel namelijk.

Ik vond het leuk om te doen bij een filmpje waar ik het dit keer merendeels wél mee eens ben. Als je een ander filmpje hebt gezien en je wilt dat ik mijn mening daarover uit, laat het vooral weten want ik vind dit erg geinig om te doen. Meer vragen hierover of over iets anders kun je ook hieronder kwijt, ik probeer altijd terug te reageren.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Disclaimer: Al jouw persoonlijke gegevens hierbij opgegeven worden alleen voor deze bestelling gebruikt. Je kunt op verzoek deze gegevens altijd inzien. Je kunt te allen tijde verzoeken deze gegevens te vernietigen.