Nazorg instructies voor opgerekte piercings

Nazorg instructies voor opgerekte piercings: Hieronder volgt een lijst met aanwijzingen of instructies. Als je deze nazorg instructies voor opgerekte piercings opvolgt zul je gezonde, goed doorbloedde, genezen huid overhouden aan het stretchen van je piercings.

 • Laat het sieraad zitten gedurende minimaal de eerste 3 maanden van de genezingsperiode.
 • Vermijd zwemwater de eerste week, just in case. Als het stretchen juist is gebeurd is de huid niet gebroken maar het kan zijn dat er ongemerkt een scheurtje bij je is ontstaan, vermijd infecties door niet te gaan zwemmen de eerste week.
 • Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen. Was je handen altijd met zeep vóór het verzorgen/vervangen van de sieraden.
 • Spoel de omgeving van de piercing dagelijks met schoon water (bijvoorbeeld bij/na het douchen). Na 3 weken raad ik aan om het sieraad en de piercing onder de douche even te wassen met een milde parfumvrije zeep. Zet het sieraad dan gelijk weer terug om te voorkomen dat het weer gaat krimpen. Let wel altijd goed op dat er geen zeepresten achterblijven.
 • Dep de omgeving van de wond na het spoelen droog met keukenpapier (geen handdoek gebruiken ivm gevaar van het sieraad aan de handdoek te blijven haken en de handdoek kan bacteriën bevatten).
 • Draag geen pleisters over de piercing.
 • Wees geduldig. Laat de piercing minstens 3 maanden genezen vóór de eventuele volgende stap in het oprekken genomen wordt en laat het doen door een professional om zwellingen, pus, bloedingen, pijn, verdunning van het weefsel, overmatig littekenweefsel, binnenstebuiten keren van de huid (blow-out) en andere narigheid of ontstekingen te voorkomen.

“Wees Geduldig En Hygienisch, Dat Is Het Belangrijkste”

Na genezing van het oprekken van een oorlelpiercing vanaf 12mm wordt geadviseerd de sieraden ’s nachts uit te doen voor versteviging van de huid en verbetering van de bloeddoorstroming waardoor de huid sterk, stevig en gezond blijft. Bekijk hier meer informatie over veilig de piercings oprekken.

Opgerekte huid is feitelijk littekenweefsel, net als iedere piercing. Maar het is wel een groter oppervlak, hoe klein het ook maar opgerekt is.

Als je meestal natuurlijke materialen zoals hout, hoorn, bot en dergelijke gebruikt als sieraad voor in je opgerekte piercing zul je niet zo veel last hebben van talg/smeer (in vergelijking met steen en metalen waarbij meer talg vrijkomt dat zich dan op het sieraad kan gaan ophopen).

Maar ook dan is het belangrijk om eens in de maand het gezonde, genezen stretch schoon te maken:

 • Natuurlijk was je altijd eerst je handen met zeep. Dan haal je het sieraad eruit.
 • Was de huid met een milde ongeparfumeerde zeep.
 • Deze spoel je goed af, zorg dat er geen zeepresten achterblijven en droog het voorzichtig met keukenrol of een zachte schone handdoek.
 • Hierna is het goed voor de huid om het in te masseren met een beetje Jojoba olie. Dit vordert de genezing en rekbaarheid van de huid. Een klein beetje uierzalf is ook goed, maar niets met parfum erin in ieder geval.
 • Gezonde opgerekte huid voelt zacht aan is niet pijnlijk what-so-ever en heeft een natuurlijke huidskleur.

Je organic sieraad kun je het beste af en toe poetsen met een zachte doek met een beetje Jojoba om het mooi en sterk te houden. Bekijk hier meer informatie over de verzorging van natuurlijke materialen.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.