Nazorg instructies voor de microdermal

Nazorg instructies voor de microdermal (ook voor de skindiver, surface anchor piercing):

Deze “Nazorg Instructies voor de Microdermal” is een aanvulling op de algemene nazorg instructies voor alle piercings.
Deze vind je hier.

 • Verzorg de piercing de eerste paar weken dagelijks door de piercing te verzorgen met fysiologische steriele zoutoplossing (zie flyer “Waarom zoutoplossing” voor de instructies hoe je dit maakt en gebruikt). Doe dit 2x per dag gedurende 5 minuten, dit afspoelen met schoon water en voorzichtig maar zorgvuldig droogmaken met keukenpapier (dit hoort bij de nazorg instructies voor de microdermal om ervoor te zorgen dat elk restje wondvocht, dode huidcellen etc. dat zich onder het topje kan verzamelen wordt verwijderd).
 • Je piercer heeft misschien een gaas compresje of semipermeabele pleister geplaatst over je piercing. Deze moet erop worden gelaten gedurende 4-6 uur en ’s nachts moet deze ook bedekt worden met een steriel gaas compresje tijdens de eerste 7-10 nachten. LET OP! Het verband moet overdag wel worden verwijderd voor een goede genezing.
 • Zodra de piercing volledig is genezen, wijzen de nazorg instructies voor de microdermal dat de dode huidcellen – die zich onder het oppervlak van je dermal kunnen opbouwen – regelmatig en voorzichtig verwijderd moeten worden. Zo voorkom je uitgroei/migratie/irritatie van het sieraad/de piercing. Verwijder dit vuil voorzichtig met behulp van ongeparfumeerd flosdraad of een cdun velletje keukenpapier. Plaats dit tussen het topje van het sieraad en de huid. Voorzichtig! Als het niet past forceer het dan niet.
 • Wisselen van het steentje of andere top kan leiden tot uitgroeien. Kies je top verstandig en wissel niet te vaak.
 • Gebruik vooral geen zeep bij de nazorg van een microdermal: de zeep resten kunnen zich makkelijk in de wond en onder het top sieraad opbouwen en tot irritaties en ontstekingen leiden.
Nazorg instructies voor de microdermal
Gebruik voorgemengde steriele zoutoplossing zoals dat van Neilmed. Gegarandeerd steriel tot de laatste druppel.

Spray

 • Gebruik voorgemengde steriele zoutoplossing (zonder toegevoegde middelen! Enkel fysiologische zoutoplossing! NaCl 0.9%).
 • Spray op de piercing veel en vaak. Dit is een essentiële aanvulling op een gezonde zoutoplossing behandeling routine en werkt goed bij het reinigen onderweg of op het werk.

Bij het douchen

 • In de douche, was jouw lichaam als gewoonlijk.
 • Let op om geen zeep direct op de piercing te krijgen en nooit de sieraden te draaien.
 • Met een vloeibare zeep vermindert de kans op bacteriën.
 • Vermijd antibacteriële, geparfumeerde zepen of deodorant op de piercing.
 • Spoel de piercing nog eens goed uit alvorens de douche te verlaten om er zo zeker van te zijn dat er geen zeepresten o.i.d. toch achter zijn gebleven.
 • Droog de piercing altijd voorzichtig met een schone handdoek of (liever nog) een velletje keukenpapier.
 • Spray de piercing met een steriele zoutoplossing na het douchen om het vuil en zeepresten weg te spoelen.

Te veel of te weinig schoonmaken van de piercing zijn nadelig voor de genezing. Houd het simpel: eet en slaap goed, houd een gezonde dagelijkse hygiëne en houd je handen thuis.

Druk en wrijving

 • Een strakke broek of rok en ook sport kunnen bij de genezing van elke piercing een behoorlijke vertraging opleveren. Ook slapen op je buik is af te raden. Het blijven haken met handdoeken/kleding is regelmatig de oorzaak van problemen. Vrijwel alle problemen met een piercing zijn terug te voeren op oorzaken gerelateerd aan druk en wrijving.
 • Draag in ieder geval altijd schone kleding over de piercing die in je lichaam is gezet. Je piercing is een open wond en een goede verzorging (lees uitkijken) is uitermate belangrijk.

Dit waren de aanvullende nazorg instructies specifiek voor de microdermal.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.