Neuspiercing: Tips en trucs

neuspiercing tips en trucsWanneer je een neuspiercing neemt zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Natuurlijk het uitzoeken van de juiste piercer.

Een goede piercer, uit de lijst vermoedelijk. De nazorg en wat je moet doen om het schoon te houden opvolgen. En afblijven uiteraard, zoals altijd.

Maar er zijn een paar andere dingen waar je voortaan rekening mee wilt gaan houden als je een spoedige en prettige genezing van je piercing wilt.

En sommige dingen zal je voortaan anders doen. Niets dramatisch maar een paar dingen moet je vanaf nu anders doen anders zou je iedere week weer bij de piercer om hulp komen vragen. Niet dat de piercer dit erg vindt. Maar je huid, jij en je piercing zullen veel blijer samen zijn als je deze paar tips opvolgt.

2. Voortaan snuit je je neus anders.

In plaats van op je neusvleugels naar beneden te vegen veeg je met je vingers naar voren je neusgaten schoon. Zo blijf je niet hangen met het papier aan het sieraadje en verstoor je het fisteltje niet.

3. Je piercing zit de eerste 2 weken wat losser in het weefsel.

Hierdoor kan het ook makkelijker glijden. Wat er dan kan gebeuren is dat je wakker wordt zonder neuspiercing sieraad of dat ie er half uit hangt. Hierom: Wanneer je wakker wordt, voor je rechtop gaat zitten, kijk even of je neuspiercing er nog op zit. Als ie er half uit hangt ga je je handen wassen en kun je het met een schone vinger zo weer terug in wippen. Als hij er helemaal uit is ligt hij waarschijnlijk naast je op je kussensloop. Maar als je eerst rechtop gaat zitten rolt hij van je kussen en kun je hem nergens meer terugvinden, vandaar dus eerst kijken, dan pas gaan zitten.

Wanneer je het met een labretje hebt genomen heb je hier veel minder last van. Hij zit tenslotte goed vast. Maar snuiten zal nooit meer hetzelfde zijn :P. Voor je het weet, weet je niet eens meer hoe je het voorheen hebt gedaan, het went heel snel.

4. Wanneer het sieraadje een ringetje is wil je er zo min mogelijk aan komen.

Dat moet sowieso met een piercing daar niet van maar met een ring is even aan je neus jeuken ook “listig” des te minder beweging des te beter en een ring beweegt uit zichzelf sowieso meer dan een knopje/screw/labretje.

5. Jeuk is goed.

De piercing begint vaak na een uurtje al te jeuken. Die jeuk wordt steeds minder en dan merk je ook steeds minder dat je eraan gaat zitten. Dit omdat we in de loop van de dag zo vaak even met de vinger vegen op de neus, het is dus doodnormaal. Maar dat wil je vanaf nu zoveel mogelijk vermijden. Vingers zijn vies en jeuk kan beweging veroorzaken en beweging veroorzaakt verlenging van de genezing.

6. Make-up wil je uit de buurt houden van je kersverse of nog genezende of geïrriteerde piercing.

Poeders en crèmes dus ook. De gepiercete neusvleugel vrijhouden van dat alles en gebruik de beauty blender zodat het geen contrast geeft ;).neuspiercing: tips en trucs

7. Als je last hebt van allergieën die op je luchtwegen slaan wil je goed opletten dat je voorzichtig snuit (met schone handen) en dat ook zo veel mogelijk onder de kraan doet.

Minder wrijving, meer hygiëne, win-win. Pas op voor de jeuk! (zie hierboven).

8. Van ze zwelling merk je niet zo gek veel.

Het is vooral aan de binnenkant van je neusvleugel namelijk. In het geval van een knopje wil je er alleen af en toe opletten dat het knopje niet in de huid zakt. Gebeurd niet veel maar kan gebeuren. Heb je last van de zwelling? Pijn? Roodheid? Neem contact op met een betrouwbare piercer en slik eventueel een ontstekingsremmer. Dit helpt ook tegen de zwelling namelijk. Slaap met een extra kussen onder je hoofd zodat je minder vocht vasthoudt gedurende de nacht, dan heb je ook niet zo veel last van zwelling als je wakker wordt.

9. De neus is vanbinnen zelfreinigend.

Daarom hoef je de zoutoplossing van binnen niet aan te brengen bovendien glijdt het via het sieraadje naar binnen. Daarvoor hoef je het sieraadje ook neit heen een weer te bewegen zoals soms wordt beweert.

10. Voor de nazorg en andere informatie kijk je hier.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel of WhatsApp naar 070 2148937 of mail naar info@soesha.nl. Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Klik hier.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.