Veel gestelde vragen over de surface anchor

Veel gestelde vragen over de Surface Anchor. Deze wordt ook wel de Microdermal genoemd, of de Single Point Piercing, Dermal Piercing etc…

Eerst een inhoudsopgave, scheelt weer zoeken:

“Wat Voor Moeilijkheden Zou Ik Kunnen Krijgen Met Een Microdermal Implant?”

Je zou ergens aan kunnen blijven hangen, dat doet zeer en dan kan het zelfs eruit getrokken worden.

Dat je het niet goed verzorgt is eigenlijk het grootste risico.

Omdat het voor de helft verstopt onder je huid zit is het heel belangrijk dat je hierover hebt nagedacht en goed de verzorgingsadviezen van de piercing opvolgt.

Ook is het zo dat er vaak verkeerde dingen worden gezegd.

Voorbeeldje: doe alsjeblieft geen pleister op je piercing! Maar een kompres dat net dik genoeg is. De piercing moet goed kunnen ademen tijdens de genezing. Anders stikt het en gaat het te vochtig worden wat de genezing weer moeilijker kan maken.

“Het Steentje Van Mijn Dermal Anchor Is Eraf, Wat Nu?”

Er zit maar een ding op helaas. Deze verwisselen met een nieuw opzetstukje. Dit is namelijk losschroefbaar zonder dat er onder de huid iets gebeurt. Ga hiervoor wel naar een professionele piercer zodat hij/zij jou kan laten zien hoe dit gaat en of je het de volgende keer misschien ook zelf zou kunnen doen. Maar vermijd het vaak wisselen want zo kan het er op den duur ook uit gaan groeien.

“Kan De Dermalpiercing Uitgroeien?”

Wanneer gebeurt dit? Wat moet ik doen als dat gebeurt?

Jazeker!

Maar als de piercing correct is gezet is de kans kleiner dat het uitgroeit. Als dit alsnog gebeurt, kan het zijn dat je huid daar te beweeglijk is, of de huidspanning te groot. In een dergelijk geval zou ik het eruit laten halen. In elk geval, raadpleeg hiervoor je piercer.

“Mijn Dermal Wordt Rood En Dik, Wat Nu?”

surface anchor piercing ontstoken
Hier Zie Je Twee Surface Anchors Waarvan Eentje Geirriteerd Is. Dat Zie Je Aan De Roodheid.

Bij een dermal kan het een maand of 3 of langer duren voor het volledig genezen is.

Tijdens de genezingsperiode raad ik aan deze nazorg instructies te volgen en verder te zorgen dat je er zo min mogelijk aan komt en niet blijft hangen.

Als je toch blijft hangen/haken aan je dermal tijdens de genezingsperiode (of erna) kan het gaan irriteren door vuil wat onder het plaatje kan komen en dan in de huid kan komen bij het blijven haken.

Na de genezing wordt aangeraden je piercing ook om de week te verzorgen met steriele fysiologische zoutoplossing en flossen. Ja flossen. Doe dit met parfumvrije flosdraad om zo dode huidcellen en ander viezigheid eronder vandaan te krijgen zodat je geen irritaties krijgt, of deze kunt verhelpen.

“Wat Kan Ik Doen Aan Mijn Stinkende Dermal Anchor?”

Als je dermal anchor echt stinkt, kan het ook zijn dat deze warm aanvoelt, pijn doet, dik is, gezwollen is, rood of paars is. In dit geval is er waarschijnlijk sprake van een ontsteking.

Als je vermoedt dat er een ontsteking is, laat dit dan altijd nakijken door een medische professional, parallel aan contact opnemen met een betrouwbare professioneel piercer. Een ontsteking mag je nooit negeren namelijk. Dus als je denkt dat het een ontsteking is, zorg dan eerst dat je daarover uitsluitsel hebt.

Als het alleen stinkt, kan het zijn dat het alleen vervuild is. Zorg altijd voor een goede dagelijkse hygiëne. Doe eventueel een week of 2 een tot tweemaal dagelijkse zeezout behandelingen.

“Hoe Kan Ik Mijn Dermal Losdraaien?”

Het is het verstandigst dit door je piercer te laten doen, als het niet lukt om het nieuwe sieraadje erin te plaatsten kan het onderste gedeelte namelijk in je huid zakken en dan als het ware ‘kwijtraken’ in de huid. In een dergelijk geval zal de surface anchor eruit gehaald moeten worden. Maar met het tangetje die nu te koop is op SoeshaDuka, kun je dat soms toch zelf!

Waarom Zitten Er Gaten In Het Onderste Plaatje Van Mijn Dermal Anchor?

Zodat huidweefsel er doorheen kan groeien en zo het sieraadje goed op zijn plek blijft zitten.

ovcer de surface anchor
zie hier welke gaatjes we bedoelen

“Ik Heb Mij Laten Vertellen Dat Ik Mijn Microdermal Strak Vast Moet Tapen Tijdens Een Ontsteking. Klopt Dat?”

Liever niet.

Zeker als je denkt dat er sprake is van een ontsteking is het heel belangrijk contact op te nemen met je huisarts. Zij kunnen je dan iets voorschrijven in het geval zij hier ook inderdaad een ontsteking constateren.

Een piercing, zeker met een irritatie of ontsteking moet ademen net als met een andere wond.

Als er echt sprake is van een ontsteking kun je het beter (naast wat de huisarts voorgeschreven heeft) goed behandelen en zorgen dat je dagelijkse hygiëne voldoet.

’s Nachts is het wel aan te raden het af te plakken met een steriel gaaskompresje en dit ook tijdens sporten zodat je er niet aan blijft hangen.

Het is daarbij ook van belang dat het laagje niet te dik is zodat de piercing nog wel goed kan ademen anders kan de ontsteking erger worden.

“Kan Een Dermal Anchor Tussen De Borsten?”

Wat zijn de mogelijkheden en moeilijkheden met zo een piercing?

Een dermal anchor kan in principe overal geplaatst worden, mits de anatomie het toelaat.

Met anatomie bedoel ik ook de stugheid en stevigheid van de huid. Soms is de huid op de gewenste plek van het lichaam, te slap waardoor het snel uit kan groeien of niet goed vlak tegen de huid gaat liggen. Soms is de huid te stug of teveel gespannen waardoor het bijna onmogelijk is te plaatsen en zo dus ook sneller kan uitgroeien of probleem kan veroorzaken. Het ligt er ook aan hoe beweeglijk de huid is en hoeveel je zelf de huid op de gewenste plek beweegt in regulier, dagelijks gebruik.

Plekken die sowieso vermeden moeten worden zijn de vingers, de hand, de duim.

“Microdermal Blijft Pussen, Is Het Ontstoken?”

Over de surface anchor

Als er pus is, is er inderdaad een ontsteking.

Een ontsteking moet je nooit generen. Als je denkt dat er sprake is van een ontsteking wil je dat altijd laten beoordelen door een arts. Deze zal dan in zo’n geval jou antibiotica voorschrijven die je gebruikt naast reguliere nazorg.

“Kan het door hormonen komen dat ik daar last van heb?”

Bij hormonale schommelingen kan het inderdaad zo zijn dat piercings opspelen en dat de weerstand soms lager is. Dit kan dus een factor zijn.

Maar nogmaals, als het pus is, is het een ontsteking. Behoudt een goede hygiëne en verzorg de wond. Ondertussen twee maal daags spoelen met zoutoplossing tot je een professional erover bezoekt.

“Mijn Dermal Anchor Is Na Het Wisselen Van Het Steentje Pijnlijk En Rood. Klopt Dit? Wat Kan Ik Doen?”

Vaak is irritatie een gevolg van het (te vroeg) wisselen van een sieraad. Maar als je echt pijn hebt, kan het zijn dat het ontstoken is geraakt door minder dan hygiënische werkwijze bij het wisselen, of wellicht was het al licht geïrriteerd alvorens het wisselen van het sieraadje.

Neem contact met jouw piercer of een piercer die je vertrouwt.

“Mijn Dermal Zit Er Voor De Helft Uit, Wat Nu?”

Ik raad je aan om deze zo snel mogelijk eruit te laten halen. Zo verminder je de kans op ontstekingen en lelijke littekens.

“Doet Een Microdermal Meer Pijn Dan Een Surface Piercing?”

Pijn is bij iedereen anders, dus een exact antwoord kan ik je niet geven. In principe is het zetten ervan snel gebeurd. Daarmee bedoel ik, niet langzamer of sneller dan met een andere piercing. Verder is het uiteraard afhaneklijk van jouw pijn, grens, de plek die we gaan piercen, hoe bewaam de piercer is, hoe fit en gezond jij bent, de kwaliteit van de gebruikte materialen bij het piercen.

“Microdermal Piercing: Pleister Eerder Eraf, Wat Nu?”

Zie hiervoor de nazorg instructies voor de surface anchor of dermal. Het mag meestal namelijk geen pleister zijn maar een kompres.

“Wat Moet Ik Doen Als Ik Merk Dat Mijn Sieraad Aan Het Uitgroeien Is?”

Dan zou ik het zo snel mogelijk laten verwijderen zodat er minimale littekenweefsel achterblijft. Anders zou jij je kunnen verwonden of kan het gaan ontsteken, en als je te lang wacht kan er een lelijk litteken voor in de plaats achterblijven.

“Hoe Weet Ik Of De Plek Geschikt Is Voor Een Surface Anchor?”

Als je jouw huid tussen twee vingers kunt oppakken en vast houden (bij wijze van spreken als het nekvel van je hond of kat) dan is een microdermal of surface anchor piercing hoogstwaarschijnlijk goed mogelijk.

Uiteraard is dit niet het enige criterium.

Maar kan dit niet, dan kan het plaatsen van de piercing erg lastig worden. Maar ook kan deze in zo’n geval vrij snel afgestoten worden door je lichaam, laat staan dat de microdermal vaak niet goed/diep genoeg geplaatst kan worden waardoor het gevaarlijk kan zijn ivm blijven haken e.d.

De gewenste plek moet ook min of meer plat zijn, er moet vodoende zacht weefsel zijn, en het sieraad moet niet straks direct in contact gaan komen met bot of kraakbeen waardoor het gaat schrapen met dagelijkse dingen en weer als gevolg vervelende neveneffecten kan gaan geven.

Is Het Litteken Van Een Surface Anchor Kleiner Als Je Hem Eruit Laat Halen In Plaats Van Dat Het Uitgroeit?

Als het uitgroeit is het litteken bijna altijd groter en dieper. Als je het op tijd eruit laat halen kan de huid beter genezen doordat het minder beschadigd is. Meestal, indien juist verwijderd, hoeft het niet meer te zijn dan een ietwat vergrote porie.

“Hoe Verwijder Ik Een Microdermal?”

Een microdermal piercing volledig verwijderen is vaak noodzakelijk als het aan het uitgroeien is of ontstoken is geraakt.

Soms ben je de piercing ook gewoon zat en wil je er van af.

Bekijk SoeshaDuka voor spulletjes die je hierbij kunnen helpen. Maar verwijder de hele piercing nooit zelf. Neem daarvoor altijd contactop met een professional.

Heb je nog een vraag over deze piercing en vond je jouw antwoord hier niet tussen staan? Laat een reactie hieronder achter!

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

13 thoughts on “Veel gestelde vragen over de surface anchor

 1. Hooi,

  Ik heb net iets langer dan een jaar 3 dermals laten plaatsen. Nu is t zo dat 1 van de 3 al vanaf t begin iets losser zat dan de andere 2. Het is nu zelfs 3x voorgekomen dat ie er half uit hing. Nu heb ik het alle drie de keren weer erin gedouwd, maaaar aan wat jij geschreven heb te lezen, kan ik deze dus het beste eruit laten halen?

  Ik ben nu echt heel voorzichtig met dat ie niet kwijt raakt ofzo. Vind t ook zonde om er een weg te laten halen, heb er juist expres 3 laten zetten…

  Groetjes, Angie

  1. Hallo Angie,

   Ik denk dat als je dat probleem herhaaldelijk hebt dat je dat misschien het beste kunt doen. Iig als ie er meerdere keren al echt half uit hing zoals je verteld denk ik niet dat ie nog goed geaccepteerd zal worden door je lichaam deze keer.
   Wellicht kun je het na 3maanden opnieuw laten plaatsen en heb je meer geluk, dat wil soms wel werken.
   Als je meer vragen hebt hoor ik dat graag.

   Groetjes!

 2. Hallo
  Ik heb al een jaar of 6 een micro dermal net boven de boezem, laatste tijd merk ik dat het steentje erg los zit niet meer goed vast te draaien is, zou het kunnen dat het binnenste schroefdraad is lam gedraaid? En nog een vraagje al mijn steentjes verkleuren na verloop van tijd, heb je daar nog tips voor.

  1. Hallo Meta,
   Welkom! Goede vraag! 🙂 Hoe merk je dat het steentje zo los zit? door dat je veel staafje nog ziet of door dat het zo makkelijk eraf valt? Ik zou eventueel wel kunnen kijken met een speciale loep of het schroefdraad van het plaatje in je huid idd beschadigd is. Als dat zo is zit er weinig anders op dan het eruit te halen om m later te op nieuw te plaatsen. Tussen het eruit halen en opnieuw plaatsen meot wel 3 maanden zitten. Het verkleuren van de steentjes kan door zwembad of zeewater komen of mindere kwaliteit steentjes. Merken zoals Anatometal, Neometal en Industrialstrength zijn iets duurder maar zeker waar voor je geld en ik kan bijna garanderen dat ze niet verkleuren.

   Laat je even een berichtje achter in het gastenboek?

   Groetjes!

   p.s.: wil je ajb ook even mijn facebook pagina liken en beoordelen? dankjewel!

 3. Hey, ik heb sinds februari mijn dermal. En nu heb ik hier afgelopen vrijdag door een piercer een nieuw steentje op laten draaien. Mijn oude ging moeilijk los, en het begon te bloeden.. Nu het nieuwe steentje er op zit is m’n huid er om heen rood een redelijk dik, ook is het gevoelig. Ik ben begonnen met schoon maken met zeezout, heb de piercing over dag ( omdat ik in een laboratorium werk) en ook snachts afgeplakt met een gaas is dit goed?

  Groetjes kaylee

  1. Hallo Kaylee,

   Omdat de piercing is gaan bloeden raad ik aan twee keer per dag de warme zoutoplossing te doen inderdaad, net als hoe het op mijn site beschreven wordt.
   plak het af tijdens sport en slapen en idd evt tijdens werk met een steriel gaaskompresje.
   Dit doe je dus goed idd.

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.
   Groetjes!

 4. Hey ik heb nu 3maanden me microdemal piercing de laatste paardagen doet het pijn als ik er op duw met schoon maken en dan droog deppen, en ik moet van de pierser 9maanden un pleister er op maar lees overal dat het niet hoef of niet goed is?

  1. Hallo Erica,

   Welkom!
   Je hoeft er niet op te duwen met verzorgen hoor. Waarmee verzorg je het?
   Je moet de piercing alleen afplakken (met een gaaskompresje wel te verstaan) ’s nachts en tijdens sporten zodat je niet blijft haken.

   Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

   Groetjes,

   Emmie

 5. Haai ik heb mijn dermal al ruim een jaar maar er komt pus en bloed uit.het doet ook pijn wat zou ik kunnen doen?
  Waar kan ik zeezout kopen

  Groetjes

  1. Hallotjes,

   Welkom op mijn site en goed dat je dat vraagt!
   de zout kun je in principe ook gewoon in de supermarkt kopen. Let op dat er geen toevoegingen in zitten zoals jodium, antiklontermiddelen, e-nummers etc… zonnatura is een goed merk voor fijne zeezout.
   Om je wat je dermal betreft goed te kunnen helpen zou ik eigenlijk een foto moeten zien. Kun je mij misschien een of meer duidelijke foto’s mailen? info@soesha.nl.

   succes!
   Groetjes,
   Emmie

 6. Geachte,

  Heb al ruim een jaar een micro dermal anchor aan men voet en heb sinds een maand ofzo dat mijn MD er rood/blauw/paars uitziet maar heb er geen last van het doet ook geen pijn ofzo dus weet eigenlijk niet wat eraan scheelt verzorg het goed en de apotheek had gezegd dak met oogzalf kan proberen aangezien ogen ook heel gevoelig zijn. En dat doe ik er regelmatig aan maar de kleur veranderd niet is er eventueel een andere zalf dat ik kan gebruiken ofzo? Want het doet echt geen pijn het ettert ook niet heb ervoor daar wel last van gehad maar das ook al een tijdje nimeer en toch blijft dat er echt rood/paars uitzien.

Comments are closed.