Over de surface anchor

Over de surface anchor

Over de surface anchor (ook voor de skindiver)

Wat voor moeilijkheden zou ik kunnen krijgen met een microdermal piercing/dermal anchor/dermal implant?

Je zou ergens aan kunnen blijven hangen, dat doet zeer en dan kan het zelfs eruit getrokken worden.

Dat je het niet goed verzorgd is eigenlijk het grootste risico. Omdat het voor de helft verstopt onder je huid zit is het heel belangrijk dat je hierover hebt nagedacht en goed de verzorgingsadviezen van de piercing opvolgt. Ook is het zo dat er vaak verkeerde dingen worden gezegd. Voorbeeldje: doe alsjeblieft geen pleister op je piercing! Maar een kompres dat net dik genoeg is. De piercing moet goed kunnen ademen tijdens de genezing. Anders stikt het en gaat het te vochtig worden wat de genezing weer moeilijker kan maken.

Het steentje van mijn dermal anchor is eraf, wat nu?

Er zit maar een ding op. Deze verwisselen met een nieuw opzetstukje. Dit is namelijk losschroefbaar zonder dat er onder de huid iets gebeurd. Ga hiervoor naar een professionele piercer zodat hij/zij jou kan laten zien hoe dit gaat en of je het de volgende keer misschien ook zelf zou kunnen doen.

Kan de dermalpiercing uitgroeien?

Wanneer gebeurt dit? Wat moet ik doen als dat gebeurt?

Als de piercing correct is gezet is de kans kleiner dat het uitgroeit. Als dit alsnog gebeurd kan het zijn dat je huid daar te beweeglijk is of de huidspanning te groot. In een dergelijk geval zou ik het eruit laten halen. In elk geval raadpleeg hiervoor je piercer.

Mijn dermal wordt rood en dik, wat nu?

Een dermal kan een maand of 3 of langer duren voor het volledig genezen is. Tijdens de genezingsperiode raad ik aan een tot tweemaal daags een zeezoutbehandeling te doen en verder te zorgen dat je er zo min mogelijk aan komt en niet blijft hangen. Als je toch blijft hangen/haken aan je dermal tijdens de genezingsperiode of erna kan het gaan irriteren soms kan het ook ontsteken door vuil wat onder de huid kan komen bij het blijven haken. Je kunt het beste een tot twee maal daags een zeezout behandeling doen dat kan het alleen maar goed doen. Na de genezing moet je de piercing ook om de week verzorgen met steriele fysiologische zoutoplossing en flossen. Ja flossen. Doe dit met parfumvrije flosdraad om zo dode huidcellen en ander viezigheid eronder vandaan te krijgen zodat je geen irritaties krijgt of deze kunt verhelpen.surface anchor piercing ontstoken

Wat kan ik doen aan mijn stinkende dermal anchor?

Als je dermal anchor echt stinkt, kan het ook zijn dat deze warm aanvoelt, pijn doet, dik is, gezwollen is, rood of paars is. In dit geval is er waarschijnlijk sprake van een ontsteking. Als het alleen stinkt, kan het zijn dat het alleen vervuild is. Zorg altijd voor een goede dagelijkse hygiëne. Doe eventueel een week of 2 een tot tweemaal dagelijkse zeezout behandelingen.

Hoe kan ik mijn dermal losdraaien?

Het is het verstandigst dit door je piercer te laten doen, als het niet lukt om het nieuwe sieraadje erin te plaatsten kan het onderste gedeelte namelijk in je huid zakken en dan als het waren ‘kwijtraken’ in de huid. In een dergelijk geval zal de surface anchor eruit gehaald moeten worden. Maar met het tangetje die nu te koop is op SoeshaDuka, kun je dat soms toch zelf!

Waarom zitten er gaten in het onderste plaatje van mijn dermal anchor?

Zodat huidweefsel er doorheen kan groeien en zo het sieraadje goed op zijn plek blijft zitten.

Ik heb mij laten vertellen dat ik mijn microdermal strak vast moet tapen tijdens een ontsteking. Klopt dat?

Liever niet. een piercing, zeker met een irritatie of ontsteking moet ademen net als met een andere wond. Als er echt sprake is van een ontsteking kun je het beter goed behandelen en zorgen dat je dagelijkse hygiëne voldoet. Als het rood, blauw wordt, warm aanvoelt, en/of er pus uit komt kun je het beste contact opnemen met zowel je piercer en je huisarts. ‘s Nachts moet je het wel afplakken met een steriel gaaskompresje en dit ook tijdens sporten zodat je er niet aan blijft hangen het is dus belangrijk dat het laagje niet te dik is zodat de piercing nog wel goed kan ademen anders kan de ontsteking erger worden.

Over de surface anchorKan een dermal anchor tussen de borsten?

Wat zijn de mogelijkheden en moeilijkheden met zo een piercing?

Een dermal anchor kan in principe overal mits de anatomie het toelaat. Met anatomie bedoel ik ook de stugheid en stevigheid van de huid (soms is het te slap waardoor het snel uit kan groeien of niet goed vlak tegen de huid gaat liggen, maar soms is de huid te stug of teveel gespannen waardoor het bijna onmogelijk is te plaatsen en zo dus ook sneller kan uitgroeien of probleem kan veroorzaken). Sommige dames hebben een te beweeglijke huid of juist te strakke huid om een surface anchor op deze plek met succes te kunnen laten plaatsen. Dit kan ik alleen persoonlijk beoordelen.

Microdermal blijft pussen, is het ontstoken?

Als er pus is, is er inderdaad een ontsteking. Maar er zijn twee soorten pus. En meerdere vormen van ontsteking. Als pus stinkt, is het een serieuze ontsteking. Ga dan naar de huisarts. “Kan het door hormonen komen dat ik daar last van heb?” Bij hormonale schommelingen kan het inderdaad zo zijn dat piercings opspelen en dat de weerstand soms lager is. Dit kan dus een factor zijn. Maar nogmaals, als het pus is, is het een ontsteking. Behoudt een goede hygiëne en verzorg de wond. Ondertussen twee maal daags spoelen met zoutoplossing tot je een professional erover bezoekt.Over de surface anchor

Mijn dermal anchor is na het wisselen van het steentje pijnlijk en rood, klopt dit? Wat kan ik doen?

Vaak is irritatie een gevolg van het wisselen van een sieraad. Maar als je echt pijn hebt kan het zijn dat het ontstoken is geraakt door minder dan hygiënische werkwijze bij het wisselen of wellicht was het al licht geïrriteerd voor het wisselen van het sieraadje. Neem contact met jouw piercer of een piercer die je vertrouwt.

Mijn dermal zit er voor de helft uit, wat nu?

Ik raad je aan om deze zo snel mogelijk eruit te laten halen. Zo verminder je de kans op ontstekingen en littekenweefsel.

Doet een microdermal meer pijn dan surface piercing?

Pijn is bij iedereen anders dus een exact antwoord kan ik je niet geven maar in principe is het zetten ervan snel gebeurd niet langzamer of sneller dan met een andere piercing waardoor ik ervan uit ga dat de pijn ongeveer hetzelfde zou moeten zijn bij de ene piercing als bij de andere.

Microdermal piercing pleister eerder eraf, wat nu?

Zie hiervoor de nazorg instructies voor de surface anchor of dermal. Het mag meestal namelijk geen pleister zijn maar een kompres.

Over de surface anchorWat moet ik doen als ik merk dat mijn dermal aan het uitgroeien is?

Dan zou ik het zo snel mogelijk laten verwijderen zodat er minimale littekenweefsel achterblijft. Anders zou jij je kunnen verwonden of kan het gaan ontsteken en als je te lang wacht kan er een lelijk litteken voor in de plaats achterblijven.

Hoe weet ik of mijn huid geschikt is voor het plaatsen van een microdermal/surface anchor/dermal implant/implant piercing?

Als je jouw huid tussen twee vingers kunt oppakken en vast houden (bij wijze van spreken als het nekvel van je hond of kat) dan is een microdermal of surface anchor piercing hoogstwaarschijnlijk goed mogelijk. Kan dit niet dan kan het plaatsen van de piercing erg lastig worden maar ook kan deze vrij snel afgestoten worden door je lichaam, laat staan dat de microdermal vaak niet goed/diep genoeg geplaatst kan worden waardoor het gevaarlijk kan zijn ivm blijven haken e.d.

Is het litteken van een (micro) dermal/surface anchor kleiner als je hem eruit laat halen in plaars van dat het uitgroeit?

Als het uitgroeit is het litteken bijna altijd groter en dieper. Als je het op tijd eruit laat halen kan de huid beter genezen doordat het minder beschadigd is.Over de surface anchor

Hoe verwijder ik een microdermal?

Waar laat ik dat doen? Hoe gaat dat in z’n werk?

Een microdermal piercing volledig verwijderen is vaak noodzakelijk als het aan het uitgroeien is of ontstoken is geraakt. Soms ben je de piercing ook gewoon zat en wil je er van af. Bekijk SoeshaDuka voor spulletjes die je hierbij kunnen helpen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.