Over de surface piercing

Over de surface piercing

Welke piercings vallen onder de surfacepiercings?

surface piercing

Een surface piercing op de heup. Hier met twee balletjes. Deze kunnen eventueel vervangen worden voor twee opdraai schijfjes, waardoor het iets blakker tegen het lichaam ligt en minder hinder geeft met kleding bijvoorbeeld. Deze is door mij gezet, zonder klem.

 • de Nape of surfacepiercing in je nek
 • de Bindi
 • de bridge piercing of Erl piercing
 • de wenkbrauwpiercing
 • de teardrop (een surface anchor piercing onder je oog of op je jukbeen)
 • de antiwenkbrauw piercing
 • de sideburn piercing (surface piercing net voor de tragus)
 • de horizontale wenkbrauwpiercing (_ dit is horizontaal en | dit is verticaal, for the record :P)
 • de navelpiercing valt er eigenlijk ook een beetje onder
 • de verticale philtrum en verticale labret zijn ook een soort surface piercings maar nét even anders, net als de navel.
 • de Christina, Dydoe, Nefertiti, Pubis (zijn intiempiercings, zie hiervoor de gelijknamige categorie).
 • de transverse oorlel piercing
 • de reverse navelpiercing is eigenlijk meer een surface piercing dan een navelpiercing, alle uitzonderingen daargelaten uiteraard.
 • de transverse labret (horizontaal dwars door de lip zelf)

  fresh nape piercing by soesha

  Dit is een surface piercing in de nek met een plat staafje onder de huid. De opschroefstukjes zijn eigenlijk hetzelfde als voor de microdermal. Na genezing kun je er mooie platte accessoires op schroeven.

Hoe moet ik mijn nekpiercing verwijderen? Wanneer kan ik dat het beste doen?

Met een nek piercing denk ik aan een surfacepiercing. Dit is een staafje in de vorm van een rechthoekige U zeg maar. Dit staafje is onzichtbaar en ligt onder de huid.
Boven de huid zijn twee balletjes of plaatjes zichtbaar die uitwisselbaar zijn na volledige genezing van de piercing. Maar misschien heb je het over een dermal implant, microdermal, surface anchor… In dat geval is het verwijderen ervan lastig en zal je dat door een professional moeten laten doen. Dit gaat dan ongeveer op dezelfde manier als dat het gezet is. Bij mij ten minste. Sommige piercers gebruiken andere methodes om een surface anchor te plaatsen. Een surface piercing, die met een staafje is, na volledige genezing, op dezelfde manier te verwijderen als een navelpiercing. Maar misschien is dit lastig voor je omdat het in je nek zit. Meestal kun je dit door en piercer laten doen, soms tegen een paar euro.

Ik raad een fysiologische zoutoplossing spray aan bij de meeste gevallen. Even sprayen en uitspoelen met water. Droogdeppen met keukenpapier.

Is een piercing in de nek mogelijk?

In de nek kun je voor een surface piercing kiezen of voor een surface anchor.

Moet ik mijn nekpiercing nou wel of niet schoonmaken met Sterilon?

Sterilon of andere antiseptische middelen zijn geen optie bij de verzorging van een piercing.

Hoe ziet het staafje van een surface piercing eruit en waar kan ik dat kopen?

Microdermal opschroef stukjes met syntetisch opaal. Ook geschikt voor surface piercings met het platte staafje zoals op de afbeelding hierboven. Deze komen uit het assortiment van SoeshaDuka.nl. Ze zijn er ook in andere kleuren en maten.

Een surface piercing kan geplaatst worden met meerdere types sieraden. Het kan een barbell zijn, een curved barbell (gebogen barbell) of een TSU. Een TSU is net een omgekeerd nietje. Curved barbells (gebogen barbells) of barbells zijn overigens meestal af te raden bij surfacepiercings. Tegenwoordig zijn deze ook met een plat stuk te verkrijgen. Waardoor deze beter onder de huid te plaatsen zijn en minder kans hebben om uit te groeien of afgestoten te worden. Deze, net als de andere piercingsieraden zijn er in verschillende maten. Ze bestaan in 1.2 mm dikte en 1.6mm dikte… en ook in verschillende lengtes. Voor het beste advies raad ik je aan om contact met mij op te nemen met een of meerdere duidelijke foto’s met toelichting. Om het juiste sieraad te kopen moet je eerst goed weten welk sieraad je nu hebt.

 

Alle aanbevolen producten uit dit artikel zijn ook verkrijgbaar via mijn webshop SoeshaDuka.nl.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.