Over intiem piercings

Over intiem piercings

Over intiem piercings:

Over de surface anchor

Super handig multi tool. Een tang die je ring kan openen, sluiten en vasthouden voor handig verwisselen van je sieraad zonder hulp. Uit het assortiment van SoeshaDuka.nl

(V) Hoe kan ik het beste mijn Clithoodpiercing verwijderen?

Een clithood piercing is een sieraad, staafje of ringetje, geplaatst door de dunne huid net boven de clitoris. Deze huid is hetzelfde soort als dat van de binnenste schaamlippen. Deze regio wordt continu “schoon” en vrij van bacteriën gehouden door de vrouwelijke vaginale flora zoals dat heet. Dit zorgt ervoor dat alle wondjes e.d. in die regio ook bijzonder snel genezen. Dit kun je vergelijken met de binnenkant van je mond. Als je in je tong of wang hebt gebeten bij het snel kauwen van voedsel voel je meestal de volgende dag bijna niet eens dat er een wondje is geweest. Om directer te zijn: een wondje in dit type huid kan binnen een uur al genezen zijn afhankelijk van de grootte ervan. Een piercing zou dan ook erg snel dicht kunnen groeien. Nu is dat niet bij iedereen zo. Bij sommige duurt dat een dag. Als de piercing eenmaal goed genezen is kun je het natuurlijk verwijderen als je het ‘zat’ bent. Als dat niet zo is kun je beter eerst zorgen dat het gezond geneest. Denk hier goed over na.

(V) Hoe weet ik of mijn lichaam geschikt is voor een clithoodpiercing?

Om erachter te komen of je clithood geschikt is voor een piercing kun

Over intiem piercings

Heel handig hulpje voor het los en vast draaien van de balletjes van piercing sieraadjes. Handig voor als je nagels te lang zijn of wanner je maar geen grip krijgt op het balletje om het los te kunnen draaien. Uit het assortiment van SoeshaDuka.nl

je het beste de volgende test doen. Neem een schoon wattenstaafje:

• Bevochtig het topje van je wattenstaafje met een beetje water of glijmiddel op waterbasis.

• Zoek de “omgekeerde V” van je clitkapje – daaronder zal je het wattenstaafje zetten

• Til het kapje een beetje van het lichaam

• Schuif het topje van je wattenstaafje eronder

• Indien de natuurlijke plooi van de huid het topje van het wattenstaafje niet bedekt, probeer dan om het weefsel een beetje te bewegen (het hoeft er niet te kunnen blijven liggen uit zichzelf maar het wattenstaafje moet er geheel of gedeeltelijk onder kunnen).

Als dit lukt, is een verticale clithoodpiercing geen probleem.

(V) Is mijn Clithood sieraad te klein?

Als je ongemak ondervindt van je clithoodpiercing sieraad na de eerste 4 dagen van het laten zetten van de piercing kan het inderdaad zijn dat het sieraad te klein is. Er zijn twee types clithoodpiercings de verticale piercing en de horizontale piercing. De verticale (staat rechtop) wordt meestal gezet met een staafje. Het bovenste balletje is op het kapje te zien en het onderste balletje steekt meestal net onder het kapje uit zodat het makkelijk in contact met de clitoris komt. De horizontale piercing wordt meestal met een ringetje gezet waardoor het balletje ervan ongeveer ter hoogte van de clitoris komt.

(V) Is mijn Clithoodpiercing dichtgegroeid?

tapered insertion pins

Tapered insertion pins, of tapers voor kort. Ze bestaan in verschillende diktes, vanaf 1mm. Ideaal voor het terugplaatsen van sieraadjes. Gebruik wel een beetje glijmiddel zoals glijmiddel op waterbasis, deze werkt ook licht verkoelend. Uit het assortiment van SoeshaDuka.nl

Een piercing in de slijmvliezen (binnenkant van de mond en op de genitaliën) geneest heel snel. Dus ja, het kan heel goed dat als je het sieraadje van je clithood piercing hebt verwijderd gedurende een uur, soms zelfs een paar minuten, is het gaatje misschien al dicht aan het groeien of al dichtgegroeid. In elk geval kun je het sieraadje er wel in proberen te doen maar forceer het niet. Als het pijn doet, is het niet goed en kan het misschien extra littekenweefsel veroorzaken. Wellicht kun je het proberen met een insertion pin ook wel taper genoemd.

(V) Hoe oud moet je zijn om een clithood piercing te mogen laten zetten?

De tekst hieronder is letterlijk overgenomen uit de richtlijnen voor piercen van de GGD en LCHV

Cliënten tussen de 12 en 16 jaar moeten tijdens het aanbrengen van een piercing worden vergezeld door hun wettige vertegenwoordiger (Warenwet, art 24, lid 2).

Cliënten tussen de 12 en 16 jaar komen niet in aanmerking voor genitale piercings, ook niet als ze begeleid worden door hun wettige vertegenwoordiger (Warenwetbesluit tatoeëren en piercen, art. 10).
Meisjes tussen de 12 en 16 jaar komen niet in aanmerking voor een tepelpiercing, ook niet als ze begeleid worden door hun wettige vertegenwoordiger (Warenwetbesluit tatoeëren en piercen, art. 10).

(V) Waar koop ik clithood sieraden en hoe zien deze eruit?

Er zijn verticale en horizontale clithoodpiercings. De types sieraden die er zijn verschillen tussen beide types clithoodpiercings.

Bij de verticale is het meestal een curved barbell (gebogen barbell) type staafje met schroefballetjes boven en onder. Bij de horizontale piercing is het meestal een ringetje met balletje (ball closure ring), een ringetje zonder balletje (segmentring) of een open ringetje met twee schroefballetjes (horseshoe of circular barbell). Deze zijn er in

verschillende maten. Ga na met je piercer welke maat jij hebt. Hij of zij zal dan de lengte van het staafje meten of de diameter van het ringetje. Ook moet je de dikte van het sieraadje weten. Ideaal is dat 1.6mm of dikker. Niet dunner omdat het kan snijden, verplaatsten of uitgroeien. Maar dit is niet altijd zo. Kijk anders ook even op mijn webshop, als je iets niet kunt vinden of er persoonlijk advies in nodig hebt kun je contact opnemen via de webshop.

(V) Mijn clithood piercing verdwijnt onder de clithood, hoe komt dat en wat moet ik doen?

Dit kan door verschillende redenen zijn. Het gebeurt sowieso veel na het genezen en heeft meestal geen nadelig effect op de piercing of zijn functionaliteit.

piercings bodycult en pirat 122

Een verticale clithood piercing met curved barbell ook wel bekend als bananabell. Dit is een gebogen staafje van titanium met twee losschroefbare balletjes.

Het kan zijn dat het sieraadje te kort is (ik neem aan dat we het hebben over een verticale piercing met een staafje) en hierdoor een balletje inderdaad onder het kapje verdwijnt. Het kan ook zijn dat het kapje groter is dan gemiddeld waardoor dit dan wel het onderste balletje overdekt maar de functie van de piercing behoudt dus moet dat geen probleem zijn. Maar het kan ook dat de piercing slecht gezet is.

(V) hoe verzorg ik mijn labia piercing?

circularbarbellAls je deze net hebt laten zetten is met water spoelen, seksuele onthouding, niet pielen, gezond eten en drinken en veel urineren in principe genoeg. Zoutoplossing 1 tot 2 maal daags is bij een verse piercing zeer aan te raden, easypiercing blauw of groen zijn ook een goed alternatief. Vermijd strakke kleding zeker de eerste 2 weken en zo ook kanten ondergoed. Als het eenmaal genezen is, is het dagelijkse spoelen onder de douche meestal genoeg. Met piercings is een gezonde lichaamshygiëne een must.

(V) Groeit een Christina piercing er snel uit?

Een Christina piercing is net als een navelpiercing, een piercing die vatbaar is voor uitgroei. Dit is ook afhankelijk van anatomie, plaatsing en type sieraad en de maat ervan. Ga na of deze allen correct zijn dan kun je uitgroei voorkomen.

hematiet

Captive bead rings of ball closure rings, hier met een hematiet balletje. Deze zijn van titanium. Uit het assortiment van SoeshaDuka.nl

(V) Hoe kan ik een Christina piercing eruit halen?

Meestal is er sprake van een curved barbell (gebogen barbell). De twee balletjes kun je losschroeven. Zorg voor het verwijderen wel dat je zeker weet dat er geen ontsteking of irritatie is en dat je handen goed schoon zijn. Een piercing waarvan het sieraad eruit is kan dichtgroeien, houd hier rekening mee als je het slechts tijdelijk wilt verwijderen. Bekijk SoeshaDuka voor spulletjes die hierbij handig kunnen zijn.

(M)Waar kan ik een Prince Albert piercing laten zetten? Hoe gaat dit in zijn werk?

Ik zet Prince Albert piercings in mijn piercingstudio in Den Haag. Dit gebeurt liggend zodat je je goed kunt ontspannen. Het stukje weefsel waar de naald daadwerkelijk doorheen gaat is bij de Prince Albert piercing heel kort. Wat de piercing ook veel minder eng en pijnlijk maakt dan vaak wordt gedacht. Het wordt met een ring of een curved barbell (gebogen bananabell) gezet en de eerste paar dagen na het zetten van de piercing kan het een beetje bloeden waardoor ik aanraad om een inlegkruisje aan de binnenkant van de gulp van de onderbroek te doen om vlekken te voorkomen en de beste hygiëne te verzekeren.

nieuwe sieraden 2592015 014

Een kleine selectie bananabell staafjes voor de christina piercing bijvoorbeeld. Uit het assortiment van SoeshaDuka.nl

(M) Hoe kan ik het beste voor het eerst mijn Prince Albert piercing oprekken?

Zorg allereerst dat de piercing zelf goed genezen is. Bij twijfel wacht nog iets langer. Het is namelijk van belang bij het willen oprekken van een piercing dat het collageen van de huid goed hersteld is. Het collageen bepaalt de rekbaarheid van de huid namelijk. Dan neem je zo klein mogelijke stappen en gebruik professioneel materiaal, schone spullen en glijmiddel op waterbasis.

(V) Ik heb een Christina piercing, geneest het sneller in de open lucht?

Ja, maar let op dat er geen stof of vuil op komt. Zie ook de nazorg instructies voor intiempiercings.

 (V) Wat kan ik doen tegen zwelling bij een clithood piercing?

Houd het goed schoon, blijf ervan af, drink veel water. Meestal is het ergste ongemak 4 dagen na het zetten van de piercing voorbij. Is dit bij jou niet het geval kan er sprake zijn van een ander probleempje.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.