Voor het eerst een piercing...

Over navelpiercings

tapered insertion pins

Dit zijn tapers, of insertion pins. Ze zijn er in vele verschillende maten van heel klein tot vrij groot. Je kunt ze gebruiken om een sieraad gemakkelijker in het gaatje van je piercing te krigjen. Gebruik dan wel wat glijmiddel op waterbasis. Deze zijn verkrijgbaar in het webwinkeltje van Soesha, SoeshaDuka.nl

Gaat het gaatje van mijn navelpiercing nog verdwijnen?

In de meeste gevallen is een navelpiercing dat goed genezen is praktisch permanent.
Na volledige genezing is een navelpiercing vergelijkbaar met een oorbel. Als je langere tijd geen sieraad in het gaatje draagt kan het gaatje wel zodanig krimpen dat je het sieraad er niet meer makkelijk in krijgt maar vaak kan dit wel met een insertion pin met glijmiddel op waterbasis. Als het je zelf niet lukt of je durft het niet kun je jouw piercer dit vragen te doen.

Is mijn huid dik genoeg voor een navelpiercing?

Ik maak niet vaak mee dat het niet zo is. Wat wel kan is dat de huid te stevig is voor een navelpiercing. Het risico van afstoten van het sieraad is dat iets groter. In het geval van een afstoting wordt de huid op de piercing langzaam dunner. Wanneer de huid opvallend dun is of rood wordt is het aan te raden het sieraad te verwijderen om verdere littekens te voorkomen.

Krijg je een navelpiercing na lange tijd niks erin te hebben gedragen weer open?

Navel Piercing

Een zluist geplaatste navelpiercing met een zwart titanium staafje. Door mij uiteraard. Als je vragen hebt over deze piercing, sieraad, procedure, genezing, verzorging of wat dan ook, aarzel niet dan even contact met mij op te nemen!

Door middel van stretching krijg ik m meestal wel open het doet geen pijn, hooguit voelt het raar aan. Ik gebruik dan een pinnetje die een punt heeft van de dikte van wat het gaatje nu is en wordt geleidelijk dikker tot het eind waar het dan net zo dik is als het staafje van een normaal navelpiercing sieraadje. Die sluit ik aan op je eigen navelpiercing sieraad en ‘floeps’ daar zit ie weer! Dagelijks spoelen en verder afblijven gedurende 4 weken en klaar is kees. De eerste 4 weken kan het een beetje gevoelig aanvoelen maar niet meer dan dat.

Is mijn buik piercing scheef gaan zitten door ontstekingen? Wat kan ik doen tegen het scheef groeien?

Een piercing kan zich verplaatsten in de huid. Of het komt door ontstekingen kan ik alleen weten als ik het zie. Maar ik denk niet dat er sprake is geweest van een ontsteking omdat dat vrij serieus zou zijn. Wel kan het misschien door irritaties voorkomen en het te veel bewegen van het sieraad of een te lang sieraad. Lees de nazorg instructies van deze website nog even goed door. Het afplakken van het sieraad tijdens slapen en sporten scheelt vaak ook erg veel.

Wat is de kleinste maat voor een navelpiercing?

Een navelpiercing sieraad kan een ring zijn of een staafje. De dikte van het sieraad is in elk geval minimaal 1,6mm. De diameter van het ringetje en de lengte van het staafje verschilt. Met een staafje is het meestal 10mm lang. De lengte van het staafje en diameter van het ringetje zijn meestal gelijk. Er bestaan ook navel piercing sieraden van 6, 7 en 8 mm. Laat je adviseren bij je aankoop.

Kan een barbell type sieraad in mijn navelpiercing?

De enige manier waarop dat veilig tijdelijk zou kunnen zou zijn als het van goed flexibele PTFE is gemaakt of van bioplast, anders is dit gevaarlijk en kan tot vervelende gevolgen leiden.

Kan ik een oorbel door mijn navelpiercing steken?

Als het provisorisch is, omdat je nu je piercing sieraad kwijt bent en vandaag nog een nieuwe gaat kopen bij een piercingshop, dan zou dat theoretisch kunnen voor korte duur. Kort, omdat een oorbel een veel dunner sieraadje is dan een navelpiercing, dit zou hierdoor kunnen scheuren. Maar als je navelpiercing volledig genezen is zal het meestal niet zo gauw sluiten dus hoef je er niets in te houden tot je een nieuwe hebt. Dus ga vandaag nog naar de winkel om een sieraad te kopen en vraag eventueel om een beetje glijmiddel om het plaatsen van het sieraad makkelijker te maken. Als je een oorbel wilt gebruiken omdat het smaller is en je wilt kijken of je navelpiercing nog open is dan kan dat wel tot uitsluitsel helpen maar het is beter om dat door een professionele bodypiercer te laten doen. Met een steriele taper of insertion pin en een beetje glijmiddel op waterbasis kan de piercer meestal eenvoudig en pijnloos een sieraad terug in je piercinggaatje plaatsen.

Hoe lang moet ik wachten na dat ik mijn navelpiercing sieraad heb verwijderd vóór ik deze opnieuw kan laten piercen?

Als je de piercing langer dan 1 jaar gezond en genezen hebt gehad heb je kans dat het niet helemaal dicht meer gaat groeien. In elk geval is het belangrijk minimaal 3 maanden te wachten vóór je een piercing opnieuw laat plaatsen. Dan bedoel ik 3 maanden tussen het moment dat je het sieraad hebt verwijderd en dat je het opnieuw laat piercen. Laat je huid goed nakijken vóór je beslist dit te doen. Soms is langer wachten verstandig om overmatig littekenweefsel en andere mogelijke problemen te voorkomen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.