Piercing laten schieten

Moet ik mijn oorbel/kraakbeen piercing/neusvleugel piercing laten piercen of laten schieten?

piercing laten schieten
Deze is bedoeld voor het kenmerken van vee. Het ontwerp is later een beetje aangepast voor gebruik op mensen.

Alle piercings, waar je ze ook wilt kun je beter laten piercen met een naald.

De schietpistooltjes zijn oorspronkelijk ontworpen voor het kenmerken van vee en andere dieren, en deze zijn later aangepast voor gebruik op mensen.

Het pistooltje forceert een puntig oorbelletje door de huid, wat dus meer trauma en ongemak veroorzaakt dan de vlijmscherpe punt van een steriele piercing naald. In kraakbeen is dit helemaal gevaarlijk omdat het kraakbeen dan kan versplinteren of splijten en het membraan dat de huid aan het kraakbeen houdt los kan komen waardoor er vocht tussen komt en zo het instorten van het kraakbeen kan veroorzaken wat kan resulteren tot misvorming van het kraakbeen zoals bijvoorbeeld een bloemkooloor.

Zie hier een uitvergrote dwarsdoorsnede van de piercingnaald (onderste) en de achterkant (punt) van verschillende oorbel-schietsystemen.

Bovendien zijn de personen die piercings schieten in plaats van piercen vaak onopgeleid personeel van juwelierszaken of accessoire winkels. Zij hebben geen kennis van hygiëne en steriel werken (als je gepierced wordt in onhygiënische omstandigheden of niet met steriel materiaal of sieraden, kan er makkelijk een ontsteking ontstaan) of van de gevaren bij het verkeerd plaatsen van piercings en kijken niet naar zenuwen, klieren en aderen. Dit kan resulteren tot (ernstige) vaak blijvende verminking of verlamming.

piercing laten schieten
Piercing pistooltje dat op mensen wordt gebruikt in warenhuizen en bij juwelierszaken.

Wanneer het ouderwetse pistooltje gebruikt wordt is het zelfs nog gevaarlijker in verband met hygiëne.

De sieraadjes worden met de vaak blote hand op het pistooltje geïnstalleerd op een pistooltje dat niet gesteriliseerd kan worden. Dit betekend dat bij het schieten van een oorbel kunnen minuscule partikels bloed in de lucht terechtkomen (net als bij het prikken van een sinaasappel) en de binnenkant van het opnieuw te gebruiken pistooltje besmetten waardoor bloed overdraagbare ziekten makkelijk verspreid kunnen worden van de vorige klant tot de volgende klant.

Dit is wat er gebeurd met zo’n apparaat als deze daadwerkelijk gesteriliseerd wordt zoals het zou moeten.

De lengte van het staafje geleverd bij de schietpistooltjes zijn allemaal dezelfde lengte in de veronderstelling dat het bij iedereen past. Maar dit doet het natuurlijk niet want er is hierbij geen rekening gehouden met het opzwellen van het wondje tijdens de genezingsfase van de piercing. Lees mijn persoonlijke verhaal op deze website (artikel heet “eigenwijs zijn we allemaal weleens geweest”).

piercing laten schieten
Dit systeem, zogeheten “Push-Through” wordt niet meer met een veer “geschoten” maar gedrukt. De sieraden zelf zijn steriel en de huid komt niet meer in contact met een deel wat in contact is gekomen met de vorige klant maar nog steeds bestaat het gevaar voor verminking en scheuren of splijten van huid of kraakbeen omdat de sieraden waarmee het gaatje gemaakt wordt nog steeds ongeschikt is.

Meestal heeft dit sieraadje een vlindersluiting. Deze vergemakkelijken het vast blijven zitten van vuil en haren en zijn onhygienisch. Ook zit deze meestal veel te strak tegen de huid aan waardoor de bloedsomloop verhinderd wordt en de genezing vermoeilijkt.

Bovendien wordt er door hen slechte en zelfs gevaarlijke instructies gegeven voor het verzorgen van de piercings of oorbellen. De middeltjes die door hen worden aangeraden of meegegeven of zelfs verkocht zijn vaak verkeerd. Deze zijn agressief of zelfs kortweg gevaarlijk voor de gezondheid.

Hierom gebruik ik de piercing methode voor alle piercings en oorbellen en neusbellen.piercing laten schieten

Negeer nooit een vermoedde ontsteking!

Bacteriële infecties variëren van kleine afscheidingen van je huid tot dodelijke ontstekingen van de hersenen of om het hart.

Als je deze niet goed behandeld kunnen kleine, ongevaarlijke ontstekingen kunnen tot dodelijke infecties uitlopen.

Gelukkig is het zo dat de meest voorkomende ontstekingen bij piercings kleine locale bacteriële infecties rondom de piercing zijn. Grotere, serieuzere infecties zijn bij piercings gelukkig vrij zeldzaam.piercing laten schieten

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Stuur mij een Privé bericht via de Facebook Pagina.