Heropend neusvleugel piercing

Piercing oprekken of “doorprikken”

Het oprekken van een piercing gaat als volgt:

Als je piercing is gekrompen of bijna dicht is – maar je ziet wel af en toe een beetje talg/vetjes waar het gaatje zit/zat – waardoor je er geen sieraadje meer in krijgt of een sieraadje hebt die net iets dikker lijkt te zijn dan het gaatje toelaat, dan is oprekken een optie.

3 opgerekte piercings in de oorlel van Désiree

Maar hoe pak ik dat dan aan? Eerst verwijder ik het huidig sieraad en ontsmet ik de huid. Deze inspecteer ik dan voor zichtbare of voelbare zwakke plekken die het oprekken van de huid tegen kunnen werken.

Wanneer de huid “goedgekeurd” is pak ik een taper met steriel glijmiddel op waterbasis en ga ik met de taper de huid voorzichtig en toch in een soepele beweging oprekken.

Wanneer het succesvol is (90% van de gevallen), kan ik het sieraad op de taper aansluiten en plaatsen. Het sieraad zet ik dan vast en de huid wordt nog eens gereinigd en klaar.

Dit duurt gemiddeld een kwartiertje want haastige spoed is zelden goed.

Soms duurt het langer dan anders. Het kan zijn dat het gaatje heel erg is gekrompen en dat ik en fijnere taper moet pakken dan ingeschat. Heel soms past er echt niets in. Dan is het jammer maar helaas, een aantal weken rust geven en eventueel opnieuw laten piercen indien gewenst. Dan worden de kosten voor tijd en handeling wel in rekening gebracht, sieraden (indien van toepassing) hoef je uiteraard niet te kopen want die zal je niet dragen.

Deze handeling is alleen veilig mogelijk wanneer de piercing 3 maanden of ouder is en geen klachten geeft.

De nazorg instructies hiervoor vind je hier.

Weet je genoeg en wil je dit laten doen bij jouw piercing? Boek dan nu “stretching/oprekken” of “doorprikken gekrompen piercing”.

Become a Patron!

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, stuur mij een privé berichtje via social media, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan. Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Lees dan dit artikel.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.