Piercing “doorprikken”

Hoe moet ik mijn piercing doorprikken? Het oprekken en het “doorprikken” zijn bij mij eigenlijk gewoon hetzelfde.

Het “doorprikken” of heropenen van een piercing gaat als volgt:

Als je piercing is gekrompen of bijna dicht is – maar je ziet wel af en toe een beetje talg/vetjes waar het gaatje zit/zat – waardoor je er geen sieraadje meer in krijgt of een sieraadje hebt die net iets dikker lijkt te zijn dan het gaatje toelaat, dan is oprekken een optie als je het gaatje opnieuw wilt gebruiken om sieraden doorheen te dragen.

Let op, je hebt maar één lichaam, en dat kan stuk, dus wees voorzichtig en verstandig.

Maar hoe pak ik dat dan aan? Ik zal je vertellen hoe ik dat doe, als professioneel piercer in een professionele piercing studio.

Eerst verwijder ik het huidig sieraad en ontsmet ik de huid. Deze inspecteer ik dan voor zichtbare of voelbare zwakke plekken die het oprekken van de huid tegen kunnen werken.

Wanneer de huid “goedgekeurd” is pak ik een taper met steriel glijmiddel op waterbasis en ga ik met de taper de huid voorzichtig en toch in een soepele beweging oprekken.

Wanneer het succesvol is (90% van de gevallen), kan ik het sieraad op de taper aansluiten en plaatsen. Het sieraad zet ik dan vast en de huid wordt nog eens gereinigd en klaar.

Dit proces duurt gemiddeld een kwartiertje. En ja dat is langer dan je waarschijnlijk had gedacht maar ik neem de tijd voor je, want haastige spoed is zelden goed.

Soms duurt het langer dan anders. Het kan zijn dat het gaatje heel erg is gekrompen en dat ik en fijnere taper moet pakken dan ingeschat.

Heel soms past er echt niets in. Dan is het jammer maar helaas, een aantal weken rust geven en eventueel opnieuw laten piercen indien gewenst.

Dan worden de kosten voor tijd en handeling echter natuurlijk wel in rekening gebracht. Maar sieraden (indien van toepassing) hoef je uiteraard niet te kopen want die zal je op dit moment, in dit gaatje niet dragen.

Let op! Dit kan niet altijd zomaar. Deze handeling is alleen veilig mogelijk wanneer de piercing 3 maanden of ouder is en geen klachten geeft.

De nazorg instructies hiervoor vind je hier.

Weet je genoeg en wil je dit laten doen bij jouw piercing?

Boek dan nu “stretching/oprekken” of “doorprikken gekrompen piercing”.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

2 thoughts on “Piercing “doorprikken”

  1. Mijn vriendin wilt een gaatje laten doorprikken die dichtgegroeit is. Nou vroeg ik mij af of dit de zelfde prijs heeft als een nieuwe laten zetten. Mvg joes

    1. Als het gaatje zeker weten dicht is dan is het inderdaad gewoon een piercing (ruim 3 maanden na de laatste keer dat er een sieraad doorheen werd gedragen dan natuurlijk) maar als je nog een buisje voelt dan kunnen we eventueel kijken of het “doorgeprikt” kan worden, daarbij gebruik ik geen naald en rek ik feitelijk het gaatje op zoals hierboven beschreven is.
      Mocht je meer vragen hebben dan verneem ik het graag. Per mail info@soesha.nl of per social media werkt ook altijd (instagram is altijd sneller).
      Groetjes!

Comments are closed.