Piercings en de kapper

Piercings en de kapper

Piercings en de kapper:

Je kent het wel, je moet naar de kapper maar je hebt een piercing op je oor of in de buurt van je oor die nog niet helemaal genezen is of een beetje geïrriteerd is geraakt.

Kappers hebben vaak moeite met het ontwijken van piercings bij het borstelen of kammen van je haar of het wassen ervan.

Dus wat doe je dan?

Er is eigenlijk maar weinig aan te doen eerlijk gezegd. Je kunt natuurlijk degene die je haar wast informeren over je piercing en vragen of zij jouw oor zo veel mogelijk wilt proberen te ontwijken. Doe dit ook bij degene die je haar knipt en stijlt. Kappers zijn ook maar mensen, ze zijn geconcentreerd op hun werk bezig en denken daarbij niet aan piercings omdat dit nu eenmaal niet hun vakgebied is en dit is helemaal oké. Hierom, zeg het tegen jouw kapper! Misschien zelfs een paar keer, iedereen vergeet wel eens wat als ze geconcentreerd ergens anders mee bezig zijn.

Maar soms hangt het ook een beetje van het type kapsalon af. Sommige kapsalons zijn meer gericht om jongeren, of meer in de alternatieve lifestyle. Bij dit soort kapsalons zijn vaak de kappers zelf ook getatoeëerd en/of gepierced waardoor ze zich net iets makkelijker in jouw situatie kunnen verplaatsen.

Nog een tip: wacht even met naar de kapper gaan wanneer je een piercing hebt dat gevoelig is, nog niet zo lang geleden geplaatst is of geïrriteerd is.

En als je naar de kapper bent geweest en je piercing is er niet zo vrolijk van geworden of het heeft hier en daar een tik gekregen, verzorg het goed in de week daar opvolgend. Of de piercing nou nieuw is of niet. Een warme zoutoplossing is vaak voldoende.