Piercings en vuurwerk

Piercings en vuurwerk

Vuurwerk!

Knal! Boem! Oooh! Aaah! Bouquet Final!

Amateur vuurwerk, professioneel vuurwerk, speelgoed vuurwerk, sterretjes, romeinse kaarsen, 100000 knallers, chinees vuurwerk, astronautjes, illegaal vuurwerk… Ik kan doorgaan tot volgend oud en nieuw. Anyways, ik dwaal af.

Vuurwerk en piercings… Van vuurwerk komt er heel veel rook en kruid in de lucht te hangen.

Dan heb ik het niet over de vuurwerkshow van Scheveningen, die lekker ver weg op de pier is, daar heb je niet echt last van.

Ik heb het eigenlijk voornamelijk over grote vuurwerk feesten waarbij iedereen, en dan bedoel ik iedereen, vuurwerk 24 uur lang (ondanks dat het niet 24 uur lang mag) aan het afsteken is. Op straat, voor de wielen van angstige fietsers, met gevaar voor eigen leven en dat van de buren of onschuldige bijstanders.

Kortom, afgelopen oud en nieuw lekker aan de Prosecco met de hele familie en rond een uur of 10 begint het buiten een werkelijke oorlogszone te worden. Om 12 uur (want je bent niet gek en houdt van je oren dus blijf je tot dan lekker warm en veilig binnen) loop je zelf met je fles, ik herhaal fles Moët Chandon naar buiten om ook lekker even 100 euro in rook te doen opwaaien. Want dat is feitelijk wat je dan aan het doen bent. En daarom is het vaak meer een mannen ding want vrouwen denk en hierover na.

Aaanywayss….

Dat rook en kruid en stof en rook en oh ja kruid. Dat is hartstikke leuk en gezellig. Zéker in combinatie met Hollands groen en die fameuze grote zware flessen waar altijd te weinig in blijkt te zitten. Maar je piercings, die denken daar anders over.

Wanneer je een paar uur buiten hebt gestaan, in die mist (want dat is het ondertussen wel geworden rond een uur of 1) dan hebben zich ontiegelijk veel kleine stofjes en deeltjes van de rook en het kruid gedeponeerd op jouw piercings.

Het flauwe is, dat merk je vaak pas wanneer je binnen bent of de volgende dag zelfs. Het gaat jeuken en sommige piercings kunnen ineens toch weer een beetje pijn doen of beursig aanvoelen. Je betrapt jezelf op het friemelen eraan omdat je het in eerste instantie niet echt in de gaten hebt als je piercings al een poosje genezen zijn. Bovendien is je immuniteit iets verzwakt door al dat gefeest en laat naar bed gaan.

Wat doe je eraan? Weinig.

Nou ja, je kan een paar dingen doen:

  • Kleding in de was,
  • lekker douchen,
  • alles wassen en goed uitspoelen,
  • even nagaan of niets is gaan zwellen
  • en als dat wel zo is, check dan even dat de sieraden wel voldoende ruimte geven voor de zwelling.

Als de klachten zich tot jeuk, roodheid en een beetje gevoeligheid beperken zijn deze maatregelen vaak voldoende.

Als je na een paar dagen toch nog steeds klachten hebt of de klachten hebben zich verergerd, dan is het wellicht wijsheid om i.i.g. twee keer per dag met zoutoplossing te gaan behandelen en verder met de piercing die de klachten vertoond om te gaan alsof hij net gezet is.

Let dus op

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.