soesha plug pouch

Plug pouches

Je hebt veel sieraden voor je opgerekte piercing ondertussen.

Heel veel plugs, tunnels en hangers en deze zijn vaak te groot geworden voor in je sieraden kistjes of bijou doosje dus deze loopt over. Waar bewaar je ze dan in? Een doosje of meerdere, plastic zakjes, de verpakkingen waar je ze in hebt gekregen… en dan heb je ineens heel veel rommel in huis. Laat staan als je, net als ik ook je oude sieraden bewaart.

Toevallig ben ik begonnen aan een nieuwe hobby. De naaimachine.

Ik had mijn vader op een blauwe maandag gevraagd of ik, als leek – ik heb tot vorige week het apparaat nog nooit aangeraakt – wel mijn vitrages zou kunnen zoomen. Toen heeft hij mij zijn naaimachine gegeven en vluchtig uitgelegd hoe ik dat moest aanpakken. En doen is het ding op een plank in de slaapkamer belandt.

Maar daar heb ik het weer vandaan gehaald vlak voor een festival waar ik met de sieraden van SoeshaDuka zou staan met Paulina van echte elfjes. Want ik had het briljante idee om kussentje te maken voor mijn displays zodat ze er wat meer gekanteld bij zouden zitten en zo duidelijker te zien zouden zijn. Het hoefde er niet fraai uit te zien dus ik dacht dat is de perfecte gelegenheid om bekend te worden met het apparaat.

Nou die kussentjes zijn best oké geworden maar belangrijker nog. Ik raakte verslaafd aan de naaimachine.

Toe bedacht ik dat het leuk zou zijn om tote bags te laten drukken met het soesha logo, om deze te verkopen op de webshop. Dit aangezien mensen steeds bewuster omgaan met het milieu en dan  met hun soesha tote bag naar de supermarkt zouden gaan.

Maar een tote bag, dacht ik, dat is toch niet zo moeilijk om te naaien? Dus ik weer aan de slag, YouTube tutorials, en proberen maar, ja hoor dat slaagde. Weer naar de markt, leuke stoffen uitgezocht en wat ritsjes want ik kreeg een nieuw idee. Wat nou als ik mooie hoesjes zou maken voor de plugs en tunnels van iedereen. Geïnspireerd op de hoesjes die ik van een Thaise mevrouw had gekocht (die nu in de categorie op zolder in de webshop staan). Dus weer uit proberen, de eerste was oké, maar niet zo mooi afgewerkt de tweede beter en de derde! Ja, die durf ik wel op de webshop te zetten. Ik had het met voering en een lichte padding (voering kussentje) gemaakt zodat de glazen en stenen plugs dan ook in goede handen zouden zijn al zou je het hoesje of etuitje of hoe je het ook wilt noemen – plug pouch dus – laten vallen.

En voilà!

Ik ga er meer en meer maken en het ontwerp telkens uitbreiden en in verschillende kleuren en formaten. Ik zou zeggen houd de webshop in de gaten en leef je uit. Ik maak ze zowel op bestelling als dat ik er af en toe een of twee uit mijn crea doos laat rollen. Dat houdt in dat als je een verzoek hebt in stof, kleur, formaat, ristje of wat dan ook, let me know want ik probeer het graag uit.

Ik houd voor nu de prijs ook vrij laag omdat het voor mij ook een leuke hobby erbij is en what do you know? Een andere hobby met naalden! :P.

Binnenkort dus ook waarschijnlijk verkrijgbaar met het soesha logo erop.