Labret retainer soeshaduka pyrex

Retainers

Retainers, gaatjes bewaarders dus eigenlijk… zo’n beetje letterlijk vertaald uit het Engels.

Je kent het wel. Je werkt in de horeca. Je baas klaagt over je piercings maar je wilt ze niet uit doen, of kwijtraken, want het is al zo’n karwei geweest en ze zijn nu eindelijk allemaal genezen. Of juist niet. Ze zijn nog niet helemaal rustig, maar je hebt ze al heel lang. En door ze nu steeds te gaan wisselen worden ze echt niet beter. En dat voor werk? Zou zonde zijn.

Of je moet solliciteren en je wilt alle kaarten aan jouw hand houden en geen risico lopen afgewezen te worden door dat je piercing of piercings zichtbaar zijn.

Jouw piercing is nog niet helemaal genezen of het zit op een plek dat vrij snel dichtgroeit of kan gaan krimpen maar je móet het voor de een of andere reden uit doen…

Of je zit op sporten, boksen bijvoorbeeld, of basketbal en je kunt je piercings lelijk uitscheuren als je er een klap of bal tegenaan krijgt.

Nog een optie:

Je moet naar het ziekenhuis voor een röntgen foto of je wordt geopereerd maar je tongpiercing of je lip piercing zal waarschijnlijk dichtgroeien als je hem uit doet gedurende die 2 à 3 uur dat je ‘m uit hebt en je arts of anesthesist doet er moeilijk over om ze toch in te laten.

Of een MRI scan, dan kunnen (magnetische) sieraden zó heet worden dat je jezelf kunt verwonden als je deze inhoudt (niet als het ASTM F 136 implant waardig titanium is want dat is niet magnetisch, dus alleen wanneer het staal is of iets anders) maar als je ze uitdoet, kun je waarschijnlijk je piercing verliezen door dat het dichtgroeit bijvoorbeeld.

Daar hebben we iets voor!bioplast retainer

De retainer.

Je kent het woordje misschien al. In het Engels, betekent “to retain” behouden.

Nou tadaa! Daar is jouw antwoord.

Retainers zijn sieraadjes zoals andere piercing sieraden. Maar deze zijn doorzichtig, dus vrijwel onzichtbaar (belangrijk is de juiste maat te hebben zodat er niets of minimaal uitsteekt en zo de piercing zo onzichtbaar wordt als het zijn kan).

Ze bestaan in Pyrex of in Bioplast.

Labret retainer soeshaduka pyrex

De retainers van Pyrex zijn ideaal voor op werk of tijdens familie gelegenheden waarbij je de piercings onzichtbaar wilt houden om geen vervelende opmerkingen te krijgen erover.

Bovendien is Pyrex hypoallergeen en eigenlijk gewoon de beste alternatief op ASTM F 136 titanium.

De retainers van Bioplast zijn ideaal voor alle andere gelegenheden zoals bij sporten of medische zaken omdat dee flexibel en buigzaam zijn.

Mijn persoonlijke ervaring hiermee:

Ik heb zelf twee neusoperaties gehad, waarbij ik geïntubeerd werd en heb toen mijn filtrum piercing (ook bekend als de medusa piercing) verdoezeld met een bioplast retainer sieraadje en mijn twee tong piercings toen ook op deze manier behouden en in gehouden tijdens de hele operatie. Natuurlijk werd er mij eerst door de zusters gevraagd deze uit te doen.

Nou “gevraagd” kan ik het niet echt noemen. Het was meer een eis. Leuk altijd hoe mensen je behandelen als je er anders uit ziet he.

Maar ik vertelde dat deze er steriel (dat was ook echt zo en het beste wat je kunt doen ik leg zo uit waarom) in geplaatst zijn en dat ze er onmogelijk uit zouden vallen. De anesthesist werd erbij geroepen en toen heb ik het hem ook weer uitgelegd.

Heel apart is dat artsen blijkbaar niet weten of begrijpen dat piercings in de mond heel snel dicht genezen. “Binnen 2 uur kun je het er weer in zetten als je ze aan me geeft geef ik ze gelijk weer terug als je weer bij bent”. Heel aardig van die man hoor, maar “nee alle piercings in het slijmvlies genezen ontzettend snel dicht door de aanwezigheid van alle micro-organismen in het speeksel”. Hij was echt verbaasd, en dat verbaasde míj eerlijk gezegd. “En het gevaar is dus dat ik dan met grotere lelijkere en moeilijker genezende littekens achter blijf dan als ik ze in houd”. Helemáál waar is dit niet, in mijn geval, maar dit kán wel. Dus de man was overtuigd (zó belangrijk is het dat je jezelf onderbouwd met goede argumenten als je iemand ergens van wilt overtuigen). Hij voegde echter nog wel dit toe: “wees wél zeker dat ze vastzitten dan. Als je tong piercings los laten tijden de operatie, gaan ze, door de aanwezigheid van de buis die gebruikt wordt bij intubatie, direct in je longen, en dat is dodelijk. Geen weg terug”.

“Alle piercings in het slijmvlies genezen ontzettend snel dicht door de aanwezigheid van alle micro-organismen in het speeksel. “

Dus ja, enig risico nam ik wel (en mijn arts dus eigenlijk ook) en dat raad ik niemand aan. Als je twijfelt, dan maar pech voor die tongpiercing. Maar de lip piercing? Neuh, die retainers zijn echt vast hoor.

Je moet er eigenlijk altijd vanuit gaan dat jouw arts het beter weet, zij hebben namelijk jouw algehele gezondheid als prioriteit.

Dus ik controleerde de tong piercings nog een paar keer en toen reden zij mij naar de Operatie Kamer.

soesha retainer rhinoplasty

Excuseer de goo en gore op de foto.

Je ziet hier heel goed, niet dus, dat ik een retainer in heb, want je ziet enkel een gaatje eigenlijk.

Ik heb de retainers nog 2 weken ingehouden want het wisselen van een piercing sieraad tijdens de genezing van een wond, dat best een groot belangrijk wond is, is niet pijnloos maar ook vooral niet zonder risico. De zwelling was ook aardig. Dus beter die schone, steriel geplaatste retainers erin houden tot ik weer normaal kon drinken en de watten en dergelijke uit mijn neus verwijderd waren, dan een ernstige ontsteking riskeren door ijdelheid.

Maar! als je arts erop staat je deze piercings uit doet, zal hij wel gelijk hebben.

En heel veel piercings, als je ze langer hebt dan een jaar, zijn weer open te krijgen middels een taper of insertion pin met glijmiddel op waterbasis.

Dit is niet doorprikken! Ik haat dat woord. Doorprikken is listig en daarmee kun je meer schade aanbrengen dan goed voor je is.

Je kunt het open “rekken” met een pin thuis proberen zelf te doen of het door je piercer laten doen.

P.S: In het geval van zwangerschap of korte verwijderingen van sieraden kun je ook kiezen voor een staafje van PTFE. Dit is flexibel en volledig hypoallergeen maar er moet wel een balletje op. Titanium of stalen balletjes zijn de beste opties.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan. Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.