Mijn week op een rijtje

Mijn week op een rijtje

Ik ben er weer!

Oké ik ben nog niet helemaal beter (inmiddels – 25/02/2019 – natuurlijk wél) maar niet besmettelijk en aan de medicatie (nu – 25/02/2019 – natuurlijk niet meer) dus komt wel goed.

Nu is het je misschien al opgevallen dat ik het rooster ietwat heb aangepast. En aan mijn spontane griepaanval te merken – ziek zijn wijt ik vaak aan stress, of in elk geval geloof ik dat lichaam en geest aan elkaar verbonden zijn en dat als je niet luistert naar je lijf dat je probeert te vertellen dat je chill moet doen en rust moet nemen of minder hooi op je vork moet nemen, dan word je uiteindelijk vanzelf ziek – heb ik dus te veel hooi op mijn vork genomen in de afgelopen tijd.

Maar ik wil zo graag!

En dat is allemaal leuk en fijn, maar om ervoor te zorgen dat ik niet weer ziek word, of het in elk geval op elke mogelijke manier voorkom, is het de bedoeling dat ik beter voor mezelf ga zorgen.

Want eerlijk is eerlijk, ik doe veel tegelijk en wil het blijven doen. Ik heb er enorm veel plezier in maar mijn perfectionisme bezorgt me veel stress.

Daarom heb ik dus mijn week anders ingedeeld:

Maandag: Alléén open op de eerste maandag van de maand. Dan open van 1 tot 7.

Dit houdt in dat ik op de andere maandagen kan focussen op de special orders, bloggen, voorraad bijhouden, nieuwsbrief schrijven… en alle andere dingen. Zodat ik de rest van de week niet mezelf tot mijn tandvlees werk.

Bereikbaar: Ik ben (wanneer dicht) dan nog wel bereikbaar via telefoon (meestal, want soms moet ik vanuit huis werken, dus maak gebruik van de voicemail maar vergeet niet je naam en telefoonnummer), social media, mail etc. want ik ben gewoon aan het werk.

Wanneer de winkel dus wél open is ben ik er een half uur of een uur van tevoren – zoals op iedere andere dag dat ik open ben – om alles klaar te zetten, nog wat dingen te controleren, afnemen van de oppervlaktes, stoffen, stofzuigen en dweilen, verpakken en steriliseren van de instrumenten die gedurende de nacht hebben liggen drogen.

Om één uur gaat de winkel open.

Ik las een korte pauze in tussen 5 en half 6 om een hapje te eten en een slok te drinken en dan weer door tot 7 uur.

Bereikbaar: Ik ben tijdens openingstijden bereikbaar via telefoon, mail, social media etc. etc. as usual. Na sluit ben ik alleen nog maar bereikbaar via social media.

Ik werk alleen – met als enige uitzondering mijn bestie Leonie die mij 3 woensdagen in de maand komt helpen dan – dit houdt in dat wanneer ik gebeld word maar op dat moment met iemand anders in de studio bezig ben, ik uiteraard niet de telefoon kan opnemen.

Laat daarom graag een berichtje achter na de toon, vergeet niet je naam en telefoonnummer duidelijk in te spreken of, beter nog, stuur mij een berichtje op social media of een mailtje.

Je hebt kans dat je pas na sluitingstijd antwoord krijgt als het druk is geweest, maar negeren doe ik je zeker nooit en ik behandel iedereen alsof ze me NU moeten spreken, jou dus ook.

Dinsdag: Altijd dicht.

Op dinsdag ben ik van hot naar her aan het racen, naar groothandels, naar andere shops gedag zeggen en promotiemateriaal ruilen – waar die visitekaartjes en flyers van tattooshops vandaan komen? Dat dus – en mama zijn etc. etc. etc.….

Bereikbaar: Ik ben dan niet bereikbaar via telefoon, minder bereikbaar via mail en normaal bereikbaar via social media.

Woensdag: Open van 11 tot 1, dicht van 1 tot 4, open van 4 tot 7.

Oké woensdag is een bijzondere, en was ook de eerste dag die ik aanpaste voor drukverlichting.

Dat maakt woensdag eigenlijk een beetje raar maar toch best handig. Misschien ga ik het in de toekomst weer “normaal” openhouden, maar dit is geheel afhankelijk van hoe het met mij – en Soesha – zal gaan na de roosteraanpassing van de maandagen.

Tussen 1 en 4 ben ik op woensdag administratie aan het doen, orders aan het verwerken, displays aan het herinrichten, schoonmaken, productfoto’s aan het maken etc.…

Bereikbaar: Ik ben tijdens openingstijden bereikbaar via telefoon, mail, social media etc. etc. as usual. Na sluit ben ik alleen nog maar bereikbaar via social media.

Donderdag: Open van 11 tot 7.

Een normale dag. Ik open om 11 uur, je kunt jezelf inplannen – net als op alle andere dagen – via de website of via setmore en ik ben bereikbaar op telefoon, mail, social media…

Tussen 1 en 2 houd ik mijn lunchpauze – lees met een boterham tussen mijn kaken doortypen – want anders word ik doorzichtig.

Tussen 5 en half 6 houd ik een korte pauze – die meestal broodnodig is want anders drink ik niet genoeg –. Even heen en weer naar het toilet en gaan met die banaan.

Om 7 uur sluit ik. No worries, als wij wat uitlopen ga ik echt niet op de klok jou de deur uit zetten want “haastige spoed is zelden goed”.

Wanneer de winkel gesloten is ben ik nog niet vrij. Nope. Ik moet dan de kassa tellen, de voorraden controleren, de bestellingen van de dag verwerken en verzenden, alles stoffen, afnemen, stofzuigen, dweilen, alle instrumenten desinfecteren, spoelen, inspecteren… de sieraden voor mogelijke special order piercings prepareren en steriliseren en met een beetje geluk ben ik rond 9 uur klaar en kan ik naar huis fietsen.

Bereikbaar: Ik ben tijdens openingstijden bereikbaar via telefoon, mail, social media etc. etc. as usual. Na sluit ben ik alleen nog maar bereikbaar via social media.

Vrijdag: Open van 11 tot 5.

Hetzelfde dus als op donderdag alleen ik sluit eerder. Dus die korte pauze van 5 en half 6 merk jij niets van.

Bereikbaar: Ik ben tijdens openingstijden bereikbaar via telefoon, mail, social media etc. etc. as usual. Na sluit ben ik alleen nog maar bereikbaar via social media.

Ik sloot in eerste instantie vroeger op vrijdag omdat ik dan mijn zoontje bij mijn schoonmoeder dan moest halen maar inmiddels is dat anders geregeld.

Dit houdt in dat ik op vrijdag ook tot – als het goed is, meestal toch later – 9 uur aan het werk ben in de winkel met hetzelfde als wat ik op de andere dagen aan het doen ben tussen 7 en 9. Maar dan net iets rustiger.

En natuurlijk vitrines opnieuw arrangeren/schoonmaken/vullen of ander display werk doen en uitgebreid schoonmaak – zoals je in een aantal van mijn uitgelichte Instagram story’s kunt bekijken.

Zaterdag: Open van 11 tot 7

Oké. Dát is dus de drukste dag van de week. 9 van de 10 keer is de zaterdag halverwege donderdag al helemaal volgeboekt en dan past er meestal ook helemaal níets meer bij.

De pauzes zijn hetzelfde, maar meestal kan ik er dan geen gebruik van maken want er zijn uiteraard altijd leuke mensen in de winkel die ook wat willen rondneuzen, vragen, afspraak maken, sieraadje kopen, nazorgmiddel halen. Of ik krijg juist dan een half miljoen telefoontjes, zo niet dan probeer ik de gemiste telefoontjes/berichtjes/mailtjes te beantwoorden, want dan hoef ik dat na sluit niet meer te doen.

Want na sluit ben ik op zaterdag tussen 9 en 11 pas klaar.

Omdat ik op zaterdag ook de weekadministratie doe. Als ik dat enkel maandelijks zou doen – of per kwartaal – wordt het niet.te.doen.

Dus bovenop wat ik iedere avond doe na sluit moet dit dus ook gebeuren en daar ben ik altijd wel ff zoet mee.

Gelukkig woon ik wel 10 minuten fietsen van mijn winkel, datdanweerwel.

Bereikbaar: Ik ben tijdens openingstijden bereikbaar via telefoon, mail, social media etc. etc. as usual. Na sluit ben ik alleen nog maar bereikbaar via social media.

Zondag: Altijd dicht.

Altijd. Zondag is familiedag. Dan ben ik met man en kind lekker de hort op want zoals je aan mijn rooster kunt zien, zien zij mij niet zo veel doordeweeks.

Bereikbaar: Zondag avond ben ik de komende week aan het voorbereiden, dat wel. En normaal mag ik van mezelf geen mails of berichtjes doen maar dat doe ik vaak toch wel. Vooral social media berichtjes want dat gaat relatief makkelijk en ik wil gewoon altijd snel een antwoord geven omdat jullie dat waarderen en omdat ik dat zelf waardeer als ík een bedrijf probeer te bereiken.

En dan is er weer een nieuwe week.

Zo, nu weet je ook hoe mijn week eruitziet!

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en kortingscodes!

Als er vragen zijn, kom dan gerust eens langs in de winkel, bel op werkdagen (volgens de openingstijden van de fysieke winkel) naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of vraag een consult aan (wanneer er persoonlijk advies nodig is over de verzorging van een piercing of de genezing ervan). Volg ook mijn activiteiten op sociale media.

Wil je een afspraak maken? Lees dan dit artikel.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.

P.S.: Stiekem heb ik dit ook voor mezelf geblogd om alles op een rijtje te zetten want soms ben ik het overzicht even kwijt. Dan helpt het om het neer te schrijven en toen ik dit eenmaal aan het schrijven was dacht ik dat het voor jou misschien ook wel interessant zou zijn om te zien/weten. Überhaupt natuurlijk omdat het rooster dan duidelijk is maar ook de hoe’s en de waarom’s van hoe ik het heb ingedeeld.