Is een smiley piercing slecht voor je tanden?

smiley piercing slecht voor je tanden

Is een smiley piercing slecht voor je tanden?

Een smiley piercing is een piercing die door het frenulum van je bovenlip zit.

Deze kan niet bij iedereen omdat je voldoende weefsel moet hebben om te voorkomen dat de piercing te hoog geplaatst moet worden en zo je tandvlees zou kunnen beschadigen of dat het te weinig weefsel zou perforeren waardoor de piercing zou kunnen uitgroeien.

Soesha Piercing Smiley Piercing by Soeshapiercing
A smiley piercing by Soesha

Wanneer de piercing is geplaatst op de correcte manier is het nog de vraag of het sieraad niet in direct contact komt met je tanden. Het is de bedoeling dat het ringetje zo ligt dat enkel het balletje ervan tussen de bovenste snijtanden komt te liggen. En het liefst nog blijft rusten tegen het puntje tandvlees wat je er net tussen hebt zitten. Maar het is natuurlijk mogelijk dat het ringetje iets lager hangt wanneer je mond gesloten is. In dat geval kan het zijn dat het sieraad of het balletje door de wrijving het glazuur van je tanden kan aantasten.

Glazuur Schade En Tandvlees Schade Is Onherstelbaar. Daarom Is Dit Een Belangrijk Artikel.

Om schade aan het tandvlees en de tanden te voorkomen zijn er voor de smiley piercing mooie platte schijfjes verkrijgbaar die geen deukjes in je tandvlees veroorzaken en door dat ze mooi plat liggen is de kans dat ze bewegen iets minder.

Er zijn nog andere sieraden die goed geschikt zijn voor smiley piercings. Deze hebben niet alleen een plat schijfje i.p.v. een balletje maar aan de achterkant van het platte schijfje is er ook nog eens een PTFE-laagje die de mogelijke wrijving minder schadelijk maakt voor je tanden.

Is Een Smiley Piercing Slecht Nou Voor Je Tanden?

Het kan het wel zijn ja, dus je moet de juiste sieraden dragen en de juiste anatomie hebben. Kan de piercer schade voorkomen? Niet altijd aangezien het moeilijk te zien is voor de piercer hoe het sieraad zou gaan liggen wanneer je je mond dicht hebt. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat de piercer dit met jou bespreekt.

Kun je ook een staafje in deze piercing dragen? Het kán. Maar ik zou het niet doen. Het staafje kan schuin gaan hangen en de piercing scheef doen groeien en de balletjes ervan kunnen deukjes in het tandvlees creëren of het tandvlees omhoog doen trekken als deze net op het randje van het tandvlees komt te liggen.

Kan een hoefijzervormig sieraad? Ik zo het niet zo snel doen om dezelfde reden als met het staafje. Voornamelijk om de balletjes en de mogelijke schade aan het tandvlees.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.