SoeshaPiercing: The Infirmary, The Making of a Piercing Studio Chapter III

SoeshaPiercing: The Infirmary, The Making of a Piercing Studio Chapter III

SoeshaPiercing: The Infirmary, the making of a piercing studio Chapter III

De eerste Piercing speciaalzaak in Den Haag.

Het papiertje van de vergunning had ik op dat moment nog niet maar de vriendelijke inspecteurs hadden mij verteld dat zodra ik van hun het “ja” woord had gekregen ik officieel mocht gaan piercen in de winkel dus dat was al een pak van mijn hart.

“Het papiertje […] had ik nog niet maar […] ik mocht officieel gaan piercen dus dat was […] een pak van mijn hart.”

Zo kon ik met een gerust hart naar Duitsland rijden voor de conferentie. BMXnet is een conferentie voor body artists die jaarlijks plaatsvindt in het Unperfekthaus in Essen. Ik was daar vorig jaar voor het eerst geweest, helemaal in mijn eentje, superzenuwachtig en open voor nieuwe dingen. Dat was een groot succes en ik heb er veel geleerd maar ook veel leuke mensen leren kennen en vrienden gemaakt dus vanaf toen heb ik gezworen daar ieder jaar weer heen te gaan. Dit jaar dus ook. Tussen vorige conferentie en deze was ik ook nog naar bijeenkomsten gegaan in Engeland voor de toen nieuw ontstane UKAPP (United Kingdom Association of Professional Piercers). Nog meer vrienden gemaakt uieraard, en daarvan waren er ook veel aanwezig op de conferentie in Duitsland dit jaar dus het was voor mij een groot feest om al deze leuke lui weer te zien. Een grote familie is het voor mij ondertussen.

“Bezoekers van de conferentie in Duitsland zijn inmiddels een grote familie voor mij.”

Toen ik terug kwam moest ik maandag ochtend om 8 uur inde winkel zijn want een beveiligingsbedrijf ging op dat moment camera’s voor mij installeren. Leek mij wel handig. Aangezien ik alleen werk wil ik natuurlijk wel kunnen zien wat er in mijn winkel gebeurd als ik in de pierce kamer ben met een klant met de deur dicht. Voor het geval er iemand binnen komt lopen bijvoorbeeld.

Toen de vriendelijke jongens weg waren moest ik nog alle spulletjes in de vitrines doen. Nou ja alles, met vriendinnen Paulina en Faye hadden we ook al aardig wat sieraadjes mooi in de vitrines neergelegd maar ik denk dat een winkel pas na het eerste jaar echt af is. Ik bedoel, ik ben nog steeds bezig. Paulina was nog even langs geweest ook, maandag, of was het toch dinsdag? En Rafie, een ex-collega van Bodycult den haag was ook even langs komen kijken, leuke verassing.

SoeshaPiercing: The Infirmary, the grand opening

Zuster Saskia was er ook al helemaal klaar voor.

Een ding wat zij allemaal zeiden is: “waarom geef je geen openingsfeestje?”. Ik had daar wel al over nagedacht maar het idee dat er champagne zou zijn en koek enzo… Leek mij niet echt in het plaatje passen van een hygiënische piercingstudio waar je nuchter moet zijn en niets mag consumeren. Toen zei Rafie dat het niet per se champagne hoefde te zijn, kon ook koffie en gebak. En dat was voor mij idd toch de push die ik nodig had. Ik besloot dus de zaterdag van die week nog halsoverkop een openingsfeestje te geven. Hartstikke leuk natuurlijk, maar weer dingetjes regelen dan maar. Ik had toch nog niet genoeg te doen!

Slingers had ik al in huis gehaald, een hele poos terug, ja ik had al gezegd he, ik plan alles van tevoren dus daar had ik ook al aan gedacht. Slingers met letters en dan een mooie hashtag maken ofzo… Maar die slinger was best lastig in elkaar te zetten. Gelukkig heb ik Henri, die man is overal handig mee! Dus eerst alle letters op volgorde gezet en hij ging dat wel in elkaar zetten. Nog even wat ballonnen gehaald… Ik heb nog de roltafel die ik gebruik op festivalmarktjes en zo, tafelkleed erop, Henri weer op pad gestuurd voor een etagère voor het gebak, die avond nog naar de Lidl om het bewuste gebak te kopen… druk druk druk. Story of my life. En dan natuurlijk een Facebook event maken en uitnodigdingen versturen en een item ervan maken op de nieuwsbrief (ben jij al op de nieuwsbrief geabonneerd? Zo niet, surf dan even naar de webshop en meld je aan rechts onderin). Faye heeft er ook een persbericht voor geschreven en gestuurd naar menig blad, site, radiozender en krant, Robin heeft er foto’s van gemaakt, het was een succes in ieder geval. Dus dat was een goed idee.

Het grappige is dat je denkt dat de winkel af is voor de opening maar ik heb deze week weer de displays anders gezet en formulieren en informatie flyers anders gemaakt etc. Dus je blijft aan de gang!

Hoe dan ook, we’re open for business! Eindelijk, na 7 jaar is het zover!

Na 120 pagina’s ondernemingsplan, na 3 instanties, na 4 of 5 banken, na 30 ondernemingsplannen en revisies ervan, na honderden avonden bikkelen en rekenen en zweten is mijn winkel eindelijk een feit!

Kom je even kijken?

The Infirmary

Badhuisstraat 128

2584HL Den Haag

0702148937