Soorten piercing sieraden

Soorten piercing sieraden

Vaak zijn er meer dan één model sieraad mogelijk bij een bepaald type piercing. Niet altijd, maar vaak wel.

Dan hebben we het over een ring en een staafje. Er zijn verschillende types ringen en verschillende types staafjes. Welke waarvoor zijn is nu even niet aan de orde. Het gaat vooral om de sieraden zelf.

  • Staafjes
  • Ringetjes
  • Neusknopjes
  • Schroefdraad

De Staafjes

We hebben de barbell. een staafje met twee losschroefbare of in elk geval los te maken balletjes of topjes.

staafjes

Dan hebben we de labret. Een staafje met een plat uiteinde en een los schroefbaar topje of meestal balletje.

Labret post

En het gebogen staafje: de curved barbell. Dit is in principe hetzelfde als een barbell maar dan gebogen. Deze wordt regelmatig de bananabell of banana genoemd in de volksmond.

Types of piercing jewellery

De Ringen

We hebben de circular barbell oftewel het cirkelvormig staafje. Een barbell is namelijk een staafje met twee balletjes aan de uiteinden. Deze wordt in de volksmond ook vaak een hoefijzertje of horse shoe genoemd.

Immuniteitsziekten en piercings

Dan hebben we de captive bead ring, ball closure ring. Wat feitelijk een ring met als sluiting een balletje dat in de ring geklemd zit.

Deze moet vaak met behulp van een tang (te koop in mijn webwinkeltje) geopend worden hoewel het soms nog wel tussen de vingers los en vast te klikken is. Al moet ik zeggen dat losklikken wel veel makkelijker is dan vast klikken en zeker als het op jezelf moet kun je daar wel wat hulp bij gebruiken.

Over intiem piercings

Er is ook de segment ring. Dit is een ring die met hetzelfde principe te openen is als de captive bead ring maar in plaats van een ring is het eigenlijk een segmentje van de ring zelf. Zo krijg je de illusie van een doorlopende ring.

hinged segment ring
14k gold click ring

Deze illusie is ook makkelijker de openen als het om een clicker ring gaat. Deze heeft een scharniertje waardoor het stukje dat loskomt niet helemaal loskomt en zo makkelijker zonder tang te openen en te sluiten is als je er zelf nog niet zo handig in bent.

BVLA 18k gold faraway seam ring with genuine emeralds

Er bestaan ook zogenaamde seam rings (=”naad” ringen). Deze hebben geen scharniertje, deze moet je open buigen.

De Neus Knopjes

Er is de nostril screw en de nose bone. Hieronder zie je een nostril screw. Herkenbaar door het varkensstaartje. 

Custom 18k whitegold nostril screw by BVLA only for SoeshaDuka
Alleen verkrijgbaar bij SoeshaDuka.

Dan heb je ook de nose bone. In plaats van een boog aan de binnenkant, zit er een klein balletje aan de achterkant van het knopje. Deze kun je niet losdraaien maar zit vast. Het is net klein genoeg om er in te krijgen maar groot genoeg om er niet zomaar meer uit te vallen.

Dan heb je natuurlijk ook nog een labretje. Grotere merken maken labret staafjes met inwendig schroefdraad in dunnere maten zoals 1.0mm wat meestal voor nostril piercings de norm is. Dan kun je dus een heel klein comfortabel, kort staafje dragen met aan de binnenkant een klein plaatje/discje en aan de buitenkant kun je de topjes, ook wel bekend als “ends” afwisselen naar je smaak of portemonnee inhoud).

Labret staafjes ASTM F 136 titanium, geschikt voor zowel inwendig schroefdraad (000120) als Threadless systemen voor body piercing sieraden. Verkrijgbaar bij SoeshaDuka (neem contact op voor de groothandel die deze fabriceert)
Labret staafjes ASTM F 136 titanium, geschikt voor zowel inwendig schroefdraad (000120) als Threadless systemen voor body piercing sieraden. Verkrijgbaar bij SoeshaDuka (neem contact op voor de groothandel die deze fabriceert)

Maar Let Ook Op Het Schroefdraad.

De twee extremen naast elkaar. Links zie je de beste afwerking mogelijk en rechts zie je de slechtste.

Het schroefdraad kan uitwendig of inwendig zijn. Dat betekent dat het schroefdraad op het staafje kan zitten om het balletje erop te draaien of het schroefdraad kan in het staafje zitten om het balletje met een uitstekend stukje schroefdraad in het staafje te draaien.

Een sieraad met uitwendig schroefdraad kan irriterend zijn voor de huid bij het in~ en uithalen van het sieraad omdat het schroefdraad dan de fistel kan schrapen. Een sieraad met schroefdraad aan de binnenkant heeft dat vaak niet. Sommige sieraden met uitwendig schroefdraad hebben hele scherpe randjes, deze zijn van slechtere kwaliteit en kunnen schade brengen. Goed schroefdraad, uitwendig of inwendig, heeft afgeronde randen en een gladde finish om zo bacteriën geen kans te geven en het in en uithalen van het sieraad makkelijk en onschadelijk te maken.

Hoe open en sluit ik deze?

Zie hieronder een paar filmpjes met wat aanwijzingen hoe je gemakkelijk, zelf, thuis jouw piercingsieraden kunt installeren en verwijderen, veilig, pijnloos en zonder jouw sieraad te beschadigen.

Neem een kijkje op de sites van o.a. Industrial Strength, van BVLALeRoiBodyGems, Anatometal voor top kwaliteit prachtige sieraden en neem contact met mij op voor vrijblijvende prijsopgaven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Als er vragen zijn, bel naar 070 2148937, mail naar info@soesha.nl of volg mijn activiteiten op sociale media.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.