Soorten Piercings

Wat voor verschillende soorten piercings zijn er allemaal?

Dat ga ik je in dit artikel uitleggen. Zullen we maar beginnen?

Gezichtspiercings:

Wat zijn de soorten piercings voor in het gezicht? Neuspiercings, wenbrauwpiercings, antiwenkbrauw, Erl piercing (ook wel bekend als de bridge piercing)…

Er bestaan ook surface piercings die je vrijwel overal kunt laten zetten. Maar ook nog meer soorten peircings voor in je gezicht zoals cheekpiercings ofwel wang piercings, lip piercings (madonna, medusa, labret, snakebites, angelbites…). Septum piercing en andere neuspiercings, zoals de nasallang of highnostrils (neuspiercings met knopjes maar dan wat hoger in de neusvleugels). Dan heb je ook de third eye piercing (kan met een surface anchor of een surface piercing) en nog veel meer… Je hebt namelijk ook de piercings in de mond zoals de tongweb en de tongpiercing. Je kan ook een dubbele tongpiercing achterelkaar nemen of de venom (twee tongpiercings naast elkaar), de smiley piercing of de frowney piercing…

Kijk in mijn portfolio of in de zoekmachine hier rechtsboven voor foto’s van de verschillende soorten piercings die je aanspreken.

Surface piercings

Zoals in de nek, op je pols, in het decollete of cleavage, in het gezicht… De Surface piercing is een soort piercing die door de “gewone” huid wordt gezet (geen slijmvlies bijvoorbeeld). De genezingstijd, werkwijze en nazorg zijn praktisch hetzelfde als die voor een navelpiercing.

Microdermals/dermal anchors beter bekend als surface anchors:

Deze soorten piercings kunnen letterlijk overal geplaatst worden maar ook hier moet rekening gehouden worden met vet, bot en huidspanning.
Bijvoorbeeld op het voorhoofd, of de handen, kunnen ze door de vele bewegingen uitgroeien. Maar ook dit gebeurt dus niet bij iedereen.

Navelpiercing

Heel eenvoudig te verzorgen. Maar als je hem neemt om in de zomer er lekker mee te showen, zou ik het ergens in de winter laten zetten. Dit omdat je er niet mee mag zwemmen. Je moet ook het sieraadje waarmee gepierced is, er minstens 6 maanden in laten zitten zodat het goed geneest. Als deze punten niet gevolgd worden zou het veel langer kunnen duren en dat zou vervelend zijn.

Orale piercings

Piercings in de mond (tong, lip, Madonna, smiley, wangen…) zijn het makkelijkst te verzorgen. Deze genezen het snelst. Maar ze groeien ook het snelst dicht. Dus als je je sieraad kwijt ben, snel een nieuwe halen! (meestal groeit het binnen het uur al dicht). Piercings in de wangen zijn overigens wel iets ingewikkelder. Dit vooral omdat ze veel in aanraking komen met je tanden daarom genezen ze niet altijd bij iedereen even snel.

Intieme piercings (bij dames):

Clithood en Christina piercing zitten best ver vooruit. Het prikje is even niet zo lekker maar je hebt er na een paar minuten geen idee meer van dat je die gezet hebt. Een labia piercing is net zo gevoelig. Maar dan zou je een of twee weken niet kunnen fietsen. Strakke broeken/panty’s dragen is in het begin nog niet comfortabel omdat het dan wel kan vrijwen en even gevoelig kan zijn. Maar niet meer dan dat.

Voor meer informatie over de verschillende soorten piercings voor dames en voor heren op het gebied van intiem piercings, kijk hier.

Uiteraard zijn er ook intieme piercings voor de heren. Meer over alle intieme piercings vind je hier.

Dermal anchors in vergelijking met surface piercings:

Het principe van deze piercings is hetzelfde als de subdermal implant.

Deze word vaak gebruikt om een opschroefbare hanenkam te maken bijvoorbeeld of hoorntjes op het voorhoofd. Dit type is kleiner gemaakt, en zo toegangelijker met minder impact waardoor deze ook zonder incisie aangebracaht kan worden.

Een surface piercing geneest vaak langzamer. Deze is niet mogelijk op sommige plekken van het lichaam, op deze plekken kan de microdermal weer vaak juist wel. De dermal anchors genezen het best bij de meeste mensen en ze kunnen heel klein en subtiel zijn. De surface piercings zijn dan weer op bepaalde plekken beter geaccepteerd dan dermal anchors. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op! Mail naar info@soesha.nl, of stuur een privé berichtje op Instagram of op Facebook, of gewoon hier op de live chat. Of per WhatsApp.

Neem een kijkje op de sites van Industrial Strength, van BVLA, LeRoiBodyGems en Anatometal voor top kwaliteit sieraden en bekijk hier hoe je deze kunt bestellen.

Waarschuwing, regels en eigendom van en op deze website: Copyright, Disclaimer.